[Λύθηκε] Πρόβλημα με Ελληνικά στο wine.

Αποστόλης | Δευ, 06/01/2009 - 02:57 | 1' | 27

Καλημέρα σε όλους.

Το πρόβλημά μου είναι οτι στα προγράμματα που τρέχω "μέσω"  wine δεν μπορώ να γράψω Ελληνικά.

Το περίεργο είναι οτι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ορισμένους χαρακτήρες όπως το ζήτα (ζ) και το άλφα (α) ενώ με άλλους όπως το δέλτα (δ) δεν έχω πρόβλημα.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι το Dreamweaver 8 και ο Internet Explorer 6 (για Linux).

locale έχω Ελληνική και keyboard Greece polytonic

Καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Φταίει η βλακεία των Windows που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν iso-xxxx κωδικοποίηση και δεν έχουν υιοθετήσει utf (όπως ο υπόλοιπος πλανήτης). Δες εδώ που είχαμε ξανασυζητήσει το ίδιο πρόβλημα με το dreamweaver και ίσως βρεις μερικές πιθανές λύσεις...

Ευχαριστώ συνονόματε.

 

Δοκίμασα τα winetricks που αναφέρονται στο άλλο post αλλά δεν έγινε τίποτα.

Θα κάνω upgrade σε 1.1.17 (μιας και έχω το 1.0.1) και θα ξαναδοκιμάσω, αλλά θέλω να σε ρωτήσω πρώτα, πως είναι καλύτερα να κάνω το upgrade;

Το version που έχω τώρα το εγκατέστησα απο Synaptic. Να κάνω uninstall απο το synaptic και μετά να προχωρήσω ή να εγκαταστήσω κατ ευθείαν το 1.1.17;

Τα προγράμματα που έχω περάσει στο wine να τα σβήσω κι αυτά ή δεν χρειάζεται;

Φίλε Αποστόλη καλημέρα,

Απ'ότι βλέπω η διανομή που χρησιμοποιείς είναι η PCLinuxOS. Η γενική οδηγία των developers είναι να μην γίνεται εγκατάσταση άλλων εφαρμογών εκτός από εκείνες που βρίσκονται στα αποθετήρια της διανομής και είναι διαθέσιμες από το Synaptic. Μπορείς βέβαια να εγκαταστήσεις ό,τι θες αλλά με κάποιο ρίσκο και υπ'ευθύνη σου, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα και να κλονιστεί η σταθερότητα του συστήματος. Ότι υπάρχει στο Synaptic είναι εφαρμογές που έχουν "φτιαχτεί" και τεσταριστεί για το PCLinuxOS και εξασφαλίζουν σταθερότητα. Αυτά ως γενική παρατήρηση, δες κι αυτό το thread.

Απο κει και πέρα δεν έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα με το wine και δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η αναβάθμιση. Πιστεύω πάντως ότι πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσεις την έκδοση που έχεις και μετά να βάλεις την καινούρια. Όσο για τα προγράμματα που έχεις εγκαταστήσει αυτά θα υπάρχουν και μετά αφού οι ρυθμίσεις του wine υπαρχουν στον φάκελο home και συγκεκριμένα στον κρυμμένο φάκελο .wine.

Πρόταση: Κάνε μια εγκατάσταση του PCLinuxOS σε VirtualBox ή κάποια άλλη μηχανή εικονικοποίησης και δοκίμασε εκεί αν θα δουλέψει αυτό που θες με τη νέα έκδοση του wine. Αν δε δουλέψει προτείνω να μην κάνεις την αναβάθμιση αφού δε θα σε ωφελήσει και θα υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες, έστω μικρές, να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στο σύστημα.

Προσωπική γνώμη: Γιατί internet explorer σε λινουξ? Τόσοι browsers υπάρχουν, κι αν κάποιες σελίδες δεν εμφανίζονται σωστά να τσακιστούν οι designers και να τις φτιάξουν...

Μια άλλη καλή λύση που δε θα σου δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα είναι η εγκατάσταση windows σε VirtualBox μόνο και μόνο για να τρέχεις και να δουλεύεις τις δύο εφαρμογές που θέλεις. To VirtualBox είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση μέσω του Synaptic. Για οδηγίες υπάρχει το manual.

