Dialup & mp3: Πως?? (Feisty fawn)

kast1727 | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 6

ειμαι πολυ καινουριος χρηστης linux μπορει να μου πει καποιος πως δημιουργω μια dial up συνδεση μεσα απο το feisty fawn kai γιατι δεν μπορω να αναπαραγω τα αρχεια ηχου mp3? χρειαζεται να ενεργοποιησω καποια λειτουργια η να εγκαταστησω καποιο προγραμμα?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To δεύτερο (MP3) θα λυθεί μόνο αν λύσεις το πρώτο (σύνδεση με το διαδίκτυο). Το Ubuntu δεν παίζει από την αρχή MP3, χρειάζεται codecs.

Αν θες ένα Linux που να παίζει εξ αρχής τα πάντα, δοκίμασε το Linux Mint (που βασίζεται στο Ubuntu αλλά έχει και τα codecs...), το Mandriva 2007.1 ή το Knoppel 0.8, από το DVD του τεύχους 15.

Αν επιμένεις να χρησιμοποιήσεις το Feisty, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο Διαδίκτυο. Οπότε ερχόμαστε στο 1ο ερώτημά σου. Τι modem έχεις; Μοντέλο, κατασκευαστής, εσωτερικό/εξωτερικό, θύρα (usb, serial), πες τα...

linuxformat2007-5-24 16:4:28

ουτε και ξερω τι μοντεμ ειναι εχω ενα hp notebook me vista home οποτε ειναι εσωτερικο μοντεμ "υψηλης ταχυτητας 56 κ μοντεμ" οπως λεει στο site της hp

ΟΚ. Αυτά λέγονται winmodem και δύσκολα θα παίξει. Γενικά, στο Linux θα έχεις περισσότερη τύχη με κάποιο ADSL router.

Πάντως, κάνε το εξής, αν θες να δοκιμάσεις.

Από το dvd του περιοδικού, πήγαινε στο φάκελο /Magazine/Answers/scanmodem και αντέγραψε στην επιφάνεια εργασίας το αρχείο scanmodem.gz

Μετά, πήγαινε στο μενού Εφαρμογές > Βοηθήματα > Τερματικό και στο τερματικό που θα εμφανιστεί γράψε
cd ~/Desktop
gunzip scanmodem.gz
sh ./scanmodem

Θα τρέξει το προγραμματάκι, θα βρει το modem σου και θα σου πει ποιο είναι ακριβώς και, το κυριότερο, το αν υπάρχουν drivers. Όλες οι πληροφορίες, θα καταχωρηθούν σε ένα φάκελο Modem/. Μπες εκεί για να τις διαβάσεις. Αν υπάρχουν drivers θα σου δώσει urls για να τους κατεβάσεις.

την καλησπέρα μου σε όλους, σιγά σιγά κάτι κουτσοκαταφέρνω σ΄΄ αυτό το ubuntu η αλήθεια είναι ότι με το adsl λύθηκαν πολλά προβλήματα μήπως όμως μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν ενφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι κατά την αναπαραγωγή των dvd? πρέπει να κάνω εγώ κάποια ρύθμιση?

Καλησπέρα σε ολους!!

Εχω εγκαταστήσει το ubuntu σε virtual pc (microsoft). Το λειτουργικό τρέχει κανονικά αλλά δεν μπορεί να δει τη νκάρτα ήχου. Εν τω μεταξύ η κάρτα ειναι ενεργοποιημένη μέσα από το πρόγραμμα ώστε να την βλέπει το φιλοξενούμενο λειτουργικό. Καμμιά ιδέα????? Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω τους driver της κάρτς??? Η κάρτα που φοράει το laptop είναι Connexant HD.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων.