Μήπως πρέπει να ανησυχούμε?? ( Υπάρχουν ιοί στο linux;)

AERAKIS | Πέμ, 09/18/2008 - 22:42 | 3' | 33

"Host.exe, Copy.exe" kolimeno se linux "server" pws mporw na to kseforto8w?
paidia exw kolisei ton copy kai host exe ston server tou magaziou pou douleuw,
ston skliro tou server mou emfanizei 2 exe kai ena arxio me onoma "autorun.inf" ta opoia einai removable, alla apo tin stigmi pou 8a to sviseis epanaferontai me ena refresh. den kserw ti na kanw gia na to kseforto8w.. einai kai kati san keyloger apoti diavasa sto internet, kai apoteli kindino gia to magazi (mporei na xa8oun prosopikoi kodikoi). ean exei sinantisei kaneis auton ton io kai ton exei kseforto8ei peite mou kai meta pws mporw na to kanw auto, ton exw edw kai mines exw kanei polla... alla den exw kataferei na ton kseforto8w, exw duxtio 24 ipologiston kai 2 server's.

Αυτα που μολις διαβασατε ειναι σχολια ενως τύπου που τα βρήκα σε αυτη τη σελιδα
http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?t=252929
Τελικα τη γινεται ο ιος τον windows μηπως μπορει να επιρεασει και εμας???? Αυτων των ιο τον ξερω ειναι πολύ παλουκι και με format δεν φευγει. Αλλα με το linux τη γινεται μηπως πρεπει να ανυσηχουμαι??Η Μηπως μας δουλευει ο τυπος??? Εδω και ενα χρονο μπορεσα να ξεφιγω απο τα windows που τα δουλευα χρονια. Στα linux τωρα μαθενω και ειμαι τρελαμενως(ubuntu) με τους ιους ομως τη γινεται???? Αυτα τα σχολια με ανυσηχησαν???? Εσας???? Θα παρακαλουσα ατομα που χρησημοποιουν χρονια linux να παρουν μερος σε αυτο to post με ενδιαφερει η απαντηση τους, και οποιος αλλος γνωριζει. Σας ευχαριστω.

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μα αφ' ενος ο τυπος & το ολο thread μιλαει & ειναι αποκλειστικα για ιους/ασφαλεια, κλπ που αφορουν τα windows.
Δε καταλαβαινω, ειλικρινα, μα αν θες απο περιεργεια να δεις τι εχουν μεσα αυτοι οι ιοι, καντους ενα googling, καπου θα τους βρεις, να τους κατεβασεις με το Linux σου.
Ε, οταν τους κατεβασεις, ανοιξε τα αρχεια να δεις τι εχουν.
Σαφεστατη η απαντηση πιστευω...

απαντώ καί εγώ, επειδή όσοι περισσότεροι, τόσο πιό σίγουρος θα είσαι.

μην φοβάσαι. έχεις linux καί δεν χρειάζεσαι ούτε antivirus ούτε firewall ούτε τίποτα.
(ο μόνος λόγος γιά να έχεις antivirus στο linux είναι γιά να ελέγχεις mail ή αρχεία πού έχεις λάβει ή κατεβάσει καί θες να τα στείλεις στον καλητό σου με τα win -γιά να ... μην κολλήσει αυτός!).

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Θες να σιγουρευτείς κι άλλο; Φτιάξε ένα φάκελο win32_viruses, και κατέβασε και αποθήκευσε τους ιούς που σε ταλαιπωρούσαν στα windows τόσα χρόνια (έχει πολύ δουλειά :O )! Δες το σαν ενθύμιο! :P

Μην ανησυχείς πάντως.

o costantinos μπορει να εχει δικιο αλλα γραφει οτι ."Host.exe, Copy.exe" kolimeno se linux (οχι σε windows)"server" pws mporw na to kseforto8w? ο συγκεκριμενος το λεει ξεκαθαρα. η μας δουλευει??