************************

www.postokano.gr

Σ' ευχαριστώ κατ' αρχάς για την απάντηση.

Ο λόγος που θέλω νεότερη έκδοση (και στο wine αλλά και σε άλλα προγράμματα) είναι ο εξής.Θέλω να εγκαταλείψω τα windows για προσωπική χρήση ΑΛΛΑ μου χρειάζονται πολλά προγράμματα στα οποία δυστυχώς το PCLOS είναι πίσω (π.χ. PHP, MySQL, Dreamweaver κ.λ.π.) ή δεν τα υποστηρίζει καθόλου (Photoshop). Απο την άλλη τα εναλλακτικά προγράμματα (bluefish, gimp) είναι πολύ πίσω. Και δεν το λέω μόνο επειδή έχω συνηθίσει τα συγκεκριμένα προγράμματα, αλλά επειδή δυστυχώς έτσι είναι.

Ετσι πριν πάρω την απόφαση να "στείλω" τα windows πρέπει να βεβαιωθώ οτι όλα όσα χρειάζομαι δουλεύουν τουλάχιστον ικανοποιητικά.

Για την σταθερότητα του συστήματος, προς το παρών δεν με ενδιαφέρει. Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές βλέπω αν θα υπάρξουν προβλήματα ή όχι. Οπως τώρα καλή ώρα  Ακόμα μαθαίνω το Linux.

Αν και εφόσον πάρω την "μεγάλη" απόφαση θα σβηστούν τα πάντα και θα γίνει clean εγκατάσταση εκ νέου.

 

 

Τώρα όσον αφορά τον Internet Explorer, τον θέλω για τεστάρισμα για τις ιστοσελίδες που φτιάχνω. Κακά τα ψέμματα ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί IE και δεν μπορώ να τον αγνοήσω.

 

Λίγα λόγια για το virtual box που μπορώ να βρώ; Τι είναι και τι κάνει όχι το manual.

 

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχω λάθος αλλά έχω σχηματίσει την αίσθηση οτι άλλες διανομές, όπως το Ubuntu για παράδειγμα, έχουν μεγαλύτερο πλήθος εφαρμογών και καλύτερη υποστήριξη.

Μου αρέσει το PCLOS αλλά μήπως να δοκιμάσω κι αυτό;

Σχετικά με το VirtualBox: Επίσημη σελίδα και από το παρόν φόρουμ tutorial. Στο PCLinuxOS μπορείς να εγκαταστήσεις το rpm πακέτο για Mandriva που θα βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα στα downloads αν θες την τελευταία έκδοση. Μπορείς να το εγκαταστήσεις και από το Synaptic. Στο περιοδικό του PCLinuxOS του Οκτωβρίου 2008 θα βρεις αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης των Windows SP3 σε VirtualBox. Γενικά να έχεις υπόψη ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις (θα το διαβάσεις και στη σελίδα του) η OSE (Open Source Edition) και η PUE (Personal Use Evaluation) - στο Synaptic υπάρχει η πρώτη. Βασική διαφορά θεωρητικά είναι η μη υποστήριξη ορισμένων χαρακτηριστικών στην OSE όπως η αναγνώριση των συσκευών στις USB θύρες. Στο tutorial του φορουμ που ανέφερα παραπάνω όμως δίδεται η λύση, απλά έχεις κανα-δυο πράγματα παραπάνω να κάνεις κατά την εγκατάσταση. Διαλέγεις και παίρνεις.Γενικά η εγκατάστασή του δεν είναι δύσκολη.

Για Ubuntu έχει οδηγίες στο επίσημο site, προσθέτεις τα κατάλληλα αποθετήρια και είσαι κομπλέ.

Αποστόλης]

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχω λάθος αλλά έχω σχηματίσει την αίσθηση οτι άλλες διανομές, όπως το Ubuntu για παράδειγμα, έχουν μεγαλύτερο πλήθος εφαρμογών και καλύτερη υποστήριξη.

