Firefox install

foobar | Πέμ, 05/14/2009 - 22:33 | 1' | 18

Kalhspera,

enw paw na kanw install ton firefox exontas dikaiwmata root kai eisagontas "apt-get install firefox"

debian:/home/anonym# apt-get install firefox
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
Package firefox is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
  iceweasel
E: Package firefox has no installation candidate

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τον iceweasel που είναι στην ουσία του ιδρύματος Mozilla και παρόμοιος αν όχι ολόιδιος με τον firefox.

 

Παίζουν νομικά θέματα και έτσι, μεταξύ Mozilla Debian. Ψάξε λίγο στο νετ για να διαβάσεις αν ενδιαφέρεσαι.

όλο προβλήματα είσαι  :)

(νάταν ολονών σαν τα δικά σου!!).

Ω ναί! o firefox στο debian λέγεται iceweasel.

είναι το ένα καί το αυτό.

(με ένα search θα βρείς το γιατί καί το διότι)

ΕDIT: καλά αυτό σπάνια το παθαίνω: με προλάβαν  :)

 

====

the hamster's is out there

χμ, ναι και γω iceweasel χρησιμοποιώ.. φαίνεται πως κάνει εγκατάσταση αυτού αντί για τον firefox!

πολλά προβλήματα.. :/

και το κακο ειναι πως ειμαι μονο ερωτησεις :/

οσο μπορω ψαχνω .. τωρα ψαχνω πως να κανω εγκατασταση προγραμματα π κατεβαζω (π.χ. ψαχνω πως να εγκαταστησω τον codeblocks) και εχω λολαθει :/

δες πόσα έχουμε πεί στο forum γιά το debian.

μην πας με την μία στα βαθειά (όχι γιά να μην πνιγείς, αλλά γιατί δεν υπάρχει λόγος).

ανανεώνεις τις πηγές λογισμικού, καί εγκαθιστάς από το synaptik. τίποτε περισσότερο.

γιά άνοιξε το synaptic ('η kpackage τι έχεις?) καί κάνε αναζήτηση γιά αυτό πού θες?!

 

 

====

the hamster's is out there

χμ... έχω προσπαθήσει όσα λένε τα ινφος στην σελιδα του κοντμπλοκς αλλα τπτ :/

και με το kpackage π διαβασε τον φακελο μ παλι δεν μπορει να το εγκαταστασησει..

επειδή θέλουμε αληθινό firefox..προσπάθησα το παρακάτω αλλά δεν μου τρέχει.. http://www.deviceguru.com/adding-real-firefox-to-debian-lenny/

Πηγαινε στο site του Firefox κατεβασε τον, ανοιξε μετα το αρχειο που κατεβασες & τρεξε το εκτελεσιμο αρχειο (firefox),, αν δε θελεις να κανες αυτα που σωστα, λεει ο Alfi πιο πανω....
Απλα να ξερεις πως οτι ρυθμισεις εχεις κανει στον iceweasel, αν εχεις κανει, θα περασουν & στον ff.
Παντως καμια διαφορα σχεδον δεν εχουν & ολα τα addons του ff tτρεχουν μια χαρα & στον ice.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι (κι εγώ στους νεότερους είμαι δεν το παίζω παλιός)

eula & firefox

Μια χαρά είναι ο iceweasel καμία διαφορά από τον firefox (σε debian stable που έχω στο desktop pc)

************************

www.postokano.gr

Ενδιαφέρον θέμα... Screw Firefox.. Iceweasel is here :D

(αν και στο τέλος διάβασα πως πήραν πίσω την κίνηση τους αυτή!)

Και ποιά η διαφορά Firefox-Iceweasel? Ίδιος κώδικας, αλλά επειδή δεν έχει τα σήματά του Firefox κουβαλάει περισσότερη ιδεολογία-επανάσταση-μαγκιά. Ουάου...

Όχι παίδες δεν είναι έτσι. Η μαγκιά είναι στον firefox που είναι ανοιχτού κώδικα, είναι απο τα πιο επιτυχημένα προγράμματα, και που αν θέλετε ξεκαθαρίζει απο την αρχή τι θα γίνει με τα σηματάκια του. Το οτι το debian δεν το δέχεται, σίγουρα έχει τους λόγους του αλλά δεν νομίζω οτι είναι τόσο μεγάλο θέμα.

Teddy]

Και ποιά η διαφορά Firefox-Iceweasel? Ίδιος κώδικας, αλλά επειδή δεν έχει τα σήματά του Firefox κουβαλάει περισσότερη ιδεολογία-επανάσταση-μαγκιά. Ουάου...

