Puppel 411 και LG E210 subnotebook

scarecrow | Τρί, 01/06/2009 - 02:33 | 2' | 1

Κατ'αρχήν, συγχαρητήρια για το Puppel- εξαιρετική δουλειά. Η τέλεια διανομή για Έλληνες που θέλουν λίνουξ στο pendrive τους. Δεν θα ασχολιόμουν με καμία άλλη, αλλλά... έχω πρόβλημα με το ανωτέρω subnotebook, στο οποίο το Puppel ΔΕΝ μπουτάρει (για την ακρίβεια, κανένα Puppy από το 3.01 και μετά δεν μου μπουτάρει). Όλα ανεξαίρετα κολλάνε στην φάση που φορτώνονται οι kernel modules, και ξεκολλάμε από εκεί μόνο με hard reset. Δοκίμασα ένα σωρό "ασφαλείς" bootcodes, χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι, κατά τα φαινόμενα πρόβλημα του BIOS του συγκεκριμένου λάπτοπ. Αναβάθμιση; Χμμμ... όχι έτσι εύκολα: η LG προφανώς θεωρεί τους χρήστες φορητών ηλίθιους (το πόσο δίκιο έχει η δεν έχει σηκώνει συζήτηση...) και ΔΕΝ προσφέρει απολύτως καμία αναβάθμιση BIOS επίσημα, για κανένα από τα μοντέλα της. Μπόρεσα να βρω ένα ανεπίσημο CD για ΙΤ's, πλην όμως λίγο παλιό (Ιανουάριος 2008) και δεν είχε μέσα bios για το 210.
Το μηχανάκι ΔΕΝ είναι ανεπίδεκτο Λίνουξ, αφού αυτή τη στιγμή είναι dualboot XP Pro - Arch Linux, χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα η φυσική εγκάσταση των XP χρησιμοποιείται και σαν virtual machine μέσα από το Arch (VMware WS 6.51) και τρέχει μια χαρά!
Καμία ιδέα τι πρέπει να του κάνω για να μπουτάρει, επιτέλους, το puppel;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

δεν ντρέπομαι να πώ, ότι δύσκολα θα σε βοηθήσω.

αν τα πας καλά με τα αγγλικά, η καλύτερη κίνηση είναι να θέσεις το θέμα εδώ

http://www.murga-linux.com/puppy/index.php

(θα το έκανα, αλλά τα αγγλικά μου δεν.... -δες καί ένα pm πού έχεις).

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/