Μου αρέσει το PCLOS αλλά μήπως να δοκιμάσω κι αυτό;

Κάθε δοκιμή ποτέ δε βλάπτει...Η αλήθεια είναι ότι το Ubuntu έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από το PCLinuxOS για το οποίο ο αριθμός των developers που ασχολούνται ενεργά είναι μικρός και σε συνδυασμό με τη λογική τους, που είναι να δοκιμάζουν πολύ καλά τα πακέτα πριν βγουν επίσημα για χρήση, τους αφήνει πίσω στον ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά στα βασικά προγράμματα και συσκευές δεν υστερεί (εγώ τουλάχιστον δεν αντιμετώπισα ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα). Για κάθε χρήστη η απάντηση είναι ανάλογα με τις ανάγκες του, οπότε το καλύτερο είναι δοκιμάζεις και συγκρίνεις ποια διανομή είναι καλύτερη για σένα (κι αυτό πάλι σχετικό είναι, εγώ πλέον έχω 4 διανομές στο πισι και δε μπορώ να πω ποια μ'αρέσει περισσότερο...).

Επίσης θα προτείνω κι άλλη μία διανομή η οποία θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το καινούριο περιβάλλον εργασίας που ονομάζεται KDE 4 και είναι το openSuSE 11.1. Οι δυνατότητες του KDE4 είναι πάρα πολλές και αξίζει πιστεύω να συνηθίσει κάποιος να δουλεύει εκεί, υπάρχουν μερικά φοβερά εργαλεία για αυτοματοποίηση των εργασιών μας. Δες και αυτό από το φόρουμ που έχει μερικές πρώτες οδηγίες. Καλές δοκιμές!

************************

www.postokano.gr

Λοιπόν: το VirtualBox σου επιτρέπει να τρέχεις ένα λειτουργικό σύστημα σε ένα άλλο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό κάνει, πάνω-κάτω. Οπότε σε ενδιαφέρει περισσότερο το τι δεν κάνει. Τι δεν κάνει λοιπόν το virtualbox: 1)Δεν παίζει παιχνίδια (ακόμα, αυτό αλλάζει σιγά-σιγά) 2)Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 100% των δυνατοτήτων του hardware, πλην του επεξεργαστή. Πχ μπορείς να τρέξεις Photoshop, αλλά όχι τόσο καλά (γρήγορα) όσο θα το έτρεχες σε μια καθαρή εγκατάσταση, όχι και άσχημα βέβαια.

Αν έχεις σχετικά καλό pc δηλαδή στα περισσότερα προγράμματα ούτε καν που θα καταλαβαίνεις διαφορά. Άμα ψάξεις λίγο, θα δεις οτι αρκετοί χρησιμοποιούν σε VB το Dreamweaver και τo Photoshop.

Τώρα, σίγουρα το PCLOS δεν είναι οτι πιο ενημερωμένο υπάρχει, αλλά αυτό γίνεται για λόγους σταθερότητας. Όπως και να έχει, είναι διανομή προσανατολισμένη για τον απλό χρήστη οπότε το βρίσκω λογικό να μην έχει ποικιλία σε πολλούς τομείς. Οι περισσότερες μεγάλες διανομές (debian based-fedora-suse κ.ά) έχουν μεγαλύτερο πλήθος εφαρμογών (όχι όμως και καλύτερη υποστήριξη..)

Mε προλάβανε πάλι... Και εκεί που είπα να μην κάνω διαφήμηση στο openSuse-KDE4 έρχεται ο jvarkas... Νομίζω πάντως οτι σε καλύψαμε

Αποστόλης]

ΑΛΛΑ μου χρειάζονται πολλά προγράμματα στα οποία δυστυχώς το PCLOS είναι πίσω (π.χ. PHP, MySQL, Dreamweaver κ.λ.π.) ή δεν τα υποστηρίζει καθόλου (Photoshop).

Ξέχασα να σχολιάσω...

