Debian testing: ο gnome-settings-deamon τα κακάρωσε! ( ή τουλάχιστον έτσι λέει)

marlene | Δευ, 03/30/2009 - 16:33 | 2' | 13

Μετά την τελευταία ενημέρωση που έκανα στον peppe μου με το που τον άνοιξα σήμερα μου έβγαλε το εξής μήνυμα.

Unable to start the settings manager 'gnome-settings-daemon'.
Without the GNOME settings manager running, some preferences may not take effect. This could indicate a problem with Bonobo, or a non-GNOME (e.g. KDE) settings manager may already be active and conflicting with the GNOME settings manager.

 

Ο bonobo -activation-server παίζει κανονικά, αλλά και όταν τον έκλεισα δεν είδα να αλλάζει κάτι.

Kde δεν έχω ούτε για δείγμα σε αυτόν τον υπολογιστή.

Τις ενημερώσεις τις πήρα από τα repos της testing. Επειδή υποψιάστηκα ότι μπορεί να τις κατέβασε μισές ( αφού είχα κλειστά τα sid) έκανα και μία δεύτερη ενημέρωση σήμερα αφού άνοιξα τα sid repos ( καλού κακού μήπως ( λέμε τώρα ) και μοιράσανε τα πακέτα.

Προκοπή πάντως δεν είδα και μου έχει κάνει το γραφικό περιβάλλον μπάχαλο.

 

Καμία ιδέα, λύση.. something?? 

 

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Kαι άλλο ένα μηνυματάκι: There was an error starting the GNOME Settings Daemon. Some things, such as themes, sounds, or background settings may not work correctly. The Settings Daemon restarted too many times. GNOME will still try to restart the Settings Daemon next time you log in.

 

Μήπως υπάρχει κανένα κόλπο να δούμε ποιο είναι το error ( τι αοριστίες είναι αυτές του στυλ there was an error - ποιο error μπάρμπα;; ) 

 

Ενδιαφέρον !!!

 

Το ίδιο ακριβός πρόβλημα συνάντησα στο Ubunut 8.04 (δεν θυμάμαι τι έκδοσή GNOME είχε) οπου δεν είχα βρει λύση, αφού το εμφάνιζε όποτε γούσταρε. Το πρόβλημα σταμάτησε όταν έκανα upgrade σε Ubuntu 8.10....

Αν το Ubuntu χρησιμοποιεί τα unstable του Debian, πριν τα χρησιμοποιήσει το ίδιο το Debian μήπως μετά από λίγο καιρό διορθωθεί ??

Μήπως τελικά τα προβλήματα του Ubuntu γίνονται backport στο Debian, αφού ως γνωστόν το Debian έχει παλιότερα πακέτα ??

(χαζό παιδί είμαι ερώτησεις κάνω )

 

~~~~~~~~~~~~~~~

Αρχάριοι του forum ενωθείτε... βροντοφωνάξτε :

Συγνώμη...επειδή είμαι αρχάριος...πείτε πως θα το κάνω μεσα απο το γραφικό περιβάλλον ?

Mήπως να δοκιμάσω να εγκαταστήσω το gnome-settings-deamon από τα experimental;; ( ή όποια τέλος πάντων repos χρησιμοποιούν στο ubuntu τώρα και αντιστοιχούν σε κάποιο repo της debian; )

Αλλά βρε cortexουλη μου. Αν υποθέσουμε ότι το ubuntu παίζει με τα unstable έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που βγήκε το 8.04 που αυτά θα πρέπει να έχουν γίνει stable.. ( πλέον χα χα χα ) Αλλά εγώ δεν έχω πάνω lenny οπότε.. που κρύβεται η αλήθεια;

Και αν ετούτοι στείλουν ενημερώσεις τον επόμενο μήνα εγώ τι θα κάνω; Θα περιμένω μέχρι τότε με σαβουρεμένο γραφικό;; ( ουαααααααααααααα)

 

Δεν ξέρω μαγισούλα....

 

Μήπως οι Debian dev είναι λίγο βιτσιόζοι και ενώ ένα πακέτο έχει δηλωθεί εδώ και μήνες stable απο όλοι την υπόλοιποι κοινότητά, αυτοί θέλουν να το τσεκάρουν/τεστάρουν οι ίδιοι και μέχρι τότε το δηλώνουν unstable ή experiemental ?

Αν συμβαίνει αυτό τότε ... είναι psyco αυτοί τύποι

~~~~~~~~~~~~~~~

Αρχάριοι του forum ενωθείτε... βροντοφωνάξτε :

Συγνώμη...επειδή είμαι αρχάριος...πείτε πως θα το κάνω μεσα απο το γραφικό περιβάλλον ?

 </

ιδέα γιά λύση δεν έχω, αλλά συμφωνώ πως τα ίδια υπήρχαν καί στο ubuntu καί αν θυμάμαι καλά καί στο mint.

καί η έκδοση τού gnome μάλλον ήταν αυτή πού έχει τώρα το testing.

εγώ έχω μία άλλη απορία.

τι εννοείς βρε marlene με το

 

Τις ενημερώσεις τις πήρα από τα repos της testing. Επειδή υποψιάστηκα ότι μπορεί να τις κατέβασε μισές ( αφού είχα κλειστά τα sid) έκανα και μία δεύτερη ενημέρωση σήμερα αφού άνοιξα τα sid repos ( καλού κακού μήπως ( λέμε τώρα ) και μοιράσανε τα πακέτα.

 

αυτές τις μέρες βέβαια δεν έχω debian, αλλά όσο ήμουν σε testing ήταν όλα μιά χαρά. μόλις είχα κάνει προσπάθεια να περάσω σε sid έγινε το gnome μπάχαλο.

