Πρόβλημα στο Suse 11.2

karditsiotis | Κυρ, 10/24/2010 - 13:28 | 2' | 3

 Καλημέρα! Έχω τα Suse 11.2, όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που ένας φίλος μου έκανε update όλα τα πακέτα (επειδή εγκαθιστούσα το kmess και αυτό δεν ξεκίναγε).

Από τότε τα προγράμματα αργούν να ξεκινήσουν. Όταν έχω τον υπολογιστή πολλές μέρες σερί ανοιχτό (να κάνουμε και λίγο upload...), τα προγράμματα κολλάνε, μου βγάζει ένα πρόβλημα με τον alsa driver δεν έχω ήχο (για να το λύσω πρέπει να σταματήσω και να επανακινήσω τον driver) και όταν έχω καρτέλες προγραμμάτων κάτω στη μπάρα (έχω κάνει ελαχιστοποίηση) και τις πατάω για να ανοίξουν, ανοίγει το περίγραμμα του παραθύρου και μέσα είναι γκρι (αν το αφήσω κάποια ώρα μπορεί και να επανέλθει). Για να στρώσει κάπως η κατάσταση, αναγκάζομαι να κάνω restart κανά δυό φόρες. Καμιά ιδέα τι να κάνω ή τι παραπάνω πληροφορίες να σας δώσω?  

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Υπάρχει περίπτωση να παίζει κάποιο πρόβλημα με το plasma desktop. Ο μπακάλικος αλλά γρήγορος τρόπος είναι να μεταφέρεις τα αρχεία που ξεκινάνε με τη λέξη plasma, από την τοποθεσία /home/<your username>/.kde4/share/config κάπου αλλού στο δίσκο και μετά κάνε μια επανεκκίνηση ώστε να πάρει κάποιες default ρυθμίσεις. Δοκίμασε αυτό να δεις να κάνει τίποτα και βλέπουμε. Γενικά πάντως αυτά είναι συνήθως θέματα KDE ή/ και plasma desktop. Πρόσφατα αναγκάστηκα να μεταφέρω όλα τα αρχεία του εν λόγω φακέλου αλλού και να ξανακάνω κάποιες ρυθμίσεις (χάνονται αρκετά πράγματα σε ρυθμίσεις εφαρμογών π.χ. στο KMail αλλά τελικά έβγαλα άκρη. Δε στο προτείνω για πρώτη κίνηση, το βλέπουμε μετά αν είναι). Όταν λες έκανε update τι ακριβώς εννοείς? Με ποιον τρόπο δηλαδή έκανε update? Εσύ δεν έκανες τα αυτόματα update που βγάζει ο update manager μόνος του?

************************

www.postokano.gr

τον έχω απενεργοποιήσει τον update manager. Mία στο τόσο μπαίνω στο yast και πατάω στην καρτέλα με όλα τα πακέτα που έχουν εγκατασταθεί update

karditsiotis] 

τον έχω απενεργοποιήσει τον update manager. Mία στο τόσο μπαίνω στο yast και πατάω στην καρτέλα με όλα τα πακέτα που έχουν εγκατασταθεί update

Έκανες αυτό που σου είπα με τα plasma αρχεία? Δοκίμασε να δούμε τι θα γίνει. Το μόνο που θα χάσεις είναι οι ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο plasma desktop, δηλαδή τα widgets και τις μπάρες που έχεις πιθανά προσθέσει και τις ρυθμίσεις σε αυτά, αλλά μικρό το κακό, εύκολα τα ξαναφτιάχνεις.

************************

www.postokano.gr