Προβλημα μετα απο εγκατασταση 8.10

gianpithio | Δευ, 12/01/2008 - 16:35 | 2' | 15

Καλησπερα και συγχαρητηρια για την ωραια δουλεια στα τευχη του περιοδικου linux format.

Eιμαι αρκετα νεος στο linux και αντιμετωπιζω ενα παρα πολυ σοβαρο προβλημα. Για περιπου 2 μηνες ειχα τα ubuntu 8.04 και ολα λειτουργουσαν κανονικα χωρις να εχω κανενα προβλημα ετσι αποφασισα να προχωρησω σε αναβαθμιση και να βαλω τα 8.10! Απο τοτε που εβαλα τα 8.10 ο υπολογιστης μου κολλαει 2-3 φορες την ημερα (αναλογα με την χρηση)με αποτελεσμα να πρεπει να κανω επανεκκινηση για να μπορεσω να τον ξανα λειτουργησω. Οταν γραφω σε διαφορα forum αρχιζει και γραφει μονος του ενα γραμμα αναλογα σε ποιο γραμμα κολλησε π.χ. ααααααααααααααααααααααα ακομη και οταν κλεισω ολα τα παραθυρα και ανοιγω ενα καινουριο συνεχιζει να γραφει το γραμμα που κολλησε. Η μονη λυση ειναι η επανεκκινηση. Γνωριζεται τι μπορει να συμβαινει η που περιπου μπορει να ειναι το προβλημα?

Υ.Γ.
Επειδη νομισα πως κατι δεν πηγε καλα μετα απο την αναβαθμιση εκανα format και περασα την 8.10 απο την αρχη. Το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τώρα εγώ θα το πω...
(μπορεί να είναι χαζομάρα, αλλά για να σιγουρευτούμε...)
μήπως δεν έχουν πρόβλημα οι διανομές σου
...και κολλάνε πλήκτρα στο πληκτρολόγιο !!!

καμιά φορά συμβαίνει.
Συνήθως το διαπιστώνεις πατώντας βίαια το πλήκτρο που κόλλησε μερικές φορές μπας και επανέλθει

Δεν νομιζω οτι ειναι εκει το προβλημα. Πριν αρχισει να γραφει ενα γραμμα συνεχομενα κολλαει και γραφει τα γραμματα σιγα σιγα ωσπου φτανει στο σημειo να κολλησει και να γραφει ενα γραμμα συνεχομενα. Νομιζω πως το προβλημα ξεκιναει απο τον firefox! Πριν λιγο με το που ανοιξα το rapidshare δεν μπορουσα να γραψω μολης το εκλεισα μπορουσα να γραψω κανονικα. Αυτο εγινε 2 φορες στην δευτερη φορα εκανα επανεκκινηση ακομη και οταν εκλεισα το rapidshare δεν μπορουσα να γραψω με τιποτα. Πριν μερικες ημερες εγραψα το προβλημα μου σε ενα αλλο forum και μου ειπε καποιος πως ειχε το ιδιο προβλημα και πως εβαλε ξανα την 8.04. Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω. Υπαρχει καποια εντολη η κατι αλλο που μπορω να εκτελεσω στο τερματικο για σας δωσω καποια περισσοτερα στοιχεια?

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας :)

ισως το δεν ειναι σταθερο ακομα

γιατι δε μνεις λιγο ακοα στο 8.0.4?

Τελικα αυτο εκανα περασα ξανα την 8.04 και το παραπανω προβλα σταματησε. Θα δοκιμασω ξανα την 8.10 μετα απο 2 μηνες και ελπιζω μεχρι τοτε να διορθωθει.

Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας.. :)

Εγώ θα πρότεινα να μείνεις με το 8.04 αφού σου δουλεύει (εκτός κι αν υπάρχει λόγος να κάνεις upgrade ή θέλεις new features). Μετά απο 2 μήνες η ubuntu θα είναι στα πρόθυρα κυκλοφορίας της 9.04. Δηλαδή, μετά απο λίγο πάλι upgrade θα θέλεις και πάει λέγοντας. Απλά γνώμη μου.

Σεβαστη γνωμη σου και σε ευχαριστω, εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις απλα θελω να εχω τις καινουριες εκδοσεις! Ισως να ειναι κακο ελλατωμα αλλα το εχω.. :)

Εκει που ολα ειταν καλα με την 8.04 βρηκα στο google το παρακατω:

http://ebalaskas.gr/wk/ubuntu810greek

Πιστευεται οτι εχει σχεση με το προβλημα μου?

Καλησπερα και παλη :)

Tελικα το προβλημα υπαρχει και στην 8.04 :(

To περιεργο ειναι οτι συμβαινει παρα πολυ συχνα οταν εχω επιλεξει το θεμα Human - Clearlooks

Η μπαρα στο θεμα Human - Clearlooks ειναι διαφορετικη απο την μπαρα που εχει το Human. Στο 8.10 δεν υπαρχει καθολου το θεμα Human - Clearlooks αλλα μονο το Human. Το Human στην 8.10 εχει την ιδια μπαρα με το Human - Clearlooks που υπαρχει στην 8.04

Μηπως μπορειτε να καταλαβαιτε τι μπορει να συμβαινει?

Ετσι οπως τα εγραψα παραπανω (μπερδεμενα) ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβει καποιος απο εσας κατι και να μου δωσει απαντηση..