Κοιτα, ειναι προφανες οτι ο τυπος λεει.......
Ολως..." τυχαιως" εκεινη την εποχη ανακινισε ενα αντιστοιχο θεμα, καποιο περιοδικο.
Θες να κατεβασω εγω τα αρχεια των ιων? ΟΤΙ ιων windows θελεις, με οποιαδηποτε διανομη & να τα κανω copy-paste εδω?
ΠΡΟΣΟΧΗ, ομως: Οι windows εφαρμογες, που τρεχουν μεσω wine, φυσικα αντιμετωπιζουν κινδυνο.
ΟΧΙ το λειτουργικο σου ομως. Το LINUX σου, ΔΕ κινδυνευει απο τετοοιυς ιους

σευχαριστω constantinos, καλα τα λες ετσι οπως τα διαβαζω ομως μου εγειρετε ενα ερωτημα. Αποτι κινδυνευει???

Μερικά δεδομένα για να λάβετε υπόψη σας:
1) Δεν κυκλοφορεί (μέχρι σήμερα) ιος που να μολύνει τόσο EXE όσο και ELF (linux) εκτελέσιμα. Άρα δεν ανησυχούμε στο Linux από ιούς Windows.
2) Δεν ισχύει το ίδιο για malware, που είναι καλυμμένο με την μορφή plugins για browser. Αυτά μπορούν υπό προϋποθέσεις να προκαλέσουν ζημιά ή να κλεψουν πληροφορίες.
3) Αν το LinuxPC σας είναι σε δίκτυο με Windows PCs, τότε πρέπει να τρέχετε antivirus στο Linux. Όχι για το καλό του Linux, αλλά για να καθαρίζετε από ιούς αρχεία που αργότερα θα μεταφέρετε στα Windows, με τις ευνόητες συνέπειες.
4) Το Linux είναι ασφαλές μόνο αν δεν συνδέεστε ως root. Αν συνδέεστε ως root στο γραφ. περιβάλλον...χαιρετίσματα.
5) Δεν υπάρχει πουθενά απόλυτη ασφάλεια. Δεν υπάρχει 100% στεγανό σύστημα [1].
6) Δεν είναι μόνο οι ιοί το πρόβλημα. Υπάρχουν rootkits, κακοβουλα scripts και ένα σωρό άλλα απίστευτα πράγματα εκεί έξω. Γενικά, πριν τρέξετε κάτι που σας λέει κάποιος, δείτε το ψύχραιμα ή/και ρωτήστε...

[1] Εκτός κι αν βγάλετε το καλώδιο του τηλεφώνου ή καλύτερα της τροφοδοσίας :P

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

To Linux μας, κινδυνεύει από τη δική μας ανικανότητα να το χειριστούμε!
Λόγου χάρη, στο Gentoo που έχω στο laptop μου, ξέχασα να ξαναπεράσω ένα αρχείο που είχα σβήσει και μου έσπασε όλο το σύστημα! Έφαγα 4 μέρες ξενύχτι για να το ξαναστήσω σχεδόν απ' την αρχή! (Χάθηκαν boot, γραφικά, internet, ήχος, τα πάντα!)
Από ιούς πάντως ΔΕΝ κινδυνεύεις! Χώνεψέ το! ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ευχαριστω ρε παιδια , μου φτιαχνεται τη διαθεσει. dimitri σωστος απλα και κατανοητα. Και συμφωνω απολιτα με τα λεγομενα του ippokrati οτι-To Linux μας, κινδυνεύει από τη δική μας ανικανότητα να το χειριστούμε!-
και επειδει σαν νεος στο συγκεκριμενο αντικημενο(υβυντυ) ισως εχω την ανικανοτητα ακομα να το χειρηστω γιαυτο και θετω τετοια ερωτηματα.

Αν θες απόλυτη ασφάλεια ή τέλως πάντων 99.99% ασφάλεια όταν κάνεις browsing στο internet φτιάξε ένα νέο χρήστη χωρίς δικαίωμα να τρέχει το sudo. Εγκατέστησε το VirtualBox και δώσε δικαίωμα σε αυτόν τον χρήστη μόνο εκτέλεσής του. Μέσα στο VirtualBox τρέξε ένα βασικό σύστημα Linux ικανό να σηκώνει μόνο την κονσόλα agetty,bash και τον lynx. Φτιάξε ένα νέο χρήστη στο εικονικό Linux πάλι με μόνο δικαίωμα read στον home κατάλογό του. Τρέξε μέσω αυτού του χρήστη τον lynx για να μπαίνεις internet.
Αν ακολουθήσεις αυτή την πρακτική και το κανονικό σου linux όχι αυτό στο Virtualbox πάθει ποτέ κάτι θα σου αγοράσω νέο υπολογιστή με ό,τι προδιαγραφές θέλεις. Αλήθεια!

