Τακτά κολλήματα σε OpenSUSE 11.3

gerjmk | Σάβ, 01/01/2011 - 20:51 | 2' | 10

Καλησπέρα σε όλους τους Linuxολόγους,

 

1) Έχω το εξής πρόβλημα: Όταν δουλεύω συνήθως, σε mozilla, και κατ' ανάγκη στο chrome σε αυτές τις 2 εφαρμογές, παγώνει το γραφικό περιβάλλον στο laptopακι μου σε σημείο που δεν ξεκολλάει. Όταν πατάω CTRL+SHIFT+ALT+F1 μπαίνω κανονικά στην γραμμή εντολών ή αλλιώς κονσόλα. Συνδέομαι στο χρήστη μου κανονικά. Έπειτα, δίνω την εντολή, pkill "εφαρμογη, όπως firefox ή chrome", και συνεχίζει να είναι παγωμένο (το γραφικό περιβάλλον). Πείτε μου, πως βλέπω το task manager στην κονσόλα. να δω, ποια εφαρμογη κολλάει, ή τέλος πάντων, να ξεκολλήσω το Η/Υ μου χωρίς βέβαια να κάνω επανεκκίνηση.

 

2) Θα ήθελα να μου πείτε, πως κάνω επανεγκατάσταση τον firefox, γιατί δεν μου εμφανίζονται εφαρμογές σε flash, και γενικώς σέρνεται. Αναρωτιέμαι μήπως μέσω του yast??Και  Θα αφαιρέσει και όλα τα παρελκόμενα του για να τα ξαναεγκαταστήσω πάλι από την αρχή???

 

3) Πως κάνω εγκατάσταση το παρακάτω παιχνίδι (ή εφαρμογή με αυτόν τον τρόπο εγκατάστασης)??

http://linux.softpedia.com/progDownload/Risk-Download-4922.html

(Έαν γίνεται, και με τους δύο τρόπους: έχει binary και sources)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας,

asimakhs

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

1)Αν κολλάει όπου έχει Flash: Πονεμένη υπόθεση, οριστική λύση μάλλον δεν θα υπάρξει, ίσως να βελτιωθεί κάπως. Δοκίμασε τον opera, μπορεί να κολλάει λιγότερο το γραφικό. Σε κάθε περίπτωση κλείσε τα περιττά flash πχ διαφημήσεις.

Για χειρισμό με την κονσόλα, δοκίμασε την εντολή top και μετά πατάς το πλήκτρο "k" και εισάγεις το PID που θες να κλείσεις και enter. Επίσης ο συνδυασμός alt+ctrl+backspace (δυο-τρεις φορές συνεχόμενα) κάνει restart μόνο το γραφικό.Τι επεξεργαστή και τι κάρτα γραφικών με τι drivers έχεις? 32-bit ή 64?

2)Διαγράφεις τον κρυφό φάκελο .mozilla που βρίσκεται στο /home σου, και αν είναι αναγκαίο το συνδυάζεις με επανεγκατάσταση.

3)Όπως όλες οι εφαρμογές java που έρχονται σαν *.jar σε οποιαδήποτε διανομή (αλλά δεν ξέρω πως γίνεται Tongue out).

Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνουν εκεί στο suse , μιας και το θέμα με τα κολλήματα που τραβάει , είναι θέμα να μην στήσεις την διανομή σοτ πισί σου και δυσφήμιση του λίνουξ σε αρχάριο χρήστη. Προσωπικά λατρέυω να δουλεύω με τον zypper και τα άλλα καλούδια που έχει η suse , αλλά με ξενέρωσε τόσο πολύ το θέμα με τα κολλήματα που το ξήλωσα εδώ και καιρό.

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις την 32bit έκδοση του OpenSuSE 11.3 Δοκίμασα με την 64bit και πραγματικά είχα πάρα πολλά προβλήματα, αντίθετα η 32bit σε μένα ήταν σταθερότατη. Όπως λες το OpenSuSE 11.3 προσφέρει κάποια εξαιρετικά εργαλεία (Yast) που δεν τα βρίσκεις σε άλλες διανομές

ποιο ευχρηστη εντολη  ειναι η htop...αν την εχις ρυθμισμενη  να εμφανιζει τις διεργασιες κατα σειρα φορτου επεξεργαστη αρκει ενα f9 και enter....

