resolv.conf

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 6

Χαιρετώ άπαντες..!

Παραθέτω το περιεχόμενο του αρχείου /etc/resolv.conf όπως αυτό φαίνεται στο σύστημά μου. Το πρόβλημα μου εντοπίζεται στην αδυναμία σύνδεσης με κάποιον από τους DNS του παρόχου μου. Σύμφωνα με όσα βρήκα μετά από λίγο ψάξιμο, για να λυθεί το προβλημα αυτό αρκεί να τοποθετηθούν τα ip (πρωτευων-δευτερευων) των DNS στο αρχείο αυτό. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι ποια πρέπει να είναι η μορφή του συγκεκριμένου αρχείου μετά την τροποποίησή του? Πρέπει να υπάρχει το ip του router που χρησιμοποιώ στο αρχείο αυτό?

resolv.conf file

# generated by NetworkManager, do not edit!

search lan


nameserver 192.168.1.254

Ευχαριστώ προκαταβολικά.



Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Dimitris, οι αμφιβολίες σου μάλλον έχουν κάποια βάση. Όντως ελέγχεται από το NetworkManager και δεν μπορώ να το τροποποιήσω...Πρόσθεσα τις γραμμές που αναφέρονται στους DNS του παρόχου, έσωσα το αρχείο και δεν είδα καμία διαφορά...Επίσης όταν στην συνέχεια άνοιξα ξανά το συγκεκριμένο αρχείο (μετά από restart) είδα ότι βρίσκεται πάλι στην αρχική του μορφή...(?)Φυσικά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει...

ΟΚ. Το χρειάζεσαι το NetworkManager; Με wireless συνδέεσαι;

Οχι, φαντάζομαι ότι δεν το χρειάζομαι. Συνδέομαι με ethernet καλώδιο και έχω απενεργοποιημένο το wireless στο router μου.

Όντως το 192.168.1.254  αναφέρεται στο router που χρησιμοποιώ (speedtouch). Ping κάνω κανονικά και στις δύο IP που χρησιμοποιείς.

Πήγαινε Σύστημα > Διαχείριση > Δίκτυο. Η eth0 παίρνει IP δυναμικά; Πηγαίνε στην καρτέλα DNS. Τι αναφέρει στους εξυπηρετητές; Αν είναι 192.168.1.254, βάλε πάνω από αυτήν τις δύο IP που σου ανέφερε ο dimitris και πάτα OK.

Μετά cat /etc/resolv.conf

και πρέπει να είναι ΟΚ. Ή μήπως όχι;