Άλλο παράδειγμα: Τους πρώτους 2 μήνες που είχα εγκαταστήσει Linux είπα να ενεργοποιήσω
το firewall και το antivirus του συστήματος περισσότερο άπο περιέργεια για να δω αν
ίσχυαν αυτά που διάβαζα για το Linux ή όχι. Μετά άπο 2 μήνες απίστευτης βαρεμάρας τα
απενεργοποίησα και τα 2. Σου προτείνω να κάνεις κ εσύ το ίδιο για να δείς τα αποτελέσματα. ;)

Όσο ζώ, μαθαίνω.

ρε παιδιά καλα όλα αυτά κα ιεγώ συμφωνώ μαζί σας κα γι αυτό τρέχω linux αλλά ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω πως μπορεί να υπάρχουν ιοι για το κλειστού κώδικα windows και οχι για το ανοιχτού κώδικα linux που αν μη τι άλλο θα ήταν πιο εύκολο να δημιουργηθούν...

όταν το linux τρέξει στο 90% των pc, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα γεμίσεις

(να ένας καλός λόγος γιά να μείνουμε λίγοι :) )

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Στο Ubuntu ως τι τρέχουμε? Για να κάνω κατανοητότερη την ερώτηση είχα εγκαταστήσει μια άλλη διανομή και μου είχε ζητήσει root password και ξεχωριστά user. Στην εγκατάσταση του Ubuntu δίνουμε ένα κωδικό. Τι κωδικός είναι αυτός για τον root η για τον user?

γιά τον user.

όταν χρειαστεί να ανοίξεις τερματικό με δικαιώματα root, σού ζητάει κωδικό (καί δίνεις τον κωδικό user).

(από το system > administration > Login window μπορείς να ενεργοποιήσεις τον root λογαριασμό σαν "ανεξάρτητο", όπως σε άλλες διανομές, αλλά δεν υπάρχει λόγος. μιά χαρά είσαι έτσι.)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

alfisti]όταν το linux τρέξει στο 90% των pc, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα γεμίσεις

(να ένας καλός λόγος γιά να μείνουμε λίγοι :) )

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

ΕΥΧΑΡΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ο alfistis εχει απολιτο δικιο μετραει το οτι δεν ειναι ακομα τοσο δημοφειλες, αν και εχει αρχισει να γινειται και με πολυ γρηγορους ρυθμους. Αληθεια ομως ενας ιος τη θα μπορουσε να κανει σε ενα linux(unix)π.χ. στα windows ειναι ολα γατζομενα στη registry πισω υπαρχει ενας ιστος ολα συνδεονται μεταξη τους για να τρεξει μια λειτουργεια τρεχουν αρκετες διπλα τους. Μπαινει ο ιος και απλονεται παντου. Στα linux(unix) ομως ειναι διαφορετικα δεν υπαρχει ιστος τα βλεπω ολα αυτονομα.εσεις που γνωριζεται τη δομη τον linux και το πως ειναι στυμενω, πως το φανταζεσται ,τη θα μπορουσε να κανει????

να επηρεάσει λίγο ή πολύ μόνο τον λόγαριασμό τον οποίο χρησιμοποιείς (user).

αρκεί βέβαια να μην μπαίνεις με root λογαριασμό (βλέπε καί παραπάνω το σχόλιο τού dimitri).

φτιάχνεις λοιπόν άλλο λογαριασμό καί είσαι ok.

(αυτά θεωρητικά καί με τα σημερινά δεδομένα, έτσι?)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

alfisti]όταν το linux τρέξει στο 90% των pc, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα γεμίσεις

(να ένας καλός λόγος γιά να μείνουμε λίγοι :) )

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Εντελώς ανυπόστατη εικασία. Και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί.
Γιατί ακόμα και αν υπάρξουν ιοί για λίνουξ αυτοί θα πρέπει να τρέξουν στο σύστημα, δηλαδή ο χρήστης που θα δει το αρχείο να το εγκαταστήσει εν αγνοία του ή από ύποπτη πηγή κάτι που δεν γίνεται με την τεχνική των repositories.

Ακόμα και αν κάποιος χακέψει τα repositories μίας διανομής, δεν γίνεται να χακέψει όλα τα mirrors όπου διανέμεται η διανομή και οι εφαρμογές της.

Ακόμα και αν το κάνει αυτό, όλες οι εφαρμογές μπορούν να τσεκαριστούν με το md5sum οπότε μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πριν εγκαταστήσει κάτι αν το αρχείο του είναι το αυθεντικό ή μούφα.

Ακόμα και αν έχει καταφέρει κάποιος να χακέψει με τέτοιο τρόπο όοολες τις εφαρμογές, σε όλα τα repositories ( μιλάμε για 16000++ πακέτα ), σε όλους τους mirrors, με τέτοιο τρόπο που να μην γίνεται αντιληπτό από κανέναν, μπορεί πάλι κάποιος να κάνει compile μόνος του τα πακέτα εγκαθιστώντας χεράτα και τα dependencies ( βλέπε slackware), οπότε πάλι δεν παίζει το σενάριο.

Και επίσης για να κλείσουμε με αυτό. Δεν θεωρώ κάποιον που έχει αντιληφθεί πως δουλεύει ένα unix σύστημα, τόσο ηλίθιο που θα τρέξει ότι νά 'ναι όπως να' ναι σαν root.

pytheas]ρε παιδιά καλα όλα αυτά κα ιεγώ συμφωνώ μαζί σας κα γι αυτό τρέχω linux αλλά ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω πως μπορεί να υπάρχουν ιοι για το κλειστού κώδικα windows και οχι για το ανοιχτού κώδικα linux που αν μη τι άλλο θα ήταν πιο εύκολο να δημιουργηθούν...

Γιατί μιλάμε για εντελώς άλλη δομή συστήματος η οποία δεν επιτρέπει στον χρήστη που χρησιμοποιεί τις εφαρμογές να είναι ταυτόχρονα την ίδια στιγμή και διαχειριστής του συστήματος.
Έτσι ακόμα και αν κατεβάσεις από το πουθενά ένα εκτελέσιμο αρχείο, το οποίο είναι ιός και μπορεί να βλάψει το σύστημα σου, θα πρέπει να μπεις σαν διαχειριστής και να το τρέξεις.

Στα windows αυτό δεν υπάρχει. Ο χρήστης που εργάζεται στο σύστημα είναι παράλληλα και διαχειριστής του, τα δε αρχεία του συστήματος ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ με τα αρχεία του χρήστη.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για χρήστες windows που κατά λάθος μαζί με αρχεία .doc. τους, σβήσανε και σημαντικά αρχεία για το σύστημα τους, με αποτέλεσμα αυτό να δυσλειτουργεί, είτε στην προσπάθεια τους να απεγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα ή να βγάλουν κάποια κλειδιά από την registry του συστήματος τους, το διέλυσαν εντελώς.

Τώρα .. το linux σύστημα έχει δεντρική μορφή. Όλα είναι φάκελοι και ο κάθε φάκελος δεν σχετίζεται με τους υπόλοιπους. Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές. Ο σύστημα δεν γνωρίζει ποια εφαρμογή τρέχεις κάθε στιγμή. Ακόμα και αν μία εφαρμογή κρασάρει θα κρασάρει μόνον αυτή και όχι όλο το σύστημα. Δεν υπάρχει εξάρτηση του συστήματος από τις εφαρμογές που βρίσκονται σε λειτουργία.
Αλλού τρέχει αυτό, αλλού οι εφαρμογές.

Έτσι ανεξάρτητα λοιπόν από τις γνώσεις που μπορεί να σου δίνει ο ανοιχτός κώδικας για να φτιάξεις έναν στα αλήθεια αποτελεσματικό ιό αυτό δεν έχει πάλι καμία απολύτως σημασία.

