Times New Roman Open Office

Nikolas | Τετ, 10/22/2008 - 15:39 | 1' | 3

Χρησιμοποιώ suse 10.0 και σε αυτά open office 2.0 και θέλω να προσθέσω Times New Roman στις γραμματοσειρές, ψάχνοντας είδα ότι χρειάζεται msttf (microsoft true type fonts), το οποίο το οποίο το βρήκα σε rpm αλλά δεν μπορώ να το εγκαταστήσω γιατί μου λείπει το ckhfontpath(dependency problems). Έχει κανεις καμμιά ιδέα ? ευχαριστώ

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 1 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις ντε και καλά τις γραμματοσειρές μέσα στο σύστημα. Μπορείς να προσθέσεις όποια γραμματοσειρά θες μέσα στο φάκελο .fonts που είναι ένας φάκελος κρυμμένος στον φάκελο του home user σου.

Προσωπικά τις γραμματοσειρές προτιμώ να τις εγκαθιστώ locally γιατί αν μου την δώσει και αλλάξω σύστημα δεν χάνω ούτε τις γραμματοσειρές που είναι έξτρα ούτε φυσικά και τις ρυθμίσεις μου. ( ενίοτε βαριέμαι να τις ξανα εγκαθιστώ χώρια που αυτές που έχω είναι περισσότερες από αυτές που συνήθως υπάρχουν στα repos).

Γραμματοσειρές έχω δώσει εδώ.

http://www.esnips.com/web/Psychofsky/

Mετονόμασε το αρχείο σε .fonts ( δεν το έχω κάνει από την αρχή γιατί τότε θα έβγαινε αόρατο) και βάλε το μέσα στο home σου. Αν σου ζητήσει να αντικαταστήσει το υπάρχον αρχείο πες του ναι ( έτσι και αλλιώς αυτές είναι όσες έχουν μέσα τα debian οειδή + αυτές τις ms + κάτι άλλες που έχω μαζέψει κατά καιρούς).

Μετά κάνε κανονικά τις ρυθμίσεις σου στο open office και στα fonts του συστήματος σου.

marlene]Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις ντε και καλά τις γραμματοσειρές μέσα στο σύστημα. Μπορείς να προσθέσεις όποια γραμματοσειρά θες μέσα στο φάκελο .fonts που είναι ένας φάκελος κρυμμένος στον φάκελο του home user σου. Προσωπικά τις γραμματοσειρές προτιμώ να τις εγκαθιστώ locally γιατί αν μου την δώσει και αλλάξω σύστημα δεν χάνω ούτε τις γραμματοσειρές που είναι έξτρα ούτε φυσικά και τις ρυθμίσεις μου. ( ενίοτε βαριέμαι να τις ξανα εγκαθιστώ χώρια που αυτές που έχω είναι περισσότερες από αυτές που συνήθως υπάρχουν στα repos). Γραμματοσειρές έχω δώσει εδώ. http://www.esnips.com/web/Psychofsky/ Mετονόμασε το αρχείο σε .fonts ( δεν το έχω κάνει από την αρχή γιατί τότε θα έβγαινε αόρατο) και βάλε το μέσα στο home σου. Αν σου ζητήσει να αντικαταστήσει το υπάρχον αρχείο πες του ναι ( έτσι και αλλιώς αυτές είναι όσες έχουν μέσα τα debian οειδή + αυτές τις ms + κάτι άλλες που έχω μαζέψει κατά καιρούς). Μετά κάνε κανονικά τις ρυθμίσεις σου στο open office και στα fonts του συστήματος σου.

 

Εγω εχω Fedora 10 Gnome και ΟΟ 3.0.1. Θελω να εγκαταστησω τις γραμματοσειρες του MS Word και έκανα το παραπανω αλλα μαλλον προοριζοταν για αλλες εκδοσεις και οχι για μενα. Τι θα μπορουσα να κανω;

Ίδια είναι όλα.. Στη fedora  θα πρέπει να τα εγκαταστήσιες στο  /home/username/.fonts.

 

. fonts.. Μη ξεχάσεις την τελίτσα πριν από το fonts όταν μετονομάσεις τον φάκελο.