ubuntu software center vs gnome-app-install

vriareos | Τρί, 02/23/2010 - 16:09 | 2' | 8

Οπως ξερουμε ολοι μας απο την εκδοση 9.10 στο ubuntu εμφανιζεται ενα νεο εργαλειο εγκαταστασης λογισμικου το ubuntu software center στη λογικη της αντικαταστασης του πολυ πετυχημενου-κατα τη γνωμη μου- εργαλειου gnome-app-install η αλλοιως προσθαφαιρεση προγραματων,που διατηρειται τοσο στην 9.10 οσο και στην επερχομενη 10.04 ,μονο που στην τελευταια κολλαει.....Στην συγκριση μεταξυ των δυο εφαρμογων για μενα η ζυγαρια γερνει σαφως προς την 'προσθαφαιρεση προγραμματων'..εδω τσεκαρεις απο 1 ως 101 και πλεον προγραμματα,πατας εφαρμογη και τελος..Στο ubuntu software center πρεπει να φας τα νειατα σου για να εγκαταστησεις ΕΝΑ-ΕΝΑ τα προγραματα της επιλογης σου...αυτο λεγεται βελτιωση?    Ο λογος που αποφασισα να γραψω αυτο το post ειναι οτι σε μια dist-upgade εγκατεστημενου debian-testing μου εμφανιζεται ξαφνικα εγκατεστημενο ενα ωραιο ubuntu software center...πριν συνελθω εγκαθιστω σε αλλον υπολογιστη -χθες-debian testing,ολα καλα,και βλεπω εγκατεστημενο ubuntu software center...ψαχνω στον synaptic να βρω το gnome-app-install ΠΟΥΘΕΝΑ...Εχει αφαιρεθει απο τα αποθετηρια...κατεληξα στα αποθετηρια του karmic για να το εγκαταστησω χειροκινητα..γιατι να 'αποσυρονται' πετυχημενα εργαλεια? τι λετε?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ενα από τα προβλήματα του 9.10 που το έκαναν "αντιπαθές" ήταν ότι αυτό το software - center μετά από κάποια από τις αναβαθμίσεις εξαφανιζότανε αφήνοντας το σύστημα χωρίς δυνατότητα εγκατάστασης νέων προγραμμάτων. Η λύση ήταν το gnome-app-install που είναι και πιο εύχρηστο.

Τώρα κατά την γνώμη μου το software - center είναι η "προετοιμασία" για να περάσουν στον κατάλογο των προς εγκατάσταση προγραμμάτων και εμπορικές (επί πληρωμή) εφαρμογές με συστήματα σαν paypall και με σύνθημα "τελικά στο ubuntu τρέχουν τα πάντα".

stampantazopoulos]Τώρα κατά την γνώμη μου το software - center είναι η "προετοιμασία" για να περάσουν στον κατάλογο των προς εγκατάσταση προγραμμάτων και εμπορικές (επί πληρωμή) εφαρμογές με συστήματα σαν paypall και με σύνθημα "τελικά στο ubuntu τρέχουν τα πάντα".

Αναμενομενο με τα δεδομενα που δημιουργηθηκαν, θεμιτο & το πλεον ανταγωνιστικο οπλο. Αν ισχυσει σαφως & θ' αλλαξουν αρκετα.

Π.Σ.Π.Α

 

 

vriareos]... Ο λογος που αποφασισα να γραψω αυτο το post ειναι οτι σε μια dist-upgade εγκατεστημενου debian-testing μου εμφανιζεται ξαφνικα εγκατεστημενο ενα ωραιο ubuntu software center...πριν συνελθω εγκαθιστω σε αλλον υπολογιστη -χθες-debian testing,ολα καλα,και βλεπω εγκατεστημενο ubuntu software center...ψαχνω στον synaptic να βρω το gnome-app-install ΠΟΥΘΕΝΑ...Εχει αφαιρεθει απο τα αποθετηρια...κατεληξα στα αποθετηρια του karmic για να το εγκαταστησω χειροκινητα..γιατι να 'αποσυρονται' πετυχημενα εργαλεια? τι λετε?

Σύμφωνοι, ούτε εμένα μου αρέσει το νέο εργαλείο (αν και διαβάζοντας το κατεβατό με τις προδιαγραφές που έχουν ετοιμάσει, ίσως στο μέλλον βελτιωθεί πολύ), αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι που γράφεις: πως γίνεται να εμφανίστηκε αυτή η εφαρμογή στο ...Debian;

Γι αυτο εγραψα το post...Στο debian testing πλεον σε καθαρη εγκατασταση εμφανιζεται το ubuntu software center ,ενω σε προυπαρχουσα testing ηαναβαθμιση το εγκαθιστα μετα απο dist-upgrade...το gnome-app-install εχει αφαιρεθει απο τα repos του debian-testing...

Εκείνο που βγάζει μάτι είναι ότι το "Προσθαφαίρεση εφαρμογών" έγινε "Εγκατάσταση Ελεύθερου Λογισμικού"... Προφανώς για τον λόγο που ανέφερε και ο Σταμάτης: για να δούμε και εγκατάσταση εμπορικού λογισμικού...

Πάντως, αυτό δεν είναι κατ'αρχήν κακό... Ένα application pool με ελεύθερες και εμπορικές εφαρμογές είναι πάντα χρήσιμο. Και η Canonical πρέπει να βρει και άλλες οδούς εσόδων πέρα από τα συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης (δες και συμφωνία με yahoo για προεπιλεγμένη σελίδα στον firefox). Εξάλλου, η ύπαρξη τέτοιας δεξαμενής και μάλιστα από την πιο διαδεδομένη διανομή linux ίσως ενθαρρύνει και δημιουργούς να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο linux (π.χ. τα παιχνίδια, για τα οποία πρέπει να ξεκινήσεις ... ανασκαφές για να βρεις ποιά υπάρχουν για linux - και τα παιχνίδια μην ξεχνάτε είναι αυτά που κάνουν ένα λειτουργικό σύστημα δημοφιλές).

Από εκεί και πέρα η είσοδος στους κόλπους του ΕΛΛΑΚ της "εμπορικής" λογικής με αυτή την σφήνα είναι άκομψη και λίγο χοντροκομμένη, και αυτό διότι δεν υφίσταται άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα μάλλον θα προσπαθήσουν να την δημιουργήσουν.

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

 Και όμως αληθινό!! Τώρα το πρόσεξα και γω στο debian που έχω. Το gnome-app-install έχει εξαφανιστεί από τα αποθετήρια του testing/sid. Υπάρχει το software-center. Αν και πρέπει να πω τν αλήθεια, κανένα από τα δύο δεν χρησιμοποίησα ποτέ! Να' στε καλά που τα ανακαλύπτετε ρε παιδιά!

Τελικά το software-center είναι της Ubuntu ή του Gnome project ???

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων