Ubuntu 7.04 & αρχαριος χρηστης

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 3' | 2

Καταρχην καλησπερα , λοιπον εδω και δυο μερες προσπαθω να εχω internet στο ubuntu και δεν γινεται. Εχω την ασυρματη καρτα δικτυου asus wl 138g v2 και ουτε ο οδηγος εγκαταστασης που βρηκα δεν εκανε τιποτα και μαλλον χειροτερεψε την κατασταση αφου εσβησε την ασυρματη καρτα δικτυου! Αν ειναι ποτε δυνατον! Εχω διαβασει παρα πολλα αυτες τις ημερες αλλα δεν εχει γινει τιποτα , εχω σβησει απο system monitor τα sevrice του dm-aplet αλλα αυτο στην επομενη επανεκινηση βγαινει ο network manager { μου εχουν πει σε αλλα forum να καταργουσα τον network manager και το εκανα } και ετσι δεν εγινε τιποτα ουτε με αυτο. Μετα μολις παταω το roaming στην ασυρματη καρτα δικτυου μονο τοτε μου βγαζει την επιλογη για να βαλω ενα νεο δικτυο { ουτε με dchp δουλεψε , ουτε με static ip } ουτε με τιποτα! Μετα πηγα στο τερματικο οπου εδωσα dm-aplet , network manager , network-manager-dispatcher και αυτο αντι να το σβησει εβγαλε ενα ικονιδιο με ιδιο ακριβως με το network manager!ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ημαρτον! Ευτυχως που εμαθα πως να γινονται εγκατασταση τα πακετα μεσα απο το synaptic. Η εκδοση που εχω ειναι η 7.04 και αν δεν καταφερω να βαλω net μαλλον θα επιστρεψω σε windows με τα χιλιαδες προβληματα.Η ασυρματη καρτα δικτυου δεν δουλευει αφου βλεπω οτι δεν αναβοσβηνει το λαμπακι , αλλα την εχει κανονικα στο hardware.Τελος απλα θω οτι μπραβο για το περιοδικο σας και θα αρχισω να το αγοραζω μπας και μαθω και εγω απο απο αυτο το λειτουργικο συστημα απο το οποιο δεν εχω ιδεα .

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δοκιμασες να εγκαταστησεις το NDISWrapper ?
Λογικα απο κει μπορεις να βαλεις τον οδηγο της καρτας που εχεις στα winπαραθυρα.
Ο network manager εμφανιζει ασυρματα δίκτυα αλλα δεν ολοκληρωνει το συγχρονισμό ή δεν τα εμφανιζει καθόλου?
Αν ισχυει το πρωτο, τοτε απλα πρεπει να προσεξεις λιγο τις ρυθμισεις και τα bit κωδικοποιησης.(ειχα κι εγω αυτο το προβλημα)  Αν παλι ισχυει το δευτερο, τοτε απλα δεν τρεχει ο driver της καρτας, οποτε δεν εχεις παρα να τον περασεις χειροκινητα.
Για αρχη προτεινω να βαλεις ενα καλωδιο και να περασεις τα πακετα που ειναι απαραιτητα (και το network manager... δεν καταλαβα γιατι σου ειπαν να τον βγαλεις... ) και μην απογοητευεσαι,  απλα ετυχες σε ενα προβλημα με μαλλον δυσκολη συμβατοητα, αλλα δε νομιζω πως δε θα τρεξει η καρτα.

Αυτο εβαλα φιλε ο οδηγος εγκαταστασης ειναι εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=285809&highligh t=bcm4318 εκανα ακριβως οτι λεει και εσβησε η ασυρματη καρτα δικτυου.Ο driver ειναι ο bcmw15.inf και εγκατεστησα μεσω του synaptic το ndsiwrapper-utils1.9 και το ndwiswrapper-common . Ο network manager ενφανιζει απλα της καρτες δικτυου που εχω απο εκει και περα βαζω χειροκινητα ολα τα στοιχεια linuxformat_ αλλα και μεσω automatic dchp και δεν λειτουργει καν η καρτα δικτυου.Μολις γινει εγκατασταση του driver bcmw15.inf εξαφανιζεται η asus wl 138v g2. Ειδα κατι για καποιο patch του οποιο το κατεβασα , για να δουμε.. Για τον network manager σε πολλα forum ελληνικα λενε να γινει kill γιατι προκαλει πολλα προβληματα σε μερικους χρηστες.