Eπισης εγω εχω παντα σαν ενθετα στον firefox το  flashblock και το Adbockplus ....κοβουν ολα τα φλασακια και τις διαφημισεις των ιστοσελιδων και δεν προκαλουν μεγαλη δυσλειτουργια οταν θελεις να παιξεις ενα flash,απλα εμφανιζουν ενα βελακι στη θεση του flash,το πατας με το ποντικι και παιζει κανονικα....Ετσι ελλατωνεται σημαντικοτατα ο φορτος του συστηματος.......μια συγκριση με top η htop  ειναι καταλυτικη-ιδιως οταν προκειται για καποιες βαρυφορτωμενες ιστοσελιδες 

Το htop δεν είναι προεγκατεστημένο. Ετσι κι αλλιως, αν κολλάει ο flash (ή το npviewer) ή ο firefox θα είναι στην κορυφή με την top.

Αν θες να το δεις το εγκαθιστάς, ή απο το YaST ή εύκολα με την εντολή sudo zypper in htop

Οσον αφορα την εγκατασταση εγω το εγκατεστησα  κατεβαζοντας τοjar,,,απο τις ιδιοτητες ορισα να ειναι ετελεσιμο,,,και μετα δεξι κλικ και ανοιγμα  με 'openjdk java runtime 6'''......εγκαθισταται με java...παραδοξως δεν μου ανοιξε με sun-java runtime 6 αλλα με την open εκδοση....ισως δεν εχω εγκατεστημενη πληρως την sun-java6

Καλησπέρα,

 

Με συγχωρείτε, λάθος διατύπωση, δεν ήθελα να γράψω κολλάει, αλλά παγώνει το γραφικό περιβάλλον.

Τι επεξεργαστή, τι κάρτα γραφικών έχεις και με τι drivers?

Με άλλους broiwsers πχ opera συμβαίνει το ίδιο?

Έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε τι σελίδες θα παγώσει το γραφικό;

Αφού δούμε αυτά, πρέπει να ρίξουμε και μια ματιά και στα logs, οπότε θα χρειαστούμε το αρχείο /var/log/Xorg.0.log μετά το κόλλημα. Περιμένεις να σου κολλήσει και δίνεις απο το τερματικό την εντολή cp /var/log/Xorg.0.log ena_onoma.txt οπότε και θα έχεις στο /home σου το αρχείο.

Θα χρειαστούμε και το dmesg οπότε το παίρνεις δίνοντας την εντολή dmesg >onoma_arxeiou2.txt

 

Tα top ή htop σε βολέψαν προς το παρόν;

giannis12a]

Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνουν εκεί στο suse , μιας και το θέμα με τα κολλήματα που τραβάει , είναι θέμα να μην στήσεις την διανομή σοτ πισί σου και δυσφήμιση του λίνουξ σε αρχάριο χρήστη. Προσωπικά λατρέυω να δουλεύω με τον zypper και τα άλλα καλούδια που έχει η suse , αλλά με ξενέρωσε τόσο πολύ το θέμα με τα κολλήματα που το ξήλωσα εδώ και καιρό.

Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό κόλημα (και με 64bit έκδοση) από τότε που έβαλα την 11.3 και παίζω και με τις RC του KDE 4.6 που δεν είναι ότι πιο σταθερό (ακόμη) μπορείς να έχεις ως DE.

Επίσης το "κρασάρισμα" του flash, εδώ και πολύ καιρό, δεν δημιουργεί αντίστοιχα "κρασάρισμα" ούτε καν στον ίδιο τον firefox πόσο μάλλον στο DE.

Και εγώ υποπτεύομαι κάρτα γραφικών και driver.

Θα χρειαστούμε, όπως γράφτηκε και παραπάνω, περισσότερες πληροφορίες για το setup του φίλου με το πρόβλημα.