Σωστό πληκτρολόγιο σε ΙΒΜ r50e

feia | Τετ, 10/22/2008 - 20:40 | 1' | 1

Καλημέρα σας! Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Δέ μου δουλεύουν σωστά τα ειδικά πλήκτρα στο φορητό μου IBM r50e. Εννοώ σημεία στίξης,παρενθέσεις κλπ.Παλιά που είχα windows είχα πάρει την τεχνική υποστήριξη της infoquest και μου είχαν πεί να βάλω κωδικοποίηση el,gr 319 και en 319 ; αν θυμάμαι καλά, και το πληκτρολόγιο δούλευε τέλεια. Στο linux μπορώ να κάνω κάτι αντίστoιχο;Ότι κι άν έχω δοκιμάσει δέ δουλεύει. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Έχεις βάλλει το extended ελληνικό πληκτρολόγιο και δεν σου δουλεύουν τα σημεία στίξης;
Έχε υπόψιν σου ότι στα ελληνικά αυτά βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που δείχνει πάνω στα πλήκτρα το πληκτρολόγιο από μόνο του.
Επίσης το αμερικάνικο πληκτρολόγιο διαφέρει από το αγγλικό. Υπάρχει περίπτωση τα πλήκτρα σου να δείχνουν σε διαφορετική θέση τα σημεία στίξης, από το είδος διαμόρφωσης πληκτρολογίου που έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου, δηλαδή να γράφει το πληκτρολόγιο πάνω στα πλήκτρα τις θέσεις για τα σημεία στίξης όπως τοποθετούνται από τους Άγγλους, και εσύ να του έχεις δώσει default γλώσσες τα Αγγλικά Αμερικής και τα ελληνικά. Τότε, και αν δεν θυμάσαι, που είναι τι, λογικό είναι να μην σου δουλεύουν τα σημεία στίξης. Απλά πιθανόν να πατάς λάθος πλήκτρα ή να τα ψάχνεις σε λάθος θέση.