ubuntu 10.10 και προβλήματα με update

lost2 | Κυρ, 12/12/2010 - 09:39 | 3' | 13

Ρε παιδιά θα σαλτάρω . Πέρασα το 10.10 καθαρή εγκατάσταση ( γιατί μετά από αναβάθμιση απ'10.04 τα έκανε μαντάρα) πέρασα τα προγράμματα που ήθελα και σχεδόν όλα δουλεύουν μια χαρά αλλά όταν πήγα να κάνω update με βγάζει το παρακάτω

 

Fetched 28.1MB in 33s (838kB/s)

Preconfiguring packages ...

dpkg-deb (subprocess): data: internal gzip read error: '<fd:0>: invalid distance too far back'

tar: Unexpected EOF in archive

tar: Unexpected EOF in archive

tar: Error is not recoverable: exiting now

dpkg-deb: subprocess tar returned error exit status 2

dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/libssl0.9.8_0.9.8o-1ubuntu4.3_i386.deb (--unpack):

subprocess dpkg-deb --control returned error exit status 2

Errors were encountered while processing:

/var/cache/apt/archives/libssl0.9.8_0.9.8o-1ubuntu4.3_i386.deb

E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

έχω δοκιμάσει τα πάντ α(μπορώ να πω ) έχω καθαρίσει τον φάκελλο cache και ξανά update τ'ιποτα

έχω κάνει και όλα τα παρακάτω

sudo apt-get clean

sudo apt-get -f install

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

 

το ίδιο

 

sudo dpkg --configure -a

sudo apt-get -f install

sudo apt-get check

sudo apt-get clean
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

 

και διάφορους άλλουσ συνδυασμούς αλλά πάλι το ίδιο , δοκίμασα να κάνω μερικά πακέτα update (πχ μόνο του firefox) αλλά πάλι το ίδιο .

Καμία ιδέα βοήθεια , δεν είμαι πάλι για format

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

φανταζομαι εχεις ενεργοπιηση τις αναβαθμισεις απο τις πηγες λογισμικου και των τριτων κατασκευαστων ? ( τι χαζη ερωτηση)

32 ή 64 bit? 

μηπως εχεις ενεργοποισει τις ενημρωσεις για πακετα  που ειναι σε φαση δοκιμαστικη? ( testing)

http://ohioloco.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1602595

κανε και μαι αναζητηση του στυλ

"   problem with update 10.10 "     ή  update manager

 

Μηδέν α προ του τέλους μακάριζε

p { margin-bottom: 0.08in; }

Έλα φίλε στην αρχή ναι είχα και 3ους αλλά υπολόγισα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παίζει και τους έβγαλα τώρα έχω μόνο του ubuntu (ούτε testing )

###### Ubuntu Main Repos

deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick main restricted universe multiverse

deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick main multiverse

 

###### Ubuntu Update Repos

deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-security main restricted universe multiverse

deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-updates main restricted universe multiverse

deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-security main multiverse

deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-updates main multiverse

και τίποτα άλλο αλλά πάλι τα ίδια κάνει , όσο για το ψάξιμο αυτό κάνω εδώ και 3 ημέρες στο internet αλλά δεν βλέπω φως παρόλο που πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν ξέρω μήπως είναι κανένα bug του 10.10

 

Αν δεν εχεις κανει ακομα επανεγκατασταση, δωσε ενα καθαρο αποτελεσμα απο τις εντολες

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

γιατι με το παραπανο, δεν βγαινει νοημα!

Επισης, πες μας πιο ειναι ακριβως το προβλημα!

Το πρόβλημα δεν είναι νέο. Το ξανασυνάντησα πριν κανά μήνα, αλλά και πάλι προχτές ξαναχτύπησε. Επείσης και εγώ, δε βρήκα λύση στα φόρουμς. Σε γραφικό περιβάλον η αναβάθμηση κολάει ότι και καλά δεν κατεβάζει από μη εμπιστευτικές πηγές και κολοκύθια. Σε command line γεμίζει την οθόνη με σφάλματα κατεβάσματος για ΟΛΕΣ τις πηγές ανεξαιρέτος! Η προσωρινή λύση που βρήκα τότε και ξαναδούλεψε και προχτές που το ξανάκανε, είναι να κάνω update μέσα από το ubuntu tweak. Αν δεν το έχεις ήδη εγκατεστημένο, βάλτο και κάνε update από εκεί, θα γίνει 100% και με εγγύηση. Μετά μπορεί να σου δουλέψει πάλι το update του ubuntu,  αφού θα έχει ξεκολήσει από τα ελατωματικά πακέτα και αν στο μέλον ξανακάνει τα ίδια τότε ξανάκάνεις update από το ubuntutweak  για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι  να το διορθώσουν. Να μου πεις γιατί τους ανέχομαι και δε γυρίζω στο 10.04? Δυστηχώς στο lenovo laptop μου το 10.04 δεν τα πάει καλά με την build-in intel καρτα γραφικών μου και καθε τόσο κάνει ένα άστραμα στο κάτο 1/4 της οθόνης! Στο 10.10 το προβλημα είναι λυμένο αλλά έχει αυτό το κουσούρι του update. Είναι και ένας από τους λόγους που στα άλλα PCs μου, πλήν του lenovo, δεν προχώρησα σε αναβάθμηση και δε βλέπω να προχωράω πριν τη νέα LTS έκδοση.

