Ubuntu 10.04 προβλημα με καρτα γραφικων intel gma500 "poulsbo"

dimitris.kr | Σάβ, 11/20/2010 - 12:09 | 1' | 8

Γεια σας εχω ενα netbook eeepc 1101ha και καρτα γραφικων intel gma 500 "poulsbo". Εγκατεστησα τους drivers κανονικα, εκανα restart και την πρωτη φορα ηταν ολα ενταξει. Μετα ομως μου εκανε διαφορα περιεργα οπως οταν το αφηνα και δεν εκανε τιποτα η οθονη εκανε διαφορα πραγματα και δεν ανταποκρινοταν ο υπολογιστης. Επισης, οταν κατεβαζω την οθονη του υπολογιστη και μολις την ανοιγω μου κανει αυτοματα log off. Υπαρχει καμια βοηθεια εκει εξω????????pls hlp!!!!!!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ατιμο μηχανημα και ατιμη καρτα γραφικων...εκανα το λαθος και το αγορασα...οι μονες διανομες που μου δουλεψαν πραγματικα καλα ηταν fedora 11 και ubuntu 9.10..... οσον αφορα το 10.04 οι drivers απο το ppa παρεχουν ημιτελη υποστηριξη και χρειαζεται να αφαιρεθη το compiz....Τελευταια εχω βρει την ησυχια μου με το pclinuxos 2010.7 οπου ολα δουλευουν out of the box στο συγκεκριμενο netbook....Δοκιμασε το για να βρεις την ηρεμια σου

Ριξτε και μια ματια εδω https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsVideoCardsPoulsbo/
οπως και εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1619999

Τελικα θα εγκαταστησω το Ubuntu 9.10.Αλλα δεν ξερω πως να κανω υποβαθμιση του λειτουργικου συστηματος. Μπορειτε να με βοηθησετε?

Σε αυτό το link, http://www.hamrobrt.com/howto-downgrade-ubuntu-10-04-lucid-lynx-to-ubuntu-9-10-karmic-koala/ υπάρχει κάποια αναφορά για downgrade, αν και η εκ νέου εγκατάσταση με ένα CD του 9.10, είναι -κατά την άποψή μου- η καλύτερη λύση.
Η αναφορά που έκανες, φίλε Δημήτρη στο blog σου, διαγράφηκε ως διπλοποστάρισμα. Θα παρακαλέσω για άλλη μια φορά τους φίλους, να μην θέτουν ερωτήματα σε παραπάνω από μία ενότητα, εκτός αν είναι κάποια παρουσίαση, tutorial, κλπ., που θέλουν να διαφυλάξουν και στο προσωπικό τους blog.
-------------------------------------------------------------------------------------

@dimitris.kr
Downgrade δεν γινεται!
Αλλα πρωτου ξανακανεις εγκατασταση το karmic,
γιατι δεν δοκιμαζεις να κανεις την καρτα που εχεις να δουλεψει? :)
Δες τα παραπανω link που σου εδωσα, διαβασε τα, και οπου κολλησεις, ρωτας,
και το κανουμε μαζι αν χρειαστεις βοηθεια!

Τελικα θα κανω clean install για να ειμαι σιγουρος οτι ολα θα ειναι ενταξει. Ευχαριστω παντως για τα links που μο δωσατε.!!!!

Εγκατεστησα τα Ubuntu 9.10 αλλα δεν μου ολοκληρωθηκε και μου μπηκε σε live session user και το grub δεν μου εβγαινε. Το επανεγκαταστησα αλλα μου εβγαινε σε command mode. Εκανα restart ,μπηκα σε live cd, εψαξα για λυσεις, τιποτα :-(. Μπορειτε να με βοηθησετε(ξανα)??????????;;;;;;;;;;;