φάκελος αναγνωρίζεται μόνο από ubuntu (??????)

aakkuan | Πέμ, 01/20/2011 - 22:39 | 1' | 13

εχώ ανησυχήσει πολύ από το γεγονός ότι σε ένα στικάκι που είχε ήδη αρχεία μέσα τα οποία αναγνωρίζονται και από τα win έκανα δημιουργία νέου φακέλου, μετά μέσα paste δυο αρχεία, τα πήρε ο πατέρας μου στη δουλειά και απλά δεν του εμφάνιζε τα αρχεία!!!

τι μπορεί να συνέβη;

πως αντιμετωπίζεται;

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν μου εχει συμβει ποτε κατι τετοιο,ισως να υπηρξε καποιο σφαλμα στην μεταφορα.(Εχω κανει αρκετες μεταφορες απο ubuntu σε στιακια και τα εχω τρεξει σε win λογω σχολειου και ολα μια χαρα)

μα ναι και γω δεν το χω ξανααντιμετωπίσει και γι αυτό μου φάνηκε παράξενο...

πάντως το ουμπουντου το αναγνωρίζει κανονικά, με τα γουιν είναι το πρόβλημα...

Το ξαναδοκιμασες δηλαδη σε ubuntu απο την στιγμη που δεν εμφανισε τα αρχεια σε win;

Εμενα ειχε τυχει μονο να καταστραφουν αρχεια λογο του οτι δεν εκανα ασφαλη καταργηση και το εβγαλα και λιγο βιαστικα (αμεσως μολις εφυγε η μπαρα)...
τωρα το ιδιο ακριβως οχι δεν εχει τυχει να το δω...!

Είδες καθολου τα δικαιώματα του φακέλου;
Μηπως παίζει τιποτα από εκεί

το συστημα αρχειων των usb stick  ειναι vfat  ( εργοστασιακή διαμόρφωση).   αν δεν εκανες διαμόρφωση σε άλλου τυπο  π.χ. τυπο linux   ext2  ext3 κλπ , κσνονικα θατα εβλεπ. αλλιως κατι παιζτηκε στην μεταφορά  των αρχειων, οπως πολύ σωστα αναφέρθηκε πιο πάνω.
 ο φακελος φαινετια αλλα δεν το ανοιγει ? δοκιμασε μετονομασια με λιγοτερους χαρακτηρες.  ή αν σε δυσκολεψει κι άλλο , παρε αντιγραφο όλων των αρχειων σου - εννοείτε και του φακελου που θες , και μετα κανε επανδιαμόρφωση. λογικα θα ειναι εντάξει 

Τι δικαιώματα; Δεν υπάρχουν δικαιώματα σε vfat filesystem.
Για ποια έκδοση windows μιλάμε;

εννοεί διαιωματα φακελου όταν ειναι στο σκληρό δίσκο.   αλλα και στα δικαιωματα του φακελου στο φλασακι. 

Αυτό λέω και εγώ. Σε vfat (FAT16 η 32) σύστημα αρχείων δεν υπάρχουν δικαιώματα χρήστη. Μόνο σε NTFS (αν μιλάμε για windows).
Αν το αρχείο αντιγραφεί από vfat σε NTFS (μέσα στα windows), παίρνει τα δικαιώματα του χρήστη που το αντέγραψε. Αν αντιγραφεί σε NTFS μέσα από Linux, με την τρέχουσα σταθερή έκδοση του ntfs-3g, δεν έχει permissions (υποστηρίζονται μόνο από πειραματικές εκδόσεις του ntfs-3g).

Μου εχει τύχει σε φλασακι να μην μπορω να διαγραψω αρχεια
μονο σαν root τα διεγραψα
Το φλασακι με vfat ηταν γι' αυτό το είπα

O μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ για να μην σβήνονται αρχεία σε vfat είναι να μην είναι ενεργοποιημένα τα non-UTF8 ελληνικά locales στην glibc του συστήματος, που έχει σαν συνέπεια να μην διβάζονται σωστά αρχεία με non-UTF8 χαρακτήρες.
Κατά κανόνα, τα locales που πρέπει να ενεργοποιούνται σαν μίνιμουμ σε ένα linux σύστημα, είναι (για το Ελλάντα) τα 8859-1, 8859-7, και ένα unicode, π.χ. el_GR.UTF8. Πλέον τούτων, ότι άλλο μη-unicode locale κρίνουμε ότι μπορεί να μας χρειαστεί.

scarecrow]O μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ για να μην σβήνονται αρχεία σε vfat είναι να μην είναι ενεργοποιημένα τα non-UTF8 ελληνικά locales στην glibc του συστήματος, που έχει σαν συνέπεια να μην διβάζονται σωστά αρχεία με non-UTF8 χαρακτήρες.
Κατά κανόνα, τα locales που πρέπει να ενεργοποιούνται σαν μίνιμουμ σε ένα linux σύστημα, είναι (για το Ελλάντα) τα 8859-1, 8859-7, και ένα unicode, π.χ. el_GR.UTF8. Πλέον τούτων, ότι άλλο μη-unicode locale κρίνουμε ότι μπορεί να μας χρειαστεί.

Αν βρείτε καμιά μπάλα εδώ γύρο παρακαλώ να μου την δώσετε εγώ την έχασα      Laughing

Φίλε δεν ξέρω τίποτα από filesystems οπότε τα glibc,utf8,unicode και αλλα τέτοια
μου φαίνονται κινέζικα