Aπλα οταν εχω Human - Clearlooks που εχει διαφορετικη μπαρα δουλευει ο επεξεργαστης στο τερμα και μετα απο μερικες φορες μαλλον κολλαει και δημιουργειτε το παραπανω προβλημα. Το μονο που εχω ανοικτο ειναι ο firefox και κανω εναλλαγες σε διαφορες σελιδες. Υπαρχει καποια εντολη για να μπορεσω να δω τι ειναι αυτο που κουραζει τοσο πολυ τον επεξεργαστη μου?

Ευχαριστω :)

gianpithio]
Aπλα οταν εχω Human - Clearlooks που εχει διαφορετικη μπαρα δουλευει ο επεξεργαστης στο τερμα και μετα απο μερικες φορες μαλλον κολλαει και δημιουργειτε το παραπανω προβλημα.

Δοκίμασες κάποιο άλλο Theme ?? Σου κάνει τα ίδια ??

gianpithio]Το μονο που εχω ανοικτο ειναι ο firefox και κανω εναλλαγες σε διαφορες σελιδες. Υπαρχει καποια εντολη για να μπορεσω να δω τι ειναι αυτο που κουραζει τοσο πολυ τον επεξεργαστη μου?

Ευχαριστω :)

Για να δείς τι ειναι αυτο που κουραζει τοσο πολυ τον επεξεργαστη σου, πρίν κάνεις οτιδήποτε ανοίγεις την "παρακολούθηση του συστήματος" (Σύστημα--> Διαχείριση Συστήματος--> Παρακολούθηση Συστήματος) και πας στην καρτέλα "Πόροι"

Πριν μερικες μερες κι εμενα μου κολλησε ενα πληκτρο αλλα το ξεκολλησα χωρις προβλημα (δεν ξερω αν εχει να κανει με το 8.10 η απλα αν κολλησε το πληκτρο) παντως δε πιστευω πως η διανομη εχει προβληματα, τουλαχιστο οσο την εχω ερευνησει μεχρι τωρα.
Προσωπικα μπορω να πω οτι η διανομη μου αρεσει πολυ, δε βλεπω τιποτα τρελες διαφορες απο την 8.04 βεβαια αλλα εχει αλλο αερα

Καταρχην σας ευχαριστω για τον χρονο σας :)

O λογος που εγραψα αυτο με τα θεματα και τις μπαρες ειναι γιατι σε καποια θεματα που μπορει να ειναι πιο βαρια και ισως καταναλωνουν περισσοτερους πορους δημιουργειτε πιο συχνα το προβλημα. Μπορει να κανω λαθος αλλα νομιζω οτι ο επεξεργαστης μου δουλευει περισσοτερο στο τερμα με καποιο αλλο θεμα.

Σιγουρα δεν ειναι κολλημενο καποιο πληκρο και μαλλον δεν εχει να κανει μονο με την 8.10 γιατι τα ιδια συμβαινουν και στην 8.04 οταν εχω επιλεξει το θεμα Human - Clearlooks που μαλλον ειναι πιο βαρυ!

Ολα αυτα τα γραφω απο την προσωπικη μου εμπειρια προσπαθοντας να βρεθει μια λυση στο προβλημα και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ειναι σωστα.

Πριν λιγο ειχα ανοικτες 5 σελιδες στον firefox και ο υπολογιστης μου δεν εκανε καμια αλλη εργασια. Συγκεκριμενα διαβαζα μονο την μια σελιδα και πατουσα τα link που υπηρχαν σε αυτην τις αλλες δεν τις πειραζα καθολου ειταν απλος ολοκληρωμενες και ξαφνικα αρχισε ο επεξεργαστης μου να δουλευει στο τερμα:

http://imageshack.gr/view.php?file=b3mqhhk0xichyt24vv0j.png
http://imageshack.gr/view.php?file=zaki9khuosxj76y20zil.png

Oταν εγινε αυτο σταματησα να ακολουθω τα link αλλα ο επεξεργαστης συνεχισε να δουλευει (στο τερμα) για 3 λεπτα μετα εκανα επανεκκινηση. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Οταν δουλευει ο επεξεργαστης μου στο τερμα αρχιζουν και τα προβληματα οπως να γραφει ενα γραμμα συνεχομενα.

:)

Δίπλα στην καρτέλα "Πόροι" είναι η καρτέλα "Διεργασίες" εκεί θα δείς ποιό είναι το πρόγραμμα που τρέχει 100% την CPU. Υποπτεύομαι οτι είναι το Firefox και συγκεκριμένα σελίδες με flash animation (ειδικά οι σελίδες με διαφημίσεις) είναι που τσιτώνουν την CPU.

Καλησπερα !

Υποπτευομουν και εγω οτι το προβλημα ξεκιναει απο τις σελιδες που εχουν flash animation αλλα τελικα κατεληξα οτι δεν ειναι αυτο. Πριν λιγο μου δημιουργησε το ιδιο προβλημα και ειχα ανοικτο μονο το linuxinsider.gr και το myphone.gr

Πιστευω οτι το προβλημα ξεκιναει απο την αντιγραφη - επικολληση που χρησιμοποιω συχνα στον υπολογιστη μου. Αρκετες φορες κανω copy ενα link και μετα paste καπου αλλου π.χ. σε ενα forum. Οταν γινετε αυτο μερικες φορες κολλαει ο υπολογιστης μου απευθειας και γραφειο ενα γραμμα συνεχομενα.

Υπαρχει περιπτωση να συμβαινει κατι με το παραπανω? Η αδικα κανω υποθεσεις!

Ευχαριστω.

Ποια ειναι η σωστη εγκατασταση του flash player?

Εχω κανει εγκατασταση μονο το αρχειο install_flash_player_10_linux.deb το κατεβασα απο την επισημη σελιδα.