Η ΡΗΡ και η MySQL τρέχουν το ίδιο και καλύτερα σε κάθε διανομή λίνουξ σε σχέση με τα Windows, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα (απ'όσο ξέρω καθώς δεν είμαι και web developer). To Gimp το έχεις ψάξει αρκετά? Διότι απ'όσο ξέρω έχει κι αυτό αρκετές δυνατότητες. Δεν εκφέρω όμως άποψη διότι δεν έχω δουλέψει ούτε το Gimp ούτε το Photoshop. To photoshop CS2 γενικά παίζει με wine σύμφωνα και με τα όσα λένε στο winehq, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Για το dreamweaver υπάρχει η εναλλακτική του nvu αλλά δεν ξέρω τις δυνατότητές του, απλά το αναφέρω σε περίπτωση που δεν το ήξερες. Δες πάντως κι αυτό για τη λειτουργία του μέσω wine.

Επίσης υπάρχει και το Inkscape που είναι κάτι παρόμοιο (με λιγότερες δυνατότητες όμως) με το CorelDraw.

Βεβαίως δέχομαι ότι όταν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις μια εφαρμογή δύσκολα περνάς σε μια άλλη, πόσο μάλλον σε επαγγελματικό επίπεδο. Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα πάντως συνεχώς και αναβαθμίζεται.

************************

www.postokano.gr

Teddy]

Mε προλάβανε πάλι... Και εκεί που είπα να μην κάνω διαφήμηση στο openSuse-KDE4 έρχεται ο jvarkas... Νομίζω πάντως οτι σε καλύψαμε

To openSuSe δε χρειάζεται διαφήμιση, διαφημίζεται από μόνο του...χεχε . Άλλωστε η μικροσοφτ είναι η πρώτη που έσπευσε να αντιγράψει το KDE4, παραδεχόμενη έτσι την ανωτερότητά του...

Windows 7 = KDE 4.x

************************

www.postokano.gr

Απ' ότι γράφετε μάλλον θα δοκιμάσω και το openSuSe και μετά θα αποφασίσω για το virtual box.

Το θέμα είναι να μην είναι πολύ του κλίκ γιατί εμένα μου αρέσει η γραμμή εντολών  , γι αυτό μου αρέσει το Linux όπου αποφεύγω όσο μπορώ το Synaptic και τη βρίσκω με το compile.

 

Τώρα, όσον αφορά το PCLOS, είναι πασιφανές οτι προτιμάει την ποιότητα απο τον "εκσυγχρονισμό". Αλλώστε το πρόβλημά του δεν είναι οτι δεν έχει εφαρμογές αλλά ότι υποστηρίζει παλιές version. Αυτό όμως δημιουργεί πρόβλημα. Η PHP για παράδειγμα τρέχει σίγουρα πολύ πιο σταθερά και αξιόπιστα στο PCLOS, το γεγονός όμως οτι τρέχει παλιότερη version σου δένει τα χέρια γιατί δεν μπορείς να εκμεταλευτείς δυνατότητες που είναι critical στο web development. Το ίδιο ισχύει και για τα Dreamweaver, Photoshop.

Το built in ftp πρόγραμμα που έχει το Dreamweaver σου λύνει τα χέρια. Οπως επίσης και το "διπλό" interface. Ολα τα προγράμματα για Linux έχουν ή το code interface ή το design όπου μπορείς να δείς άμεσα αυτό που σχεδιάζεις. Και τα δύο μαζί όμως όχι.

 

Στην υποστήριξη του hardware, στο pc μου τουλάχιστον, πήρε σχεδόν άριστα. Ακόμα και συσκευές για τις οποίες τα XP δεν έχουν ιδέα, τις βρήκε κατ' ευθείαν.

 

 

Τέλος πάντων.

Να μη φλυαρώ άλλο.Θα δω τι θα κάνω.

Σας ευχαριστώ όλους.

To be continued...

 

edit: Να κατεβάσω το LiveCD για το openSuSe, ή το DVD version;

Ως τώρα ότι Linux εγκατάσταση έχω κάνει ήταν με LiveCD.

Ότι να'ναι κατέβασε, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα θα ξαναπεραστούν (βλ.update).

Παρεπιπτόντως δεν έχω χρησιμοποιήσει κονσόλα εδώ και κανα χρόνο, αλλά και για σένα που προτιμάς τα δύσκολα, δεν θα σε χαλάσει καθόλου..Τα πάντα γίνονται και με τον δύσκολο τρόπο.