Όχι παίδες δεν είναι έτσι. Η μαγκιά είναι στον firefox που είναι ανοιχτού κώδικα, είναι απο τα πιο επιτυχημένα προγράμματα, και που αν θέλετε ξεκαθαρίζει απο την αρχή τι θα γίνει με τα σηματάκια του. Το οτι το debian δεν το δέχεται, σίγουρα έχει τους λόγους του αλλά δεν νομίζω οτι είναι τόσο μεγάλο θέμα.

Περι ορέξεως τζατζικόπιτα, το θέμα είναι πόσο πορωμένος ιδεολογικά είσαι γύρω από το θέμα ανοιχτό λογισμικό κ.λ.π. Οι τύποι του debian είναι λίγο παραπάνω...Από κει και πέρα δεν το έχω ψάξει και πολύ το θέμα απλά αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρακτικά αν εγκαταστήσεις debian μπορείς να ζήσεις άνετα και με τον iceweasel δεν είναι απαραίτητος ο firefox. Απο κει και πέρα όπως είπα πριν περι ορέξεως παστουρμαδόπιτα...

************************

www.postokano.gr

περι EULΑ έρχεται ο iceweasel να πέσει πάνω από τον firefox.. όπως κατάλαβα εγώ!

@teddy: Το xfree86 το θυμάσαι??? Πρόκειται για τον προκάτοχο του xorg (το λέω για όποιον έχει μπει πολύ πρόσφατα στη φάση του linux).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, η "μαγκιά" είναι στους developers του xfree86 που ανέπτυξαν ένα open-source (τότε) σύστημα γραφικού περιβάλλοντος, πλατφόρμα για τα πάντα (gnome,kde, κλπ).

Όταν όμως άλλαξαν τα πράγματα κ το xfree86 πήγε προς commercial, τότε λέω εγώ ότι η "μαγκιά" ήταν στους ανθρώπους που το έκαναν fork κ ξεπήδησε το xorg.

Δεκτόν, ο firefox ήταν ορόσημο στην ιστορία του open-source software, ίσως όσο κ το xfree86. Όσα κ αν είναι όμως τα καλά στην ιστορία του firefox (ή οποιουδήποτε project), τίποτα δεν τους δίνει το αλάθητο, ή την αιώνια αφοσίωση της κοινότητας.

Όπως η κοινότητα γύρισε την πλάτη της στο xfree86 project, έτσι θα πρέπει να κάνει κ με τη mozilla αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα στο θέμα της άδειας χρήσης του firefox, κ των υπόλοιπων project της mozilla (foundation ή corporation; ;)).

Κ εκεί κατά τη γνώμη μου έγκειται η μεγάλη προσφορά της κοινότητας του Debian: είναι τόσο κολλημένοι, που αυτά τα πράγματα τα βλέπουν από χιλιόμετρα, όταν όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ακόμα στο "ε, σιγά μωρέ, τι έγινε πια". Κ έχουν τόσο ταλαντούχους προγραμματιστές, που αν το αποφασίσουν μπορούν να κάνουν "fork" ακόμα κ τον πιο περίπλοκο κώδικα.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

καλά!

γιά να μην ξεφύγουμε καί εντελώς (όχι βέβαια ότι είναι καί κακό!!) θα .... επαναφερθώ  :)

iceweasel=firefox καμία διαφορά (εντάξει όχι γιά τούς debian devs, αλλά γιά μένα, τον κοινό θνητό!)

 

====

the hamster's is out there

OFFTOPIC]

gnu_labis]@teddy: Το xfree86 το θυμάσαι??? Πρόκειται για τον προκάτοχο του xorg (το λέω για όποιον έχει μπει πολύ πρόσφατα στη φάση του linux). Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, η "μαγκιά" είναι στους developers του xfree86 που ανέπτυξαν ένα open-source (τότε) σύστημα γραφικού περιβάλλοντος, πλατφόρμα για τα πάντα (gnome,kde, κλπ). Όταν όμως άλλαξαν τα πράγματα κ το xfree86 πήγε προς commercial, τότε λέω εγώ ότι η "μαγκιά" ήταν στους ανθρώπους που το έκαναν fork κ ξεπήδησε το xorg

Στην ιστοσελίδα του xfree86 γιατί λέει ότι είναι ανοιχτού κώδικα; Ξανάγινε;

Να το πώ διαφορετικά. Ο Firefox είναι κανονικότατα ανοιχτού κώδικα. Με άδεια που μοιάζει αρκετά με την GPL. Είναι πιο ελεύθερος μάλιστα απο την GPL σε μερικά πράγματα, σε μερικά όχι. Το θέμα είναι οτι την στιγμή που το logo είναι το βασικό σημείο της αντιπαράθεσης, να υπενθιμίσω την πρόσφατη ιστοριούλα με το logo του Μονομάχου, παρόλο που το ubuntu έιναι συνολικά(?) σε GPL.

