Εντυπώσεις απο το νέο ubuntu 9.04.

Kaltsinho | Σάβ, 04/25/2009 - 01:56 | 3' | 20



Ακόμα και οι φανατικοί του KDE,του Sidux του debian του Suse του του....... θα μπήκαν στο πειρασμό να δοκιμάσουν το νέο ubuntu,την πιο αγαπητή και μισητή διανομή παγκοσμίως. Λοιπόν όσοι μπήκατε στον πειρασμό τι έχετε να πείτε;σας άρεσε ή απογοήτευση;Κάνω την αρχή εγώ.

 

Λοιπόν,εμένα μου άρεσε πολύ. Δεν είδαμε πολλά νέα features στην καθ 'αυτού διανομή εκτός απο αυτόν το περίφημο ειδοποιητήριο πάνω δεξιά. Αλλά,οι χρήστες το μόνο που ζητούσαν ήταν ταχύτητα και ομαλότητα και εδώ είναι που κέρδισε το ubuntu. Όλα είναι πιο γρήγορα και αρμονικά με το περιβάλλον εργασίας, ο firefox και τα άλλα προγράμματα που αργούσαν αισθητά να ανταποκριθούν τώρα απέκτησαν την ταχύτητα που πρέπει. Ακόμα και όταν αλλάζεις wallpaper σου αφήνει μία αίσθηση WOW.Πολλοί μπορεί να με βρίσουν τώρα αλλά εγώ θα το πώ. Το ubuntu με αυτήν την βελτίωση έγινε ο μόνος αυτήν την στιγμή αντίπαλος του MAC OS X και τών Windows 7 όσων αφορά την εμπειρία περιήγησις στο γραφικό περιβάλλον. Δεν ξέρω αν σε αυτό οφείλετε ο νέος X 1.6 αλλά η διαφορά είναι αισθητή απο ότι άλλο έχω δοκιμάσει. Εσείς τι λέτε λοιπόν;

 

ΥΣ. Μην ξεχάσω και τα νέα θέματα που προστέθηκαν που είναι αρκετά όμορφα και ξεφεύγουν από την καφετήλα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Tελικά το Linux Desktop Edition είναι εδώ... και λέγεται Ubuntu 9.04.. Τα ιδιόκτητα λειτουργικά έχουν πολλά να αντιγράψουν/μάθουν για το πως πρέπει να είναι ένα Desktop λειτουργικό... Μπράβο τους..

Μπράβο στην κοινότητα/προγραμματιστές/Canonical για το επίτευγμά τους...

 