====

the hamster's is out there

τι λένε εδώ αυτοί οί τύποι? 

 

http://quantboy.wordpress.com/2007/12/15/unable-to-start-the-settings-manager-gnome-settings-daemon/

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=579167

====

the hamster's is out there

Αlfi σου απαντάω και πάω να δοκιμάσω αυτά που λένε ετούτοι ( μάλλον εξαιρετικά σύνηθες είναι το bug αλλά δεν βλέπω να φιλοτιμήθηκε κανείς να το λύσει). Τι εννοώ όταν λέω ότι έκανα update και από τα sid. Εννοώ ότι είχα μόνο τα testing repos ανοιχτά, έκανα το update και μετά χάλασε. Όμως κάποιες εξαρτήσεις αυτός ο διάβολος, τώρα που τα αλλάζουν όλα τις έχει στα testing και κάποιες στα sid.
Για παράδειγμα εγώ vlc δεν έχω, γιατί γιατί όσο είχα κλειστά τα sid δεν μπορούσε να μου τον εγκαταστήσει. ( ανήκουστο και όμως αλήθινο). Μου έλεγε ότι κάποιες εξαρτήσεις του δεν υπάρχουν στα testing. Όταν όμως άνοιξα τα sid τότε πήγε και τον εγκατέστησε κανονικά αλλά έκανε κόλπα και έτσι τον έβγαλα.

Κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ και έκανα και ένα update ( καλού κακού και από τα sid να δω μήπως είχαν παραπέσει τίποτα πακέτα εκεί μέσα. ). Τελικά όμως και από ότι διαβάζω δεν είναι πρόβλημα ενημερώσεων αλλά από ότι βλέπω επίσης κανείς δεν γνωρίζει τι πρόβλημα είναι ( αφού αν ήταν θα το είχα λύσει από τον καιρό του gutsy - πως λένε από τον καιρό του παππού μου.. έτσι.. ! )

Αυτό με τις αλλαγές στο αρχείο το φοβάμαι να το κάνω. Βασικά βλέπω ότι το έχουν κάνει για ubuntu.. Θα παίζει σε debian ή μόλις έρθουν οι επόμενες ενημερώσεις θα γίνει ακόμα χειρότερη η κατάσταση;

ε καλά, ένα αρχειάκι θα πειράξεις. κράτα καί κανα cd μαζί, να το επαναφέρεις  .

(τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς καί μήπως κάνω λάθος. -δεν βάζω vlc πλέον-. γιατί, αν θυμάμαι καλά, μόνο από experiemental παίζει σωστά?)

====

the hamster's is out there

Λοιπόν το έφτιαξα και δείτε τι έφταιγε.
Έδωσε sudo gnome-settings-manager
και μου έγραψε ότι είχε conflict με το πακέτο
user/lib/libstffmpeg.so
Έβγαλα το plugin από μέσα και με το που έκανα restart το γραφικό έσιαξε.

Τώρα μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σχέση έχει το plugin του ffmpeg με το γραφικό; ( κάποια σχέση με τα πορτοκάλια ίσως; )

Ευχαριστώ όπως και να έχει για την βοήθεια φυσικά.
( αλλά και πάλι δεν κατάλαβα τι έγινε... )

ε καλά. δεν είναι ανάγκη να τα καταλαβαίνουμε καί όλα!!!!!!!!!

====

the hamster's is out there

Εμενα μου συνεβη ενα αλλο κουφο. Εγκατεστησα το KDE Jaunty. Ολα μια χαρα. Εκανε ενημερωσεις, εγκατεστησα & το Synaptik, Skype,Firefox.
To εφτιαξα λιγιο στα μετρα μου, ολα μια χαρα....
Μεχρι το επομενο boot, οπου βρεθηκα σε ενα περιβαλλον Gnome με KDE4+ εφαρμογες!!! :(
Καλα, δε το ψαξα φυσικα το γιατι... Format επι τοπου, μεχρι να ξεβαρεθω να κατεβασω καμια αλλη νεα KDE διανομη.....
Δε ξερω τωρα αν εχει σχεση με της Μαριαλλενας, κολλαει παντως εδω :P

Αυτό σου το έκανε Κωνσταντίνε γιατί μάλλον έβαλες το Jaunty με κρατημένο το home από την προηγούμενη εγκατάσταση. Αν έχει μέσα τις ρυθμίσεις του gnome και βάλεις kde τότε θα πάρει τις ρυθμίσεις του gnome και θα σου αφήσει τις εφαρμογές του kde. Το έπαθα και εγώ μια φορά με το xfce, όπου έτρεχε gnome με τον window manager του xfce και το πανελ του κτλ κτλ κτλ . Σε αυτή την περίπτωση βγαίνεις από το γραφικό, αλλάζεις session επιλέγοντας kde και το δίνεις για default.
Kακώς πάντως φόρμαρες .. δεν υπήρχε λόγος.

Στην περίπτωση μου αυτό που δεν κατάλαβα, ( μα δεν το κατάλαβα καθόλου) είναι γιατί να κάνει conflict το gstreameffmpeg και η βιβλιοθήκη του με το gnome settings manager. Υποτίθεται ότι το ένα είναι plugin για τον ήχο και το άλλο είναι μία εφαρμογή που ρυθμίζει τα του γραφικού περιβάλλοντος.
Δηλαδή καμία σχέση με τα... πορτοκάλια.. ! ??????????

Tσου, καθαρο παρτιτιον ηταν. Δε ξερω γιατι, οπως & να εχει αναφορα πηρανε για το συμβαν...
Μπα το ξαναφορμαρα επειδη του ειχα παραδωσει χωρο ουτως η αλλως & ηθελα να το μικρυνω & ηταν η πιο γρηγορη μεθοδος.. :P