Lenny 64 bit. Ποιο image να κατεβάσω;

foobar | Τρί, 05/12/2009 - 20:01 | 1' | 6

Καλησπέρα,

Μήπως θα μπορούσε κανείς να με βοηθήσει με το ποιός είναι ο σωστός σύνδεσμος για να κατεβάσω την 64bit έκδοση του Lenny;

Να πω πως έχω τον Τ9400 στα 2.53 GHz.. έχω κατεβάσει την ia64 και όταν έκανε boot aπό το cd απλά έμεινε στην παύλα που "παίζει" όταν bootarei από cd/dvd..

ευχαριστώ!!

(http://debian.org/distrib/netinst)

Edit: Η εγκατάσταση πρόκειται να γίνει στον HP Pav. 1080ev..

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

ευχαριστώ πολύ φίλε μου..!!

σίγουρα θα έχω πολλές απορίες ή σχόλια .. καθώς η πρώτη μου καθαρή επαφή με το linux θα είναι και όσο πιο ολοκληρωτική γίνεται ..... ! !

(θα επιχειρήσω μια καθαρή εγκατάσταση και θα ζήσω χωρίς τα windows :)

 

Τίποτα! Το netinst που ετοιμάζεσαι να κάνεις είναι καλή φάση, ειδικά αν έχεις αργή σύνδεση, γιατί κατεβάζει μόνο τα πακέτα που θες να εγκαταστήσει. Είναι όμως λιγάκι πιο περίπλοκη (περισσότερα βήματα). Αν νοιώσεις ότι χάνεσαι στις επιλογές, μπορείς να δοκιμάσεις κ τα κανονικά, πλήρη images του debian.

Επίσης, καλά κάνεις κ ξεκινάς με lenny νομίζω, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με λίγα κ σποραδικά updates, αλλά αν τριφτείς λίγο κ θες κάτι πιο "πρόσφατο" μπορείς πάντα να το γυρίσεις σε testing (δε θα χρειαστεί επανεγκατάσταση, ένα upgrade είναι κ όλες οι ρυθμίσεις σου θα παραμείνουν).

Καλά γούστα!

(Άλλαξα τον τίτλο του thread σε κάτι πιο συγκεκριμένο, γιατί υπάρχουν άπειρα threads για το lenny. Επίσης του έβαλα μερικά tags. Ελπίζω να μη σε πειράζει).

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

ευχαριστώ!

φυσικά και δεν με πειράζει ήταν κάπως γενικός και ο τίτλος :S

προχωράω στο netinst γιατί νιώθω πως με τα dvd θα χαθώ λίγο.. ενώ με το netinst θα βάλω ό,τι χρειάζομαι! επίσης θα χρησιμοποιήσω τα εργαστήρια της σχολής άρα δεν θα έχω και πρόβλημα έτσι κ αλλιώς με την ταχύτητα ;)

επίσης διάβασα πως ένα αρνητικό του debian είναι πως βγαίνει για (18 αν θυμάμαι καλά) αρχητεκτονικές επεξεργαστών, έτσι στο σετ με τα dvd στο install θα "φορτώσει" και για τις άλλες αρχιτεκτονικές.. πιστεύω είναι λάθος αλλά anyway :P

αργότερα επιστρέφω με απαντήσεις και απορίες!!

τα λέμε σε λίγες ώρες ;)

Linkinarios]επίσης διάβασα πως ένα αρνητικό του debian είναι πως βγαίνει για (18 αν θυμάμαι καλά) αρχητεκτονικές επεξεργαστών, έτσι στο σετ με τα dvd στο install θα "φορτώσει" και για τις άλλες αρχιτεκτονικές.. πιστεύω είναι λάθος αλλά anyway :P

Δεν ισχύει αυτό. Για κάθε αρχιτεκτονική υπάρχει διαφορετικός πυρήνας και πακέτα. Κατεβάζεις την εικόνα iso για την κατάλληλη αρχιτεκτονική, αλλιώς το iso θα είχε μέγεθος (MB μιας αρχιτεκτ.) * (αριθμός αρχιτεκτ.) δηλ π.χ. 700ΜΒ * 16 = ~11GB