Λεξικό για Mandriva.

dimitris_ban | Κυρ, 10/19/2008 - 22:50 | 1' | 6

Παιδιά μήπως υπάρχει ελληνο-αγγλικό λεξικό για Mandriva?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στο Fedora έχω το StarDict.  Από το site του μπορείς να κατεβάσεις ελεύθερα ότι λεξικά έχει, υπάρχει και αγγλο-ελληνικό.

Το εγκατέστησα μέσω "install and remove software" αλλά δεν αναγνωρίζει ελληνικά. Στη μετάφραση βγάζει κάτι σύμβολα. Κάποια ιδέα?

Από εγκατάσταση το StarDict δεν έχει εγκατεστημένα λεξικά εκτός από κάτι διαδικτυακά κινέζικα (γι' αυτό και τα σύμβολα που βλέπεις). Αν πας στην σελίδα που σου έδωσα από πανω έχει λεξικά που μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις ελεύθερα (μεταξύ των οποίων και το Cambridge Advanced Learners ή το Longman Dictionary). Πρέπει να έχει κάπου και άγγλο-ελληνικό ή και ελληνο-αγγλικό.

Εγώ εγκατέστησα από το "install and remove software" το stardict με τις εκδόσεις για ελληνο-αγγλικό και αγγλο-ελληνικο αλλά στην μετάφραση αντί για ελληνικά βγάζει κάτι σύμβολα, σαν να μην έχουν μπει τα ελληνικά στα δεδομένα του αν και έγινε εγκατάσταση.

Στο fedora που είμαι εγώ δεν έχει αγγλο-ελληνικό στα επίσημα repos της διανομής κι έτσι τα έβαλα από το site που σου έδωσα ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει. Δεν είχα προβλήματα στην αναγνώριση των χαρακτήρων. Για Mandriva δεν ξέρω, ίσως κάποιος άλλος να μπορεί να βοηθήσει. Πάντως θα σου πρότεινα να πας στη σελίδα και να κατεβάσεις τα αγγλο-ελληνικά λεξικά από εκεί, ίσως δουλέψει έτσι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βγάζω άκρη με αυτή την σελίδα. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφερον. :)
Υπάρχει άλλη λύση?