Αυτόματη αποθήκευση κατά το κλείσιμο

vitalblue | Κυρ, 07/05/2009 - 15:03 | 2' | 7

Καλησπέρα σε όλους,

καταπληκτική η δουλειά που έχετε κάνει παιδιά. Μόλις ανέστησα ένα Pentium3 Celeron 677Mhz για να το χρησιμοποιεί ο πατέρας μου. Μην φανταστείτε πολλά, λίγο internet κανένα email και μέχρι εκεί.

Έχω δύο απορίες με σκοπό να κάνω το άνοιγμα και το κλείσιμο του υπολογιστή πιο εύκολο. Αρχικά στην εκκίνηση όταν βγαίνει η οθόνη του Grub πρέπει να πατηθεί το enter για την επιλογή που θέλουμε και δεν ξεκινάει αυτόματα όπως αντίστοιχα στα ubuntu. Αυτό μου μοιάζει εύκολο και είναι θέμα ρύθμισεων νομίζω του Grub.

Σε ότι αφορά το κλείσιμο του υπολογιστή, ζητάει συνέχεια την αποθήκευση του αρχείου. Μήπως υπάρχει τρόπος να αυτοματοποιήσω και αυτή την διαδικασία?

Συνέχιστε την προσπάθεια γιατί είναι εξαιρετική.

Ευχαριστώ πολύ

Πέτρος

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ποιου αρχείου; ( sorry δεν κατάλαβα.). Σε ποια διανομή είσαι;

 

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Αναφέρομαι στην διανομή 4.2

Οταν κλείνω τον υπολογιστή αφού σβήσει το γραφικό περιβάλλον μου ζητάει να αποθηκεύσει κάθε φορά τις ρυθμίσεις που έκανα και να δώσω όνομα αρχείου.

Να συμπληρώσω ότι έχω κάνει full εγκατάσταση στο μηχάνημα στον σκληρό δίσκο.

4.2 ? δεν μας λέει κάτι.

διανομή ? ubuntu, linux mint , openSuse , PclinuxOs ?

 

=========================================================

Sorry μιλάω για το Puppel 4.2.

Είχα την εντύπωση ότι στην κατηγορία του Hamster αναφέρόμαστε σε αυτή την διανομή.

Ξέρω για ποιο πράγμα μιλάς. Υπάρχει ένα configuration αρχείο του χρήστη σου που αποθηκεύει το session. Από όσο γνωρίζω όμως φίλε μου πρέπει να το αποθηκεύεις κάθε φορα. ( εγώ έχω εγκαταστήσει και τρέξει το puppy όχι το puppel. ) .

Δεν το έχω όμως χρησιμοποιήσει συστηματικά και έτσι δεν γνωρίζω να σου πω πως αποθηκεύεις αυτόματα. ( και δεν είναι εδώ και ο alfi που ασχολείται με αυτά.. Lucky μήπως ξέρεις εδώ τι παίζει; )

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Άνοιξε το αρχείο /etc/rc.d/PUPSTATE και στις δύο πρώτες γραμμές άλλαξε την τιμή του PUPMODE σε 2 και του PDEV1 στο partition που έχεις το puppel

(σε εμένα είναι PDEV1='sda1' ). Έτσι δε θα σου ζητάει να σώσεις κάποιο αρχείο.

Για το grub άνοιξε το αρχείο /boot/grub/menulst καπου υπάρχουν οι τιμές timeout και default. Η τιμή default δείχνει ποιο λειτουργικό θα φορτωθεί και η

τιμή timeout τo χρόνο σε δευτερόλεπτα που θα περιμένει το grub μέχρι να φορτώσει το default λειτουργικό. Στο grub το πρώτο στη λίστα λειτουργικό έχει

τη τιμή 0 άρα αν θες να φορτώσεις αυτό δίνεις default 0.

Θα το δοκιμάσω το απόγευμα και θα σας πω γιατί τώρα δεν είμαι σπίτι.

Ευχαριστώ πολύ.