P.S. 'Ορε ... έχω να φάω κάτι flames....

~~~~~~~~~~~~~~~

Αρχάριοι του forum ενωθείτε... βροντοφωνάξτε :

Συγνώμη...επειδή είμαι αρχάριος...πείτε πως θα το κάνω μεσα απο το γραφικό περιβάλλον ?

Ανυπομονώ να έρθει και το μικρό μου το ASUS EEE PC 901 που παρήγγειλα(εννοείτε με Xandros,αφείστε τραγική ιστορία το παρήγγειλα απο Λονδίνο μόνο XP στην Ελλάδα) να δοκιμάσω και το Netbook Remix.

   Ταχύτατο σε σημείο που να εντυπωσιάζει...

Πέραν τούτου όμως κανένα άλλο καινούργιο ουσιαστικά χαρακτηριστικό δεν μας ήρθε...Και μάλλον είναι φυσικό, σε 6 μήνες τι να πρωτοκάνει κανείς.

  Είναι όμως γεγονός ότι η Ubuntu  οδηγεί τις εξελίξεις στο Linux και δικαίως χαίρει της προτίμησης των χρηστών Linux.

  Aν είχαμε και κανένα ATI driver της προκοπής (μεγάλος καημός ) θα ήμασταν πανευτυχείς......

εκανα αναβαθμιση την 8.10 σε 9.04 πριν κανα 20ημερο,στην αρχη μου εσπασε τα νευρα με καποια κοληματα αλλα σαν final τωρα πια ειναι ενταξει.και αρκετα γηγορο.αν και απο αποψη ταχυτητα ψηφιζω sidux.

 

 

 

 

''να απελευθερωσουμε την καθημερινη ζωη,απο την αθλιοτητα αυτης της κοινωνιας.''

Συμφωνω οτι η διανομη ειναι ΠΟΛΥ καλη, μα επειδη ειμαι κομματακι ανυπομονος, εβαλα ηδη τη 9.10[ (δοκιμαστκοτατη εκδοση, ακομα).(http://www.linuxinsider.gr/forum/karmic-koala-910)
Απο το 9.04, εβαλα & δοκιμασα & τα 2. & gnome & kde.
Στο KDE, συναντησα καποια ζορια παραπανω απο τα μηδαμινα που ειχα στο Gnome.
To ευχαριστο ομως ειναι, πως για ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα προβληματα υπαρχουν ευκολες & αμεσες λυσεις, ακομα & για αρχαριο χρηστη.
Νομιζω πως εχει να κανει με την επιλογη του νεου kernel & του Χ16.
Αυτο ομως που μου αφησε αριστες εντυπωσεις, τοσο σε χρηστικοτητα, οσο & σε αισθητικη ηταν τα notifications.
Εχω ομως την αισθηση, πως το πρωτο Gnome desktop που αντικρυζει ο χρηστης, θελει δουλεια στην αισθητικη & μονο αυτο.
Παντως νομιζω οτι οι ουσιαστικοτατες αλλαγες ερχονται απο το 9.10.

Υ.Γ: Βρε παιδια δε νομιζετε πως θα ηταν καλυτερο για καθε διανομη που συζηταμε να συνεχιζουμε το θεμα εκει που αρχισε & το λεει & ο τιτλος: (π.χ): "Συζητηση για τη... ταδε διανομη" , απο το να ανοιγει ο καθενας που τη δοκιμαζει δικο του θεμα?
Ηδη υπαρχουν καμποσα για την ιδια/ιδιες διανομες.
Απλα νομιζω πως ο καθε ενδιαφερομενος θα μπορουσε να παρακολουθησει το θεμα πολυ καλυτερα & να εχει πιο καλη πληροφορηση.
Αυτο & μονο.

constantinos] Βρε παιδια δε νομιζετε πως θα ηταν καλυτερο για καθε διανομη που συζηταμε να συνεχιζουμε το θεμα εκει που αρχισε & το λεει & ο τιτλος: (π.χ): "Συζητηση για τη... ταδε διανομη" , απο το να ανοιγει ο καθενας που τη δοκιμαζει δικο του θεμα? Ηδη υπαρχουν καμποσα για την ιδια/ιδιες διανομες. Απλα νομιζω πως ο καθε ενδιαφερομενος θα μπορουσε να παρακολουθησει το θεμα πολυ καλυτερα & να εχει πιο καλη πληροφορηση. Αυτο & μονο.

 

Ναι αλλά βρε παιδί μού ανοίγουν τέτοια θέματα όταν ακόμα οι διανομές είναι σε alpha και ουσιαστηκά κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα.Δεν είναι καλύτερα όταν έχουμε το τελικό "προιόν";

Kaltsinho]

 

Ναι αλλά βρε παιδί μού ανοίγουν τέτοια θέματα όταν ακόμα οι διανομές είναι σε alpha και ουσιαστηκά κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα.Δεν είναι καλύτερα όταν έχουμε το τελικό "προιόν;

Ναι αυτο ακριβως ειπα:

http://www.linuxinsider.gr/forum/%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF-jaunty-jackalope-904

http://www.linuxinsider.gr/forum/ubuntu-904-jaunty-jackalope

Κανενα θεμα στο φορουμ δεν ειναι κλειδωμενο. Αν δε σου ανοιγουν καποια θεματα να γραψεις, πες να το δουμε.

πρώτον θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο.

δεύτερον ... νομίζω τάχω πεί όλα .

