opensuse 11.3 κολλαει λιγο μετα την εκκινηση

globus | Τρί, 11/30/2010 - 22:58 | 1' | 13

Καλησπερα σε ολους,

Καταρχας σαν νεο μελος καλώς σας βρήκα και συγχαρητηρια για οοολο αυτο εδω!

Το προβλημα μου εχει ως εξης.Ειμαι νέος χρηστης linux και περασα τα opensuse 11.3 σε ενα
ΙΒΜ Τ42.Εκανα την εγκατασταση και το αφησα να κανει και το update στο τελος.Επειτα αφου ξεκινα κανονικα μολις ανοιγω το firefox κολλαει και παγωνουν τα παντα.

Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει και τι μπορω να κανω?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εγκατασταση στην κάρτα γραφικών εκανες?
'Eχεις ιδεα?Αν όχι τοτε ανοιξε τερματικο δώσε την εντολη su και μετα γραψε το συνθηματικο σου,μετα δωσε lspci και κανε copy paste εδώ τα αποτελέσματα.
Κωστας
openSUSE ambassador-openSUSE member
http://en.opensuse.org/User:Warlordfff
http://opensuse.gr
http://amb.opensuse.gr

Λοιπον ανοιξα τερματικο,su,lspci μου βγαζει τα αποτελεσματα και μολις παω να τα αντιγραψω
το ιδιο πραγμα κολλαει και παγωνουν τα παντα.Οποτε μαλλον δεν εχει να κανει με το firefox αλλα
ειναι γενικο το προβλημα.Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να κανω τιποτα ετσι.Να το ξανακανω εγκατασταση?

Στοίχημα πως έχεις Nvidia. Υπάρχει θέμα με το suse και κάποιες κάρτες μια και δεν τις πακετάρουν οι του suse , οπότε θέλει πολύ ψάξιμο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://pleiadesplace.blogspot.com

Τελικά απεγκατέστησα τον firefox και όλα δουλεύουν τέλεια.Υπάρχει εκτός του konqueror άλλος explorer που θα μπορούσα να περάσω;

Ο Opera και ο Chrome/Chromium είναι οι δυο άλλοι δημοφιλείς browser που μπορείς να βάλεις.

και εμενα μου ειχε παρουσιασει το ιδιο προβλημα αλλα μολις εδωσα στο τερματικο τις εντολες su zypper ref και zypper dup και μου εκανε την αναβαθμιση (μεσω απο το update του yast μετα απο 2 λεπτα παγωναν ολα) μετα απο εκεινη την στιγμη δουλευουν ολα ρολοϊ

miraclerider]και εμενα μου ειχε παρουσιασει το ιδιο προβλημα αλλα μολις εδωσα στο τερματικο τις εντολες su zypper ref και zypper dup και μου εκανε την αναβαθμιση (μεσω απο το update του yast μετα απο 2 λεπτα παγωναν ολα) μετα απο εκεινη την στιγμη δουλευουν ολα ρολοϊ

το zypper dup που αναφέρεσαι, ουσιαστικά σου έκανε distro upgrade , έτσι δεν είναι ? Δεν είναι μια απλή αναβάθμιση νομίζω.

~~~~~~~~~~~~~~~~

http://pleiadesplace.blogspot.com

ουσιαστικα αυτη πρεπει να ειναι η λογικη του αλλα εκανα πριν καθαρη εγκατασταση στο opensuse 11.3

Η σωστή εντολή είναι η
zypper up
Η zypper ref συνήθως δεν χρειάζεται, αφού κάνει αυτόματα refresh τις πηγές. Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η zypper dup στην παρούσα φάση ανάπτυξης του 11.4.

H zypper dup κάνει distro upgrade αλλά από την επόμενη έκδοση, δηλαδή από 11.3 σε 11.4, μιας και η δυνατότητα αυτή ενεργοποιήθηκε από την 11.3 και μετά. Ο προτεινόμενος τρόπος αναβάθμισης από 11.2 σε 11.3 ήταν καθαρή εγκατάσταση της 11.3.

************************

www.postokano.gr

Αυτή τη στιγμή απο οτι κατάλαβα προσπαθεί να βάλει τα νεότερα πακέτα που υπάρχουν, χωρίς να σέβεται το repository που προήλθαν. Στο δικό μου, έχοντας προσθέσει ένα αποθετήριο του gnome (unstable) για ένα μόνο πρόγραμμα, θέλησε να μου αλλάξει όλα τα πακέτα που περιέχει πχ gimp, inkscape.
Δεν νομίζω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε απλές εγκαταστάσεις, αλλά είναι πολύ πιο επίφοβο αν έχεις πολλά repository.

Teddy]Αυτή τη στιγμή απο οτι κατάλαβα προσπαθεί να βάλει τα νεότερα πακέτα που υπάρχουν, χωρίς να σέβεται το repository που προήλθαν. Στο δικό μου, έχοντας προσθέσει ένα αποθετήριο του gnome (unstable) για ένα μόνο πρόγραμμα, θέλησε να μου αλλάξει όλα τα πακέτα που περιέχει πχ gimp, inkscape.
Δεν νομίζω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε απλές εγκαταστάσεις, αλλά είναι πολύ πιο επίφοβο αν έχεις πολλά repository.

Συμφωνώ, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται η εντολή zypper up όπου αν υπάρχει κάποιο θέμα με το πακέτο δεν το εγκαθιστά, σεβόμενη dependencies κ.λπ. Και γενική συμβουλή σε νεότερους χρήστες να μην ενεργοποιούν πολλά repos γιατί θα χάσουν τη μπάλα.

************************

www.postokano.gr