@bakoulis

Ποια η διαφορα αν κανει update απο τον Διαχειριστη ενημερωσεων ή απο τερματικο ή απο το ubuntu tweak ? 

 

Επισης, χωρις να γνωριζουμε καποια πραγματα, π.χ. ποιο πακετο εχει κανει τη ζημια, τις Πηγες λογισμικου τριτων που εχουν προστεθει, τον εξυπηρετητη, κλπ. δεν μπορουμε να δωσουμε τη λυση, που ισως και να χρειαστει απλα να τρεξεις μια-δυο εντολες, δεν ειναι αναγκη να γινει επανεγκατασταση, ή να γυρισεις σε παλιοτερη εκδοση γι' αυτο το λογο!

Από το Διαχειρηστή ενημερώσεων του ubuntu και από το τερματικό καμμία, από το ubuntutwek προφανώς έχει διαφορά, αφού μόνο έτσι κάνει update, όταν με τους άλλους τρόπους αποτυνχάνει. Ποιά ακριβώς διαφορά δε μπορώ να γνωρίζω, απλός user είμαι, όχι developer.

p { margin-bottom: 0.08in; }

Τελικά έκανα format και πήγα πάλι στο 10.04 , το πρόβλημα δεν είναι σε ένα συγκεκριμένο πακέτο στο update ( ενώ κατέβαζε τα πακέτα στον φάκελλο cache) πχ χτυπούσε στο πακέτο της γλώσσας (αγγλικά) το έβγαλα από το update χτυπούσε σε άλλο και ούτω καθεξής όσπου στο τέλος δεν τα έκανε με τίποτα και κανένα όυτε με γραμμή από ότι είδα και σε άλλα forum πολλοί έχουν αυτό το πρόβλημα στο 10.10 (με το είχε ξανακάνει αλλά ξεκόλλησε και δεν το έδωσα σημασία ) τελικά το 10.10 πρέπει να είναι λίγο bugy

@lost2

Χαιρομαι που λυθηκε το προβλημα σου, και ειναι ενταξει τωρα! :)

Αλλα, οπως ειπα και παραπανω, στο Linux ευτυχως εχουμε τη δυνατοτητα οσο μεγαλο και αλυτο, και αν φενεται καποιο προβλημα, να μπορουμε να το λυσουμε χωρις να χρειαζεται να κανουμε επανεγκατασταση, τουλαχιστον να προσπαθουμε! Καλο ειναι λοιπον, οποιο και αν ειναι το προβλημα σου, στο μελλον, να δοκιμασεις την  επιλυση του, γιατι ετσι και καποιος αλλος που θα εχει το ιδιο προβλημα, να εχει δωθει η λυση, οπως και το οτι να μην χρειαστει να κανεις ολο τη διαδικασια της επανεγκαταστασης!

 

Οσο για αυτους τους πολλους που λες οτι ειχανε το ιδιο προβλημα, επετρεψε μου, να διαφωνησω. Δεν το εχω δει καπου αυτο, ουτε σε αυτο το forum, αλλα ουτε και σε καποιο forum που απευθυνεται στο Ubuntu, οπως το ubuntu-gr.org ή το ubuntuforums.org, αυτο απλα ενημερωτικα, να μην υπαρχει παραπληροφορηση!

Εσύ φίλε vaglare13 έχεις 10.10 στο PC σου και δεν αντιμετώπισες πρόβλημα στο update, ή κάνεις απλά υποθέσεις;

Εγώ όταν το πρωτοσυνάντησα εκανα χοντρό googlaρισμα και διαπίστωσα ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δεν είμαστε τρελοί, ούτε παραπληροφορητές.

Επίσης εκέινη την εποχή λύση δεν υπήρχε (δεν ξέρω τώρα πια) και ευτηχώς και μου έκοψε, να κάνω χρήση του update του ubuntutweak, γιατί πραγματικά το 10.10 για το lenovo laptop μου είναι μονόδρομος. Αυτά τα ολίγα και πάντα φιλικά και χωρίς ίχνος προσωπικής αντιδικίας.

 

Νομιζω πως απαντησα παραπανω, στο οτι δεν ειδα να υπαρχουν τετοια προβληματα σε κανενα forum, οπως και εγω δεν εχω καποιο προβλημα στα update ουτε με το Maverick, ουτε με παλιοτερη ουτε με νεοτερη εκδοση του Ubuntu!

 

Έτσι, για το ροκ του πράγματος, να σας πω ότι επειδή είχα ακριβώς τέτοιο πρόβλημα σε Debian πριν μερικά χρόνια, τελικά ήταν χαλασμένες οι μνήμες του υπολογιστή κ ήθελαν αλλαγή...

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Έτσι για το heavy metal του πράγματος, με το ubuntu tweak ή με το προηγούμενο ununtu 10.04, οι μνημούλες μου δουλεύουν μια χαρά. Άρα το πρόβλημα είναι αλλού!