Ωρες ωρες μας τρελαινει.......... με τις ρυθμισεις δικτυου

harris79 | Κυρ, 12/13/2009 - 19:42 | 2' | 2

Εκανα προσφατα εδω και 1 μηνα αναβαθμιση του ubuntu απο 8.10 σε 9.10  και προσεξα κατι που συνεβη στο φορητο(laptop)αλλα και στον 1 σταθερο που εχουν ασυρματη καρτα δικτυου.

1) Το ubuntu επιτελους ειδε με την μια την ασυρματη καρτα του φορητου δεν βλεπει ομως την ενσυρματη eth0 (device not managed)στον Network Manager.

2)Στον σταθερο δεν βλεπει τιποτα απο συσκευες(device not managed)

3) Το κουφο ειναι οτι εχω δικτυο ενσυρματο αλλα δεν μπορω να πειραξω τις ρυθμισεις με τον network manager οπως παλια (χρησιμοποιω κατα κυριο λογο static ip)

 

Τι μπορει να συμβαινει?

Στον αλλο σταθερο μπορω μια χαρα που εχω μονο ενσυρματο δικτυο το ιδιο και στο netbook που εχω και ενσυρματο και ασυρματο.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το προβλημα είναι το εξης: για να χειριστεί σωστά ο ΝΜ τις διαφορες συσκευές δικτύου δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αναφορά στο /etc/network/interfaces.

Επομένως, ανοίγεις με τον αγαπημένο σου text editor το αρχειάκι και σβήνεις όλα τα interfaces εκτός από το lo interface. Κανεις reboot και τα static ip τα περνάς από τον NM. Αυτά.. Εννοείται ότι έχεις πάρει backup του interfaces για καλό και για κακό..

Περιεργα πραγματα παντως. Ολα ξεκινησαν παντως πριν απο 10 μερες οπου για αγνωστους λογους το ιντερνετ ειχε σκαμπανεβασματα κατα το κατεβεσμα torrent . Απο 400Kbps πηγαινε καθε 10-12 δευτερολεπτα στα 3Kbps κανωντας ταλαντωση(Se Windows ολα αυτα). Δεν εδωσα σημασια γιατι μετα απο επανεκκινηση ολα καλα οποτε εδινα την ευθυνη στο mtorrent και σε  flood οπως ειδα και στο ιστορικο του router. Επειδη οπμως ηταν εκνευριστικο ειπα να μπω και με τα ubuntakia και οι καρτες δικτυου ελεγαν μονο ifupdown και τιποτα αλλο. Ελπιζω να μην ειναι στα τελευταια του το pc μονο. Τωρα μπορω να δωσω τις ρυθμισεις κανονικα φαινεται οκ

Η ΑΕΚ ειναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν