Mandriva 2009 KDE βοηθεία

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Δευ, 12/01/2008 - 07:08 | 3' | 1

Καλησπέρα στο forum, Ειμαι νέος στο linux και αποφασισα μετα απο δοκιμες να εγαταστισω το Mandriva 2009 KDE edition.

Τα προβλήμτα που συναντησα λόγω απειριας ειναι τα εξης:

1) Οπως διαβασα και σε αλλο post το liveCD δεν περιεχει το make γι' αυτο και το κατεβασα. το οποιο δε ξερω πως να το εγκαταστησω αφου η διαδικασια για τα αρχεια tar.bz2 γενικοτερα τα αρχεια αυτου του τυπου ,που ειναι και το συγκεκριμενο χρειζεται την εντολη make. εδω θελω να σημειωσω οτι το μακε το κατεβασα εγς γιατι στο software manager δεν το εμφανιζε πουθενα, το μονο που εβγαλε ηταν ενα makedev το οποιο δεν ειναι και το ζητουμενο

2) Πριν καταλαβω οτι δεν ειχα το make προσπαθησα να εγκαταστησω το vlc player του linux συμφωνα με ενα tutorial και οταν εδωσα την εντολη ./configure ξεκινησε κανονικα η διαδικασια αλλα στο τελος δε βρηκε to c αρχειο που ειναι για compile, το αρχειο υπαρχει,το ειδα μεσα στο φακελο bin: vlc.c
και μετα εδωσα make και ειπε το κλασσικο make command not found
Tην ιδια διαδικασια ακολουθησα και με αλλεσ εκδοσεις του vlc αλλα τα ιδια...

και
3) Σχετικα με το wireless, οταν ειμαι στα windows μπορω να συνδεθω κανονικα σε καμποσα δυκτια ενς μεσα απο το Mandriva μπαινω μολις σε ενα και με το ζορι και τα ταχυτητα μερικα KB 3 η 4. Πρεπει να εγκαταστησω αλλους drivers για τη καρτα μου? αν ναι ποια ειναι η διαδιακασια για να κανεις setup drivers? με τη διαδικασια που κανουμε γενικα τα aplications?

Συγγνωμη για το μεγαλο post αλλα δε βρισκω λυση... :(
Τα παραπανω γινονται και σε αλλεσ εκδοσεις,οχι μονο Στη Μανδριβα

ευχαριστω

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλώς ήρθες.

Καταρχάς έχεις δοκιμάσει να περάσεις repositories (αποθετήρια)?? Αν δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτό διάβασε εδώ για το πως περνάς προγράμματα στα Mandriva και πως κάνεις προσθαφαίρεση προγραμμάτων. To vlc και το make θα τα βρέις στον software manager μόλις περάσεις τα αποθετήρια από εδώ ( πέρασε τα official και τα plf ;) ).

Όσο για το wireless δώσε την εντολή lspci (αν είναι pci κάρτα) ή lsusb (αν είναι usb stick)

στην κονσόλα και αντέγραψε τα εδώ. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι θέμα driver αλλά θέμα configuration τρέξε τον wizard από το Configure your computer ---> Network & internet ---> set up a new interface επίσης διάβασε εδώ μην έχεις πέσει σε γνωστό bug τον wireless υπάρχουν πολλά προβλήματα με το θέμα wireless στα Mandriva (επιλύσιμα τα περισσότερα). Καλή τύχη και καλή αρχή :)