Άρνηση πρόσβασης

pluto | Σάβ, 03/07/2009 - 14:57 | 1' | 7

Κατέβασα κάποιες προσθήκες για το ΑΜΣΝ και το πρόβλημά μου είναι ότι προσπαθώ να μεταφέρω τον αποσυμπιεσμένο φάκελο σε αυτόν με τις υπόλοιπες προσθήκες της εφαρμογής και μου βγάζει σαν σφάλμα άρνηση πρόσβασης.Σίγουρα πρόκειται για κάποια μικρή ρύθμιση, την οποία όμως εγώ δεν έχω ιδέα πώς να εντοπίσω...Έίμαι πάρα πολύ αρχάριος άρα δείξατε κατανόηση...(βέβαια διαβάζω πάρα πολύ, αλλά και πάλι έχω τόσες απορίες...)

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 1 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Το καλύτερο και ασφαλέστερο είναι να εγκαταστήσεις τα όποια πακέτα μεσω του package manager της διανομής σου. Δε κατάλαβα ακριβως τι προσπάθησες να κάνεις, γινε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θέλεις, αλλα αν προσπάθησες να εγκαταστήσεις κατι εκτός package manager το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να έχεις conflicts ή και σπάσιμο διανομής.

Εννοείς μέσω του σημείου που λέγεται προσθαφαίρεση προγραμμάτων? Ναι από κει εγκατέστησα αρκετά, μαζί με τα pluggins τους. Οπότε τώρα, για παράδειγμα, που έχω το amsn και βρήκα στη σελίδα του στο νετ μια προσθήκη που κάνει διάφανο το παράθυρο συνομιλίας και την κατέβασα, ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να την περάσω στο amsn? Εκεί μέσα λέει ότι απλώς κάνεις αντιγραφή επικόλληση το φάκελο που κατέβασες, στο φάκελο της εφαρμογής. Και κατά τη μεταφορά αυτή μου έβγαλε το παραπάνω σφάλμα. Τι μπορώ να κάνω για να το κάνω όπως λες με ασφαλή τρόπο? Δεν ξέρω τίποτε ακόμη...Συγγνώμη. Τώρα μαθαίνω για το yum φαντάσου και πάλι δεν καταλαβαίνω πολλά...Αλλά θα επιμείνω.Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζων ούτε τα Windows αλλά στο τέλος γίναμε όλοι εξπέρ...

Καταρχήν, καλώς ήλθες weirdiscok
:)

Ο φάκελος μια εφαρμογής δεν είναι κάτι συγκεκριμένο.
Όταν εγκαθίσταται, δημιουργούνται διάφοροι φάκελοι και αρχεία σε διάσπαρτα σημεία.

Τα μέρη της εφαρμογής που έχουν να κάνουν με την καθεαυτό εγκατάστασή της καθώς επίσης και με πράγματα που αφορούν πολλούς χρήστες μπαίνουν σε υποκαταλόγους που ο απλός χρήστης δεν έχεο πρόσβαση (πχ /usr/bin, usr/share/appname)
Για να αντιγράψεις κάτι σε έναν από αυτούς τους φακέλους πρέπει να το κάνεις με δικαιώματα υπερ-χρήστη (super-user ή root).

Κάθε εφαρμογή όμως, εγκαθιστά και πολλά αρχεία ρυθμίσεων στον home υποκατάλογο του κάθε χρήστη τα οποία αφορούν τον συγκεκριμένο χρήστη και μόνο (δικές του προτιμήσεις - επιλογές).
Αν δεις λοιπόν το home σου υπάρχουν πολλλοί κρυφοί υποκατάλογοι του στυλ .appname (η τελεία στην αρχή δεν είναι τυπογραφικό λάθος, δηλώνει ότι ο υποκατάλογος είναι κρυφός).
Εκεί μπορείς να αντιγράψεις ότι θέλεις χωρίς πρόβλημα.

Οπότε, να διευκρινήσουμε πρώτα τι εννοείς με το "...κάνεις αντιγραφή επικόλληση το φάκελο που κατέβασες, στο φάκελο της εφαρμογής".
για να κάνουμε τις σωστές ενέργειες.
Στην τελική δώσε μας το λινκ από εκεί που είναι οι οδηγίες μπας και βγάλουμε άκρη

Το ποιο πιθανό είναι να κάνεις ένα απλό copy-paste στον υποκατάλογο /home/username/.amsn

Αυτό πήγα να κάνω αλλά μου έβγαλε αυτό το σφάλμα.

Η σελίδα με τις προσθήκες είναι αυτή
http://www.amsn-project.net/plugins.php?lang=el

Και στις οδηγίες λέει το εξής:
To install a plugin, just download it, and extract the files from the .zip file (.zip, .tar.gz or similar). Then copy the extracted plugin folder to one of the following locations:

/usr/share/amsn/plugins
$HOME/.amsn/plugins

Εμένα η εφαρμογή βρίκεται στην πρώτη διαδρομή.

Εγώ πάλι νομίζω ότι βρίσκεται και στις 2 ;-)
...κι αν όχι, θα την κάνουμε να βρίσκεται :)

Προτείνω να βάλεις το plugin στο home σου.
Έχει το μειονέκτημα ότι θα το χρησιμοποιείες μόνο εσύ, αλλά αυτό δε σε πειράζει αν δεν έχει άλλο χρήστη το pc σου !!
Έπίσης έχει το πλεονέκτημα ότι αν ποτέ όταν εγκαταστήσεις νέα διανομή ή μια καινούργια έκδοση αυτής που χρησιμοποιείς, μπορείς να κρατήσεις το home σου και να έχεις όλες τις ρυθμίσεις - plugins που χρησιμοποιείς τώρα.

Πήγαινε λοιπόν με έναν file manager (πχ nautilus αν έχεις gnome) στο home σου και επέλεξε από το μενού να βλέπεις τα κρυφά αρχεία (παίζει και το ctrl+H).
...και απλά αντέγραψε το plugin στο .amsn/plugins

Αν δεν υπάρχει το .amsn ή το plugins (μέσα σ'αυτόν), απλά δημιούργησέ τους !!

Αν δεν πιάσει το κόλπο ή θέλεις σώνει και καλά να το βάλεις στο /usr,
...θα γράψουμε κι άλλα.
Μπορείς και μόνος σου να κάνεις ένα search στο φόρουμ για το πως ανοίγουμε μια εφαρμογή με δικαιώματα υπερ-χρήστη

Φίλε είσαι απίστευτος! Δεν άνοιξα καμία εφαρμογή ως υπερχρήστης με κωδικό και τέτοια, ούτε από την προσθαφαίρεση. Απλώς άνοιξα τα κρυφά αρχεία και έκανα αντιγραφή τις προσθήκες του ΑΜΣΝ στο ΗΟΜΕ μαζί με τις νέες και δούλεψε..
Απλώς, τώρα για να μαθαίνω. Τι από τα δύο έφταιγε?