Wireless προβλήματα σε Dell laptor

Tsikliki | Κυρ, 10/05/2008 - 10:42 | 1' | 6

Καλημέρα σας όλους.

Να πώ και εγώ, σαν νέος του φόρουμ, τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθεια που κάνετε για την διάδοση του Linux.

Έχω στο Dell μου (Inspiron 1720) εγκατεστημένα XP/Fedora 8 (2.6.23 kernel). Προσπαθώ εδώ και ημέρες να βρω την άκρη με τους drivers της ασύρματης Broadcom BCM4312.

Δοκίμασα τον οδηγό στο http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43 αλλά καμία τύχη.

Ιδέες? :)

Ευχαριστώ.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

εγώ έχω το dell vostro 1700 με το ίδιο chipset . μέχρι πριν λίγο καιρό (15-20) μέρες μόνο με Ndiswrapper δούλευε, τώρα έχει βγει ένας καινούριος driver με το όνομα wl οποίος δεν έχει μπει στον kernel ακόμα , αλλά θα τον βρεις στα proposed.
δυστυχώς δεν έχω fedora για να σου πω τι θα κάνεις, σίγουρα όμως θα υπάρχει και δουλεύει , σε αναβαθμίζει σε 2.6.24-21. στο ubuntu ακολούθησα αυτήν την διαδικασία http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=880218 και δούλεψε. υποθέτω ότι και στην Fedora κάτι ανάλογο θα υπάρχει.
αν θες διάβασε το πρώτο και το δεύτερο post, και θα βρεις και εσύ τον τρόπο να ενεργοποιήσεις το κατάλληλο πακέτο απο τα proposed στην fedora.

good luck

rizitis ευχαριστώ για την απάντηση.

Κατάφερα πριν από λίγο να το κάνω να δουλέψει (τελικά εγκατέστησα την σωστή έκδοση από drivers!).

Τα βλέπει τα ασύρματα δίκτυα, συνδέεται κανονικά, παίρνει IP αλλά δεν έχω συνδεσιμότητα στο Internet. Θα συνεχίσω να το ψάχνω... :)

Ταυτόχρονα με τις απόπειρες με το wireless, έκανα και όλα τα προτεινόμενα updates του συστήματος.

Με το που τελείωσε, στο επόμενο restart μου πρόσθεσε στον boot loader την επιλογή για τη νέα έκδοση του kernel που εγκαταστήθηκε. Βέβαια εκεί δεν είναι ρυθμισμένο το παραθυρικό περιβάλλον. Στην άλλη επιλογή (αυτή που είχα), το gnome για κάποιο ανεξήγητο λόγο δυσλειτουργεί...

Ήθελα ούτως ή άλλως, να βάλω τα fedora 9, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για μια φρέσια εγκατάσταση και θα δοκιμάσω πάλι νέες ρυθμίσεις κλπ.

Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια :)

ήσουν η αφορμή πάντως:

http://www.linuxinsider.gr/forum/broadcom-wifi-chip

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/