Επίσης αν έχεις διάθεση για πειραματισμό κατέβασε την καινούρια έκδοση (την milestone 2) που βγήκε πριν λίγες μέρες.

Ναι η κονσόλα είναι πάντα σταθερή αξία και ποτέ δε χάνεται σε μία λίνουξ διανομή. Απλά τον τελευταίο καιρό οι διανομές προσπαθούν να υποστηρίζουν και το γραφικό περιβάλλον ώστε να γίνει η ζωή των απλών χρηστών πιο εύκολη. Καλή συνέχεια!

************************

www.postokano.gr

Από μια πρώτη ματιά στο openSuSe μάλλον... είμαι ερωτευμένος με το PCLOS

Είναι φοβερό το PCLinuxOS από τα πιο εύχρηστα...Αν είχαν βάλει και KDE4 στη νέα έκδοση θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αποδοχή τώρα. Πάντως παρόλο κι εγώ που είμαι φαν του PCLinuxOS, καθώς ήταν και η πρώτη διανομή που κατάφερα να στήσω συνολικά, χρησιμοποιώ παράλληλα και άλλες διανομές. Μπορείς πάντα να δοκιμάσεις και να εγκαταστήσεις τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών που σε ενδιαφέρουν στο PCLinuxOS και αν πάει καλά το πράγμα να δουλεύεις εκεί. Κάνε πάντως μια προσπάθεια και στο openSuSE, κι εγώ σιγά-σιγά ανακάλυψα τις δυνατότητές του, θέλει λίγο χρόνο. Φυσικά τα πάντα είναι θέμα γούστου κι όπως λέω...περι ορέξεως τζατζικόπιτα!

************************

www.postokano.gr

jvarkas]

χρησιμοποιώ παράλληλα και άλλες διανομές.

 

Να πω την αλήθεια αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Φαίνεται πως είναι το "ψώνισμα" του Linux. Κάτι αντίστοιχο με το "κατέβασα το τάδε προγραμματάκι για τα XP που μου δένει τα κορδόνια"  

jvarkas]Κάνε πάντως μια προσπάθεια και στο openSuSE, κι εγώ σιγά-σιγά ανακάλυψα τις δυνατότητές του, θέλει λίγο χρόνο.

Το κακό είναι πως έχω αφήσει λίγο χώρο για το Linux (μήπως και τελικά κάτι δεν πάει καλά). Ασε που μπορεί να μπλέξω και τα μπούτια μου με τα mbr.

Αυτό είναι το ωραίο! Να μπλέκεις το μπούτια σου, να τα κάνεις σκ@τ@, να παθαίνεις μερικές εγκεφαλικά και τρεις ανακοπές με την σκέψη ότι υπάρχει το απειροελάχιστο ενδεχόμενο να μην έχεις PC για μερικές ημέρες και ενώ δεν το είχες προγραμματίσει (π.χ. format) και στο τέλος να τα καταφέρεις και να έχεις την χαρά και ικανοποίηση ότι ένα κ@λ@μηχάνημα ή ηλ.κύκλωμα δεν είναι πιο έξυπνο από εσένα...

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ενδοξες στιγμές του Γυμνασίου, όπου αφιέρωνα ώρες αποσυναρμολογώντας-συναρμολογώντας τον υπολογιστή και προγραμμάτιζα πιο συστηματικά. Μια φορά (δεν ξέρω τι με είχε πιάσει) είπα να σφύξω ένα ανεμηστηράκι που ήταν λάσκα (και έκανε θόρυβο) με τον υπολογιστή ανοικτό!!! και μου πέφτει το κατσαβίδι και πέφτει πάνω στον σκληρό, τον οποίο και είχα βιδώσει ανάποδα με την πλακέτα προς τα πάνω... Δεν ξέρω πώς, μην ρωτάτε, ο σκληρός δούλεψε μόνος του μετά από δύο μέρες... Τον έχω κρατήσει ακόμη στο συρτάτι μου...

Άντε, το χύσαμε και απόψε το δάκρυ των αναμνήσεων!!!

apkoutsou]

Τον έχω κρατήσει ακόμη στο συρτάτι μου...

