υποτιτλοι

iannis kar | Τρί, 12/09/2008 - 12:25 | 1' | 11

kαλημερα παιδια υπαρχει καποιο προγραματακι σε linux (ubuntu) που να μπορει καποιος να ενσωματωσει μονιμα ενα srt. αρχειο μεσα σε av? χωρις ομως να αλλαξει το format του αρχειου
θελω να βλεπω τις ταινιες μου στο dvx που εχω σπιτι (hyunai hdv-32ou) δοκιμασα το aviaddxsub me το wine οπως επισης και αλλα προγραματακια των windows αλλα δυστηχως δεν λειτουργεισαν σωστα.
απο την αλλη με το avidemux an κανεις copy kai copy στο input output ενω στο previeu φαινονται κανονικα οταν σωζω το αρχειο μετα δεν υπαρχουν.

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το devede εχει αυτην την δυνατοτητα θα το βρεις στα αποθετηρια λογικα.

Ναι το εχω και το χρησιμοποιω αλλα πρεπει να αλλαξεις το format του video (dvd , vcd ,svcd..)εχει και divx αλλα εκτος του οτι κανει σχεδον 2 ωρες δεν υποστηρηζει υποτυτλους , υπαρχουν καποια προγραματακια για windows(χωρις να θελλω να τα παινεσω αλλα καποιες φορες το καλο να λεγεται γιατι κοιταζοντας και συγκρινοντας και περνοντας και αλλες ιδεες το ελευθερο λογισμικο θα παει μπροστα , ετσι κ`αλλιως γιαυτο ειναι ελευθερο για να εξελισεται) τα οποια μεσα σε 5 λεπτα με ενα srt. αρχειο σου διμιουργουν μονιμους υποτιλους μεσα στο video.
Σ`ευχαριστω για την απαντηση σου.

Εδώ λέει ότι γίνεται με το avidemux, κ έχει κ οδηγίες:

http://www.avidemux.org/admWiki/index.php?title=Video_filter_Subtitler

ναι αλλα με το avidemux πρεπες να αλλαξεις το format του video αν κανεις απλως copy δεν σου ενσωμαρωνει τα video filters (γιατι πολυ απλα δεν αλλαζεις το format) εγω θελω να κρατησω το avi οπως εχει γιατι ο dvx player που εχω σπιτι μου τα παιζει χωρις προβλημα.
θελω να κανω ενα hardsubbed μεσα στο avi και να παραμεινει avi ειναι απλο τιποτε αλλο.
παντως σ`ευχαριστω που μπυ απαντησες το ψαχνω και εγω αλλα δυστιχως ενα τετοιο προγραματακι ισως δεν εχει βγει αλομα για linux.

iannis kar]kαλημερα παιδια υπαρχει καποιο προγραματακι σε linux (ubuntu) που να μπορει καποιος να ενσωματωσει μονιμα ενα srt. αρχειο μεσα σε av? χωρις ομως να αλλαξει το format του αρχειου
θελω να βλεπω τις ταινιες μου στο dvx που εχω σπιτι (hyunai hdv-32ou) δοκιμασα το aviaddxsub me το wine οπως επισης και αλλα προγραματακια των windows αλλα δυστηχως δεν λειτουργεισαν σωστα.
απο την αλλη με το avidemux an κανεις copy kai copy στο input output ενω στο previeu φαινονται κανονικα οταν σωζω το αρχειο μετα δεν υπαρχουν.

Mporeis na xrisimopoihseis ton akoloytho script poy exo brei sto internet

mencoder $1 -oac copy -ovc xvid -xvidencopts pass=1 -ffourcc DX50 -subcp cp1253 -subfont-encoding unicode -font /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/Arial_Bold.ttf -subfont-text-scale 3.63 -sub $2 -o /dev/null

mencoder $1 -oac copy -ovc xvid -xvidencopts pass=2:bitrate=700 -ffourcc DX50 -subcp cp1253 -subfont-encoding unicode -font /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/Arial_Bold.ttf -subfont-text-scale 3.63 -sub $2 -o $3

Opou $1 einai to arxiko onoma tou arxeio, $2 einai to onoma tou srt

arxeiou kai $3 einai to teliko arxeio avi

Το δοκιμασα φιλε μου αλλα δυστηχως μου βγαζει $1 και $2 not found οπου $1το αρχειο και $2 οι υποτιτλοι.

Πρέπει να είσαι στο φάκελο που είναι τα αρχεία σου όταν τρέξεις την εντολή αυτή, αλλιώς πρέπει να δώσεις το πλήρες path για τα αρχειά αυτά. Επίσης, η παραπάνω κλήση του mencoder θα κάνει κ μετατροπή του video. Ίσως κάτι πιο απλό να ήταν το ακόλουθο:

mencoder [αρχείο βίντεο] -oac copy -ovc copy -subcp cp1253 -subfont-encoding unicode -font /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/Arial_Bold.ttf -subfont-text-scale 3.63 -sub [αρχείο υπότιτλων] -o [αρχείο που θες να φτιαχτεί με το αποτέλεσμα]

Φυσικά το γράφεις αντικαθιστώντας με τα ονόματα των αρχείων σου, κ χωρίς τα [ ]...

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσον το -ovc copy θα δουλέψει βάζοντας τους υπότιτλους, δεν το έχω δοκιμάσει. Θεωρητικά, θα έπρεπε... Θα το δοκιμάσω άμα πάω σπίτι.

τα ονοματα αν εχουν κενο αναμεσα τους τα βαζεις αναμεσα σε ανω αποστροφους ( " " ).
Γραψε τι λαθος σου βγαζει.

mencoder -sub "$1" -subcp iso-8859-7 -ovc xvid -xvidencopts bitrate="$2" -oac copy -o "$3" "$4"
όπου $1 = αρχειο.srt
$2=687 ή 700 κλπ
$3= outputfilename.avi
$4= inputfilename.avi

το ffmpeg το έχει δοκιμάσει κανείς? Ενώ δειχνει να έχει πολλές δυνατότητες αυτό το τερματικό σκοτώνει.