πήρα το καινούριο λάπτοπ, το πήγαινα σπίτι έτοιμος να βάλω ubuntu, sidux καί debian καί έχει μείνει ακόμη μόνο με ubuntu (καί puppel βέβαια). τα άλλα θα περιμένουν λίγο ακόμη.

το νέο είναι άλλο. ήδη τρέχει σε δύο φιλαράκια σαν live usb καί γιά πρώτη φορά στα χρονικά το ubuntu πάει ικανοποιητικότατα.

σε live usb ήμουν πριν λίγο γιά 2 ώρες στο pc της δουλειάς -ένα 5ετίας χωρίς κάρτα γραφικών κλπ- καί οί καθυστερήσεις ήταν ανεπαίσθητες.

====

the hamster's is out there

Εντάξει sorry παιδιά θα είμαι πιο προσεχτικός.Με γειά σου alf το laptop.

thanks καί στούς δύο καί δεν πήγαινε σε σένα -μόνο- βρε Kaltsinho. είναι παρατηρημένο μπόλικες φορές το φαινόμενο.

====

the hamster's is out there

ειναι πολυ καλο αλλα θελω να δω και το mint 7 απ`οτι ειδα σε λιγας μερες θα ειναι ετοιμο, λογικα θα πεταει

Παιδιά δεν έχω να πω τπτ για άλλο για την διανομή αυτή......

Όλα είναι τέλεια......

(Εντάξει με λίγα προβληματάκια το kde 4.2.2 . . . αλλά ξεπερνιούνται)

Χρησιμοποιώ το Kubuntu 9.04 (μπορεί το kde να μην υποστηρίζεται τόσο πολύ απο την cannonical όπως to opensuse από

novelαλλά δεν αλλάζω διανομή με τπτ.)

1.Επιτέλους όλη η ομορφιά του KDE 4.2 με ubuntu.....

2.To KDE έχει γίνει πλέον χρηστικό Desktop και εξελίσεται με ubuntu

3.ΤΟ APPARMOR δουλεύει......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Ευχαριστώ πολύ την KDE development team και cannonical)

ΥΓ.Μιλάω μόνο για KDE γιατί είναι το αγαπημένο μου Desktop!!!

Δεν θέλω να αδικήσω την σταθερότητα και ομορφιά του Gnome ούτε να μπώ σε συζήτηση αντιπαλότητας για Gnome vs KDE .Και τα 2 είναι linux

και το προωθούν ...

Ολα καλα με το 9.04 το εγκατεστησα και δουλευει αψογα στο desktop μου αλλα γιατι δεν μπορω να βρω και να εγκαταστησω το deluge;το transmition δεν μου πολυαρεσει και το εκανα απεγκατασταση αλλα δεν βρηκα πουθενα το deluge ουτε κανεναν αλλο torrent client.Στο λαπτοπ που εκανα αναβαθμιση τα xubuntu απο 8.10 σε 9.04 και ειχα το deluge δεν αλλαξε τιποτα και δουλευει μια χαρα.

Δηλαδή το ψαχνεις στο synaptic και δεν το βρίσκει? Αν ναι, τσεκαρε τις πηγες λογισμικου.

Ubuntu 8.10 (Gnome) 32bit και puppel 4.1.1 σε TURBO-X (Clevo) D4V RAM 512MB │ ATI Radeon 9600 PRO (M10) │ Intel P4 2,8Ghz │ TFT 15.0"

 Το εγκατέστησα στο Eee 1000H μου και "πετάει" Σήμερα θα το β'αλει και ένας φίλος στο δικό του. Εχω όμως ένα πρόβλημα: Άλλαξα την εμφάνιση του desktop από REMIX σε κλασική ubuntu και στηυν επόμενη εκκίνηση έχω μια άδεια οθόνη με το δεξί κλικ τπου ποντικιού να δουλεύει κανονικά και το σύστημα μου δίνει την εντύπωση ότι δουλεύει κανονικότατα χωρίς όμως να έχω ούτε menu ούτε συντομεύσεις (εκτός από αυτές που μπορώ να δημιουργήσω εγώ με δεξί κλικ) στην επιφάνεια εργασίας. 

ίμαι πολύ εως τελείως αρχάριος και δεν ξέρω τι συμβαίναι και πως να το διορθώσω. Λογικά είναι κάτι πολύ απλό, αλλά τι???

Ας με βοηθήσει κάποιος pliz!!!

ΥΓ Ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω εξαγωγή όλων των παλιών ληφθέντων emails από Thanderbird σε XP και μετά εισαγωγή στο Evolution σε Ubuntu ή Puppel4.2?

Ευχαριστώ!

Φίλοι μου όμως δεν ξέρω γιατί συμβαίνουν αστοχίες όπως αυτό http://forum.hellug.gr/index.php?topic=4057.0

Η 9.04 σαρώνει! Εγκαθίσταται κατά ριπάς σε όλα τα συστήματα που ''φεύγουν'' από την εταιρεία μας! 64 Bit όμως και γίνεται και καλό παιχνίδι με overclocking (επιτέλους) και επειδή διαβάζω για κάτι προβλήματα με Ati που έχουν μερικά παιδιά έχω να παρατηρήσω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Και ειδικά με τις καινούριες την σειρά 48 που την φοβόμασταν λιγάκι! Στα netbook δε το Ubuntu Network Remix πετάει.

Ipm Technologies Css Επίσημοι AMD Specialists με ειδίκευση στους Opteron. Υποστηρικτές Linux Ubuntu www.amd.net.gr