Άντε, το χύσαμε και απόψε το δάκρυ των αναμνήσεων!!!

 

Σας φαντάζομαι καθισμένους στο σαλόνι, με ένα μπουκάλι ουΐσκι και να αναπολείτε το παρελθόν

 

Νεώτερα απο το μέτωπο του wine: Με wine 1.1.17 και 1.1.20 το πρόβλημα δεν λύνεται.

Πάμε για virtual box.

Me gusta το PCLOS!!!

 

@jvarkas: το PCLOS όμως κάνει αναβάθμιση σε KDE4, σωστά;

Εκτός κι αν εννοείς να υπάρχει έτοιμο στη διανομή .

Έκανες την αναβάθμιση στο KDE σε 4.2 ή 4.3beta? Το μαμίσιο είναι πολύ πίσω, <troll>σχεδόν τόσο buggy όσο στις περισσότερες διανομές</troll>

Δεν νομίζω να αξίζει να περάσεις KDE 4 στο PCLOS ακόμα και αν υπάρχει, τουλάχιστον για το λαπτοπ μου δεν θα το επιχειρήσω μέχρι να βγεί επίσημα.

Οχι, προς το παρών με... τρέχουν άλλες εφαρμογές.

Απλώς κάπου πήρε το μάτι μου εδώ μέσα οτι γίνεται η αναβάθμιση. Σκόπευα να το δοκιμάσω οταν ξεμπερδέψω με τα πιο επείγοντα.

Teddy]

Έκανες την αναβάθμιση στο KDE σε 4.2 ή 4.3beta? Το μαμίσιο είναι πολύ πίσω, <troll>σχεδόν τόσο buggy όσο στις περισσότερες διανομές</troll>

Δεν νομίζω να αξίζει να περάσεις KDE 4 στο PCLOS ακόμα και αν υπάρχει, τουλάχιστον για το λαπτοπ μου δεν θα το επιχειρήσω μέχρι να βγεί επίσημα.

Έχει δίκιο ο Teddy, θεωρητικά μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση αλλά δεν αξίζει διότι θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται επίσημα από την κοινότητα του PCLOS. Καλύτερα να περιμένεις ή αν θες δοκίμασε και τη Gnome έκδοση (επίσης μη επίσημη έκδοση αλλά πάει καλά και έχει καλή υποστήριξη), εγώ αυτή δουλεύω μιας και το KDE <4 δε με ενθουσίασε ποτέ ιδιαίτερα.

************************

www.postokano.gr

Ευχαριστώ. Επαιξε αμέσως αλλά, ως συνήθως, με προβληματάκια.

Συγκεκριμένα δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το text editor. Απ' όσο έχω διαβάσει είναι το κυριότερο πρόβλημα όταν τρέχεις το Photoshop σε Linux.

Βρήκα ένα workaround αλλά μετά μου πέταξε μήνυμα οτι το licence key είναι άκυρο ή λείπει  .

Θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες το virtual box γιατί απ' ότι βλέπω είναι η μόνη λύση.

Απλώς μία απορία. Αν δουλέψω το Photoshop πχ στο VirtualBox και μετά τα κλείσω, το virtual box τρέχει στο background (οπότε και καταναλώνει πόρους) ή κλείνει τελείως; Συγνώμη αν είναι γελοία η ερώτηση αλλά βλέπεις προέρχομαι απο τα Windows

Το VirtualBox καταναλώνει πόρους (σημαντικούς) μόνο όταν έχεις σηκώσει ένα λειτουργικό σύστημα, όταν δηλαδή θα δουλεύεις στα windows. Μόλις τα κλείσεις (π.χ. κανονικά με shutdown) δε θα έχεις πρόβλημα με κατανάλωση πόρων. Στο δικό μου μηχάνημα με intel Dual 2 Core E6400 ή Ε6300 (δε θυμάμαι καλά) και 2GB RAM τρέχει μια χαρά το VirtualBox μαζί και με άλλες εφαρμογές. Μην ανησυχείς γενικότερα πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα.

************************

www.postokano.gr

Εσύ βιάζεσαι περισσὸτερο απο μένα.

