προβλημα εκκινησης Ubuntu Lucid

Lman | Πέμ, 08/26/2010 - 16:28 | 1' | 6

Ειχα εγκατεστημενο στον υπολογιστη μου Linux Mint 8 και εγκατεστησα το Ubuntu Lucid. Οταν ξεκιναει ο υπολογιστης με βγαζει στο μενου επιλογης εκκινησης και οταν επιλεγω να ξεκινησουν τα Ubuntu μου βγαζει μια μαυρη οθηνη χωρις να φορτωσει οτιδηποτε και σταματαει εκει και επισης δεν μπορω να εισαγω τιποτα εκει. Τις πρωτες μερες το Ubuntu λειτουργουσε κανονικα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 0.7 (ψήφοι: 3)

Σχόλια

Έχεις έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις την συνδεσμολογία και να συνδέσεις την οθόνη στην άλλη έξοδο της κάρτας γραφικών;  

Δεν εχ ωαλλη θύρα στην κάρτα γραφικών. Οι αλες είναι άλλου είδους θύρες (νομιζψ η μία ειναι HDMI). Το προβλημα που παρουσιάζω εδω δεν έχει σχέση με τους drivers. Απλά όταν επιλέγω να κάνω boot τo Ubuntu δεν ξεκινάει να φοτώνει τα αρχεία που χρειαζετε. Δείχνει μια μαυρη οθονη και ο δρομέας (νομιζω ετσι λέγετε) κολλάει στην πάνω μεριά της οθόνης! Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετοπίζω. Δεν έκανα καμία αλλαγή στα Ubuntu απλά προσπάθησα να μπω κανα τρεις φορές και κολλάει εκεί!

To pc ακούγεται να φορτώνει παρόλο που "κολλάει"; Tα alt+ctrl+F1-F12 λειτουγούν;

Για δες εδώ για τις θύρες της κάρτας γραφικών http://www.linuxinsider.gr/forum/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-monomaxos-greek-linux-ver-50-final&page=2#comment-36347

ας πιασουμε τα πραγματα με τη σειρα.

ειχες εγκατστημενο  το mint .  και μετά εβαλες το lucid . στον ιδιο δισκο? σε διπλη εκκινηση?  σε διαφορετικό δισκο? 

επελεξες να εγκατασησεις τον grub   ( φορτωτή εκκινησης)  σε πιο δισκο? στον ιδιο που ειχες  και τo mint?

οταν επιλλεγεις mint  φοτωνει κανονικα? 

εγω παρ' όλο που εχω δυο επιλογες  στο μενου  ( μονομαχο   και  maverick - επόμενο ubuntu ),  οταν το επιλεγω δεν φορτωνει. βγαζει μαυρη οθονη.

ο λόγος ? το εχω βγάλει το  maverick.

 επισης προσεξε μηπως αλλαξες  τον φορτωτη  και  δεν βρισκει  το vmliz  να φορτωσει.  αλλιως επιλεγε  εναν εναν τον δισκο για boot  φορτωμα (  ισως ειναι αλλου  ο  grub)  κια φορτωσει κανονικα.. εμενα μου εχει τυχει γιαυτο στο λεω...

 

Το εχω στον ίδιο δίσκο σε σύστημα διπλης εκκινησης. Βασικα θα το ξανακανω εγκατασταση και μάλλον θα βάλω Kubuntu αυτή τη φορά γιατι θελω να δω πως είναι το KDE. Θελω να ρωτήσω όμως κα΄ποια πράγματα για όταν κάνω εγκατάσταση.

Όταν φτάνω στο σημείο για να φτιάξω ένα νέο partition τι να ειλέγω (http://img4.imageshack.us/img4/5682/51031310.png)....???

Τυπος νεας κατάτμησης Πρωτευουσα ή λογική? Ποιά η διαφορα?

Νέα θέση κατάτμησης Αρχή ή Τέλος?

Σημείο επαφής ποιο?

εχεις 2 διαμερισματα   ιδιου μεγεθους? δηλαδη ο δισκος σου ειναι π.χ.  160ΓΒ και  τον εχεις χωρισμενο 80 + 80 ?  

δεν χρειαζεται να κανεις νεα διαμερισματα υπαρχον απο την προηγουμενη εγκατάσταση. απλα θα προσέξεις να το βαλεις στο στο σωστο διαμέρισμα .   και αστο να περασει την εγκατασταση αυτοματα. θα βαλει και τον grub  οπυ κρινει..  σωστα δηλαδη.

το βασικο ειναι να εχεις  χωρίσει το  δισκο σε 2 μερη. αυτο αρκει. βαζεις την πρωη διανομη ακι μετα την δευτερ. καλο θα ειναι να μην χωρισεις τον δισκο σε 2 ισα μερη για να μην μπερδευεσαι με τις κατατμήσεις.  βαλτα  σε δισκο +  - 10 GB,,,

αυτυα πο σου λεω ειναι για αλλη φορα., τωρα έχει ηδη εγκατεστημενη μια διανομη.. 

 οσο γιαυτο  που ρωτας , ενας οδηγος...       διπλης εκκινησης δεν εχει σημασια που ειναι windows - ubuntu . δωσε προσοχη στη ν εγκαταση του  ubuntu