Video messenger

amas.md | Τετ, 10/20/2010 - 15:08 | 2' | 2

Χαιρετώ όλους τους φίλους! Καινούριος στην κοινότητα και πολύ ενθουσιασμένος από την αλλαγή OS αν και τελείως άσχετος. Ξεκινώντας την επαφή μου με τα Linux πριν ακόμα τα εγκαταστήσω, έψαχνα τα προγράμματα για να δω αν καλύπτουν τις ανάγκες μου όπως και τα windows και ομολογώ ότι δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο μου κόλλημα είναι το video conference το οποίο και χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά. Ηθελα να ρωτήσω αν εκτος από το skype υπαρχει άλλος messenger που να υποστηρίζει videoκλήση. Ο pidgin το κάνει; Γιατί ρίχνοντας του μια ματιά, στην έκδοσή του για windows ομολογώ, δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το pidgin που χρησιμοποιω και εγω ειδα οτι το κανει.Δεν το δοκιμασα,γιατι δεν εχω καμερα στο pc μου.Θα το δοκιμασω στο netbook ομως και θα σου πω.Υποστηριζει αρκετα πρωτοκολλα,αλλα οχι το skype.

www.ktmhellasclub.gr

Θέμα με τον MSN είναι οτι η Microsoft για να μπλοκάρει την υπηρεσία videocall σε άλλα λειτουργικά έχει αλλάξει το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα το aMSN (στο Linux) να μην μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον την δυνατότητα videocall !!!

Προσωπικά έχω gmail και κάνω video κλήση μέσα από τον browser μου και χωρίς να με νοιάζει τι λειτουργικό έχει ο άλλος και ποίο browser. Αν έχει gmail το μόνο που χρειάζεται είναι η εγκατάσταση του plugin από δω http://www.google.com/chat/video και τελείωσε το ζήτημα...

Άμα πια με αυτούς τους messenger .... να πα να.... (δε θα το πω... ) συγχύστηκα πάλι.. :P :P :P
Η Google έδωσε την λύση... (firefox ή Crome + gmail + plugin = Video/Voice) απλά πράγματα....

~~~~~~~~~~~~~~~

Website: http://www.cerebrux.net

Blog: http://dearandroidlinux.wordpress.com

Twitter : http://twitter.com/cerebrux

Facebook: http://www.facebook.com/cerebrux