 

Λοιπόν, εγκατέστησα το 2.2.4 αλλά έχω τίς εξὴς απορίες:

Μου βγάζει No bootable medium found κ.λ.π. κ.λ.π.

Πρέπει να βάλω το cd των XP και να κάνω κανονική εγκατάσταση;

Φαντὰζομαι οτι θα πάει και θα γράψει κάποια NTFS Mb καπου στo δίσκο και θα τα διαχειρίζεται.

Τότε γιατί να μην αφήσω μία γνήσια εγκατάσταση των XP;

Και εντάξει, ας πούμε οτι κάνω την εγκατάσταση και φορτώνω τις εφαρμογές που θέλω και τρέχω, ας πούμε, το Dreamweaver.

Η επικοινωνία με τον Apache θα γίνεται σαν LInux ή σαν XP; το λέω γιατί αν γίνεται σαν XP τότε πιθανόν να εμφανιστούν και τα Windικά προβλήματα.

 

 

Τεσπα, ακαδημαϊκές είναι οι ερωτήσεις. Θα απαντηθούν σε λίγο.

Μόνο μη με αγχώνεις

Ναι, πρέπει να κάνεις κανονική εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση θα γίνει σε έναν εικονικό δίσκο (ένα αρχείο .vdi αν θυμάμαι καλά) που "φορμάρεται" σαν NTFS. Ουσιαστικά δεν έχεις απώλεια ταχύτητας κάτω απο κανονικό φόρτο εργασίας, το κάθε λειτουργικό ασχολείται με το αντίστοιχο κομμάτι του δίσκου.

Η ουσία του vb είναι οτι μπορείς να τρέχεις ταυτόχρονα δυο λειτουργικά. Επίσης δεν έχει σχέση ένα λειτουργικό εγκατεστημένο κανονικά με ένα που έχει εγκατασταθεί με vb.

Τώρα για την τελευταία ερώτηση, δεν ξέρω, αν το googlάρεις θα βρείς πράγματα.

Η εγκατάσταση έγινε. Ελπίζω μόνο όταν το σβήσω να μου δώσει πίσω τα ext3 μου. Μαζί και τα δύο κι όχι χώρια... 

Για το δεύτερο έψαξα και βρήκα πως είναι λίγο μπέρδεμα. Οι επικοινωνίες γίνονται μέσω port forwarding απο το host στο guest. Δυό τρείς εντολές είναι (εδώ: http://mediakey.dk/~cc/opening-and-forwarding-ports-to-virtualbox-based-server/ για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται) αλλά θα γίνει το όλο θέμα ΧΨΑ. Θέλω Linux γιατί είναι πιο απλό σαν λειτουργικό. Αν είναι να μπλέξω καμμιά δεκαριά λειτουργικά...

 

Λοιπόν, η ουσία είναι αυτή που είπες για τα δύο λειτουργικά. Κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω να τρέχω πασιέντζες ή προγραμματάκια του στύλ winamp κ.λ.π.

Θέλω Linux κι όχι Windows για συγκεκριμένους λόγους.Για τα υπόλοιπα έχω κρατήσει και τα svista. Για να παίζεις καμμιά HD ταινιούλα μιά χαρά είναι κι αυτά.

Το wine δουλεύει διαφορετικά και είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω. Εχει κάποια προβληματάκια αλλά θα τα ξεπεράσω (έστω κι αν χρειαστεί να δουλεύω δύο προγραμματάκια για τον ίδιο σκοπό). Εξάλλου πιστεύω πως εκτός απροόπτου, αργά ή γρήγορα και το Photoshop (ειδικά αυτό) και το Dreamweaver θα βγούν σε Linux version. Απ' ότι βλέπω τα ζητάει πάρα πολύς κόσμος.

 

Το θέμα έχει λήξει. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Υ.Γ. Πώς "δουλεύει" το forum; Γράφω solved ή το αφήνω έτσι το θέμα;

Πιστεύω πως μια σημείωση του τόπικ ως λύθηκε ή κάτι τέτοιο βοηθάει, αν μπορείς κάντο.

************************

www.postokano.gr