Asus EEE pc

DrGreem | Παρ, 07/03/2009 - 09:57 | 2' | 14

Έχω παραγγείλει αυτό εδώ το Asus eee net book  http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908077 και έχω τις εξής απορίες..
1)Υπάρχει τρόπος πριν καν ακομα ανοιξω το κουτί ξέρω γώ, να επιστραφουν τα windows ή να απεγκατασταθούν  με κάποιον τρόπο ώστε να μην έχει windows και εμένα να μου επιστραφεί το ποσόν (όποιο και αν είναι αυτό) που αντιστοιχούσε στα windowsXP ?
2) Yποστιρίζονται και δουλεύουν όλα τα κουμπιά των συντομεύσεων στα Linux? (συγκεκριμένα σκέφτομαι να βάλω τα Ubuntu easy peasy) και utilities τα οποία έρχονται προεγκατεστιμένα απο την asus θα τα βρώ σε linux? Η τουλάχιστον αντιστοιχά τους..?
Y.Σ Σόρρυ αν φαίνεται κάπως αυτό το με την αλλαγή λειτουργικού αλλα προτιμώ αυτά τα 50-60 ευρώ να τα κάνω donate σε καποια κοινοτιτα Linux παρά να τα δώσω στην Microsoft.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Και πολύ καλά κάνεις...Αν και δε νομίζω να γίνεται αυτό, αν τα παράθυρα είναι προεγκατε-στημένα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να τα ξηλώσεις και να βάλεις ό,τι θες, αλλά για επιστροφή χρημάτων δεν το βλέπω...Κάτι με λινουξ προεγκατεστημένο δεν έχεις βρει που να σε ικανοποιεί?

************************

www.postokano.gr

Δυστιχος όχι φίλε και γι αυτό ξενέρωσα..

Και να σου πω την αλήθεια δεν ειναι τόσο για τα λεφτά αλλα για το γαμώτο, βάζουν ενα λειτουργικό η μάλλον στο επιβάλλουν και καταδικάζουν και τον υπολογιστη βαζοντας windows. Γιατί με linux κάνει πολυ περισσότερα.. αν αυτα τα λεφτα που ζητανε για τα windows ήταν για linux θα τα έδινα και με το παραπάνω.. Αλλά τώρα είτε θέλω είτε όχι.. :/

Κοίτα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις μήνυμα διαμαρτυρίας στην ASUS και να πείς οτι δεν συμφωνείς με τους όρους της Microsoft και δεν θές τα windows μήπως και γίνει κανένα θαύμα.Εγώ το δικό μου ΕΕΕ 901 το παρήγγειλα απο το Λονδίνο γιατί εδώ μόνο με windows το έβρισκα.Στην τελική ίδια τιμή μου βγήκε με τα μεταφορικά αλλά είναι αυτό που λές ετσι για το γαμώτο.Εμένα τώρα τρέχει moblin V2.0 beta εν αναμονή της τελικής έκδοσης...

Όπως τα λέει ο jvarkas ειναι, λεφτά δεν επιστρέφονται, απεγκατάσταση δεν κάνουν.Αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι ένα ωραίοτατο format , και να βάλεις το

Ubuntu netbook remix το οποίο κατεβάζεις απο το επίσημο site και ειναι φτιαγμένο για netbook.Υποστηρίζει πολλά μοντέλα και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

=========================================================

Νομίζω ότι το Ubuntu netbook remix δεν έχει 100% συμβατότα.Νομίζω ότι τα functions keys και κατι τέτοια δεν λειτουργουν.Αν κάνω λάθος ενημέρωσε μας.Αν θές βοηθεια για να εγκαταστήσεις .img σε usb flash ευχαρίστως να βοηθήσω...

Αυτό που έγινε τελικά ήταν το οτι παρέλαβα το netbook,έτρεξα τα windows ξενέρωσα απίστευτα και πολύ απλά έκανα φορμάτ (όπως και είχα σχεδιάσει οτι θα κάνω) και εγκατέστησα τα Ubuntu eee (Easy Peasy) και μπορώ να πω οτι τα παλικάρια που τα έφτιαξαν έκαναν φοβερή δουλεία. Τα windows απέτυχαν παταγοδός..

Έχω όμως δύο προβλήματάκια: 1) Δεν εντοπίζει το bluetooth 2) την κάμερα

Να σημειώσω οτι δοκίμασα bluetooth και κάμερα όταν έτρεξα τα windows και δούλευαν..

Αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να το φτιάξω ας μου πει σας παρακαλώ..

Y.Σ Linux <333333333333333333333

Θα σου πρότεινα το Ubuntu Netbook Remix, το οποίο κατεβάζεις από το site της Ubuntu... Είναι πιο πλήρες!

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Για τη καμερα, κατεβασε το προγραμμα: Cheese (Χαμογελαστε!), στην εντοπιζει, απλα δε ξερεις πως να τη βρεις πιθανοτατα. Με αυτο το προγραμματακι, θα εχεις ενα κλικ τη καμερα σου & θ αμπορεις να κανεις τα παντα (βιντε, φωτο).

Οσο για το bt, εχω την αισθηση πως γινεται αυτοματα. Ανοιξε το bt στο κινητο σου & στειλτου αρχεια (στο note), να δεις, το βρισκει?

Χμ το έχω κατεβάσει αλλα δεν το έχω εγκαταστίσει.. λες?

Καλώς θα το βάλω να δούμε τι λέει..

 

Γενικα, τις καμερες πριν προδικασετε πως δε δουλευουν, τσεκαρετε πρωτα το skype. Θα ξερετε με σιγουρια αν αναγνωριζεται η οχι...

constantinos]Γενικα, τις καμερες πριν προδικασετε πως δε δουλευουν, τσεκαρετε πρωτα το skype. Θα ξερετε με σιγουρια αν αναγνωριζεται η οχι...

Φίλε μπήκα Skype και ρυθμισα μικρόφονο και ηχεία αλλα κάμερα λέει δεν εντόπισε..;/

Εγκατέστισα το Ubuntu notebook remix και έχει αυτό το πρόγραμμα "χαμιογελάστε" αλλά ούτε αυτό εντοπίζει την κάμερα μου!

Τα bluetooth δεν λειτουργούν για κανέναν λόγο, και επίσης κάτι το οποίο το παθαίνω τώρα με τα καινούρια ubuntu (9.04) Προσπαθω να συνδεθω στο wireless router μου,βάζω τον κωδικό και μετά απο λίγο μου εμφανίζει μόνο του, έναν άλλο κωδικο όσες φορές και αν έβαλα τον σωστό κωδικό τον αλλάζει και βάζει εναν μεγάλο άσχετο..
Τι παίζει? :/

Δωσε σε μια κονσολα την εντολη:  lsusb & κανε μας ενα copy-paste αυτα, που θα σου δωσει η εντολη....

& σε περιπτωση, που δεν υπαρχουν οι οδηγοι & για να μην αργεις

δωσε καλυτερα &  την:  sudo lsusb

Θα σου εμφανιθσει καποια αποτελεσματα, με τις καμερες σου, δωστα μας & αυτα (με απλο copy-paste).

Το πιο πιθανο, οι οδηγοι να ειναι εδω:

http://mxhaard.free.fr/spca5xx.htm

Λοιπόν τα αποτελέσματα που μου έβγαλε απ την εντολή που είπες,είναι αυτά:

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 045e:0084 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

 

Επίσης ένα screenshot με το τι γίνεται...