Προβλημα με Share Δισκους και Αρχεία.

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 2' | 3

Με επιτυχία κατάφερα και έκανα έναν δίσκο SATA II (120Gb με Partition) που έχει εγκατεστημένα Windows XP Pro Gr στο 1 και αρχεία στο άλλο (ηχου εικόνες κλπ) και έναν άλλον 320Gb με αρχεία και οι δυο σε NTFS, να τους βλέπω στο ubuntu και να χω δικαιώματα read Write. Τώρα έχω ενα Laptop σε τοπικό δίκτυο Workgroup. Θέλω να μπαίνω στους παραπάνω δίσκους και επί σεις εκανα και Share έναν φάκελο απο το ubuntu. Το ubuntu το έχω σε Workgroup και αυτο. Απο το laptop όπυ έχει windows XP Pro Gr εχω κάνει Share εναν φάκελο και απο το ubuntu τον βλέπω κανονικά και παίρνω επικολω διαγραφω αρχεια ολα οκ. Απο το Laptop Τίποτα, μου βγάζει ενα παράθυρο με username και pass (με αυτα που μπαίνω ως user στο Ubuntu) τα βαζω και παλι το ξαναβγαζει. Εντομεταξι εχω και αλλο ενα pc με Ubuntu και με αυτό πάλι προσπαθώ και τίποτα. Τι ρυθμίσεις να κανω πρώτα για να είναι το pc με το Ubuntu σε Workgroup και να είναι οι 2 παραπάνω δίσκοι και μερικοί φάκελοι απο το Ubuntu διαθέσιμοι απο Windows XP και Ubuntu σε πλήρη Share mode?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ:
Διαμοιρασμός αρχείων μέσω Samba

Βασικά, άνοιξε το /etc/samba/smb.conf στο Ubuntu. Πάτα ALT+F2 και γράψε:

gksu gedit /etc/samba/smb.conf

Στο νέο παράθυρο πήγαινε στο κάτω μέρος του κειμένου όπου είναι ο shared φάκελος (εκεί που θες να συνδέεσαι από το υπόλοιπα μηχανάκια). Πρέπει να είναι κάπως έτσι (εκτός από το path, φυσικά):


[my_shared_files]
path = /path/to/your/share
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yes

Αποθήκευσε το αρχείο και κλείσε το.

Μετά θα πρέπει το /path/to/your/share να έχει δικαιώματα 755 τουλάχιστον (για να τα βλέπουν όλοι), οπότε δίνεις από το Τερματικό (ALT+F2 > terminal):

sudo chmod -R 755 /path/to/your/share

Βασικά, αυτό πρέπει να ήταν και το πρόβλημά σου.

Τέλος κάνεις ένα
sudo /etc/init.d/samba restart

και τελείωσες.

και με το domain? Τα windows μηχανακια είναι σε Workgroup ενω τα Linux σε mshome. Πως θα κανω τα μηχανακια με Linux σε Workgroup?

Το γράφει το παραπάνω link.
«Στο ίδιο αρχείο /etc/samba/smb.conf βρείτε την επιλογή workgroup και βάλτε το όνομα του workgroup στο οποίο θα ανήκει το PC με το Samba Server.

  workgroup = LINUX»

Δηλαδή εκεί βάζεις
workgroup = WORKGROUP

και μετά ξαναδίνεις
/etc/init.d/samba restart