Δεν κατηγορώ σε καμία περίπτωση τους "κολλημένους" του Debian, καλά κάνουν στην τελική, ο καθένας κάνει κουμάντο στο δικό του μαγαζί (δεν το λέω υποτιμητικά αυτό). Απλά το point είναι οτι και τα δυο είναι ο γνωστός μας firefox και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν λέγεται Iceweasel, Ice-cream, Κώστας ή Μπάμπης. Και πολύ περισσότερο δεν αποτελεί και μεγάλο ζήτημα το να μετονομάσω τον firefox σε Μπάμπη. Τα εύσημα πάνε όμως στον firefox που σου επιτρέπει να αλλάξεις τον κώδικα (άσχετα αν μετά πρέπει να τον βαφτίζεις Μπάμπη) και επίσης στο debian που έτσι απλά φρονίζει και τηρεί τις αρχές του.

Δεν είναι κακός ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Μόνο που αν γίνουνε κακοί ένας απο τους δυο (ή πολύ πιο πιθανό κάποιος άλλος) μην αρχίσουμε τα μα-μου-ξου-του και να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, όπως έχει γίνει πάμπολες φορές.

MΠΑΜΠΗΣ browser????? Θα θελα να το δω αυτο!!! :P :)
Εξαντληθηκε παραπανω πως προκειτα για κατι κατα 99% ιδιο ακριβως πραγμα....
Ομως αυτη η ιστορια με γυρναει & λιγο πιο πισω... Εποχη τελους Mozilla & "γεννηση" του Firefox....

προσωπικα πιστευω οτι το θεμα δεν ειναι ενα απλο ζητημα μαγκιας και επαναστατικοτητας των debian developers αλλα ειναι βασικο και πολυ ουσιαστικο.

Γενικα στην ιστορια του software (οσο λιγο και αν την ξερω) καταλαβα πως τα fork παιξανε πολυ σημαντικο ρολο για την αναπτυξη του open source λογισμικου...συνηθως ηταν υπερ της αναπτυξης του open source κωδικα αν και υπαρχουν μπερδεμενες ιστοριες οπως αυτη με τις μιξεις λογισμικων (XNU kernel-Darwin-Mach 3-BSD κτλ που τελικα καταληξανε πανω πανω να ειναι κλειστα ..βλ. Μac OS X

Η φαση με το ιδρυμα του mozilla ειναι οτι ξαφνικα τους ηρθε να απαγορεψουν στους developers την διανομη του τυχον "πειραγμενου" προγραμματος εαν πρωτα δεν εγκριθει απο το ιδρυμα...Προσωπικη αποψη και παλι ειναι οτι αυτα τα προγραμματα ειναι ντεμεκ ανοιχτα....αφου για να τα κυκλοφορισει καποιος εαν πρωτα τα εχει φερει στα μετρα του, θα πρεπει να παρει εγκριση απο το ιδρυμα του mozilla.Το γεγονος αυτο ερχονταν σε αντιθεση με τις νορμες και το κοινωνικο συμβολαιο του Debian Project οποτε σαν καλα παιδια οι debian developers κανανε ενα fork και τελειωσε το αστειο της mozilla μια και καλη.

Μαλιστα το ονομα iceweasel ηταν η δευτερη επιλογη για το ονομα που θα δινανε στο νεο browser.Η πρωτη ηταν ice-rabbit προς κοροιδια του fire-fox, τελικα ομως για καποιο λογο το ice-rabbit εγινε ice-weasel και ακολουθησαν ολα τα υπολοιπα προγραμματα του mozilla που γινανε fork στο debian project (Icedove, Iceowl, Iceape).

Ας μην ξεχναμε οτι οι λογοι του να στραφει καποιος στο λινουξ ειναι πολλοι και διαφορετικοι απο χρηστη σε χρηστη (οπως εξαλου αρμοζει στην πολυφωνια του λινουξ κοσμου μας)...ενας απο αυτους ειναι και η πολιτικη πλευρα του ολου θεματος.