Δεν έχει σημασία πόση ζημία μπορεί να σου κάνει ένας ιός, αλλά πόσο εύκολα θα τρέξει μέσα στο σύστημα σου.

Αυτό το τελευταίο είναι εγγενώς δύσκολο στο linux οπότε αν τελικά τρέξει κάτι τέτοιο στο σύστημα σου, είτε θα πρέπει να έχει επέλθει η καταστροφή όλων των υπολογιστών στον κόσμο, ( γιατί πρώτα θα ψοφίσουνε τα windows αφού, όποιος θα έχει φάει τα χρόνια του να βγάλει κάτι τόσο δολοφονικό θα το ρίξει για όλους στο δίκτυο), είτε θα πρέπει να έχεις επιδιώξεις να κάνεις την μαλακία της ζωής.

Δηλαδή marlene μου, οί παραθυράδες, γεμίζουν ιούς από τα προγράμματα καί τις εφαρμογές πού εγκαθίστανται στο σύστημα?

όχι από το mail πού ανοίξανε από περιέργεια, ή από εκείνη την πονηρή σελίδα πούπήγαν να χαζέψουν?

τέλος πάντων, επειδή το θέμα δεν είναι μόνο οί ιοί αλλα καί τα υπόλοιπα τού dimitri, εγώ θεωρώ πως όταν το linux αποκτήσει την δημοτικότητα πού τού αξίζει (πως το έθεσα, ε?) τότε θα βρεθεί καί ο τρόπος.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

alfisti]Δηλαδή marlene μου, οί παραθυράδες, γεμίζουν ιούς από τα προγράμματα καί τις εφαρμογές πού εγκαθίστανται στο σύστημα?

όχι από το mail πού ανοίξανε από περιέργεια, ή από εκείνη την πονηρή σελίδα πούπήγαν να χαζέψουν?

τέλος πάντων, επειδή το θέμα δεν είναι μόνο οί ιοί αλλα καί τα υπόλοιπα τού dimitri, εγώ θεωρώ πως όταν το linux αποκτήσει την δημοτικότητα πού τού αξίζει (πως το έθεσα, ε?) τότε θα βρεθεί καί ο τρόπος.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Και μέιλ με ιό να ανοίξεις αυτήν την στιγμή στο μέιλ σου alfisti μου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τρέξει στο σύστημα σου. Έτσι μπορείς να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου και να διαβάσεις το μέιλ σου χωρίς αυτόματα να εγκατασταθεί και να τρέξει ο ιός στο σύστημα σου απλά επειδή πάτησες open file.

Έχω μπει σε κάμποσες πονηρές σελίδες από αυτές που λες και έχω εδώ στο σύστημα μου μπόλικους ιούς για συλλογή. Δεν γνωρίζω όμως κανέναν χρήστη windows που μπορεί να διατηρήσει εκτελέσιμα αρχεία ιών στο σύστημα του έτσι για συλλεκτικούς λόγους αφού πολλά από αυτά είναι autorun και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσεις την εκτέλεση τους. 'Επειτα οι χρήστες windows πάσχουν και από το σύνδρομο της registry δηλαδή αυτές τις καταραμένες εγγραφές μητρώου όπου εκεί πάνε και εγκαθίστανται όλοι οι ιοί και μετά άντε να τους βρεις. ( όχι ότι δεν βρίσκονται τα κλειδιά τους, αλλά θέλει μάτι και φαντασία για να βρεις και να εικάσεις που έχουν κρυφτεί. ).

Τρέχα γύρευε δηλαδή..

το σχόλιο το έκανα επειδή έγραψες γιά προγράμματα, repos κλπ.

είπα λοιπόν ότι από αλλού (θα) κινδυνεύεις.

δεν είπα ότι αν ανοίξεις mail μολυσμένο στο linux, θα μολυνθείς.
αυτό, φτιάχτηκε γιά win καί εκεί θα υπάρξει πρόβλημα.

ειπα .ομως ότι ΑΝ ή ΟΤΑΝ το linux μπεί σε πολλλλοοουυυυυύς υπολογιστές, τότε κάποιοι θα έχουν λόγο να φτιάξουν ιούς γιά linux.
το αν θα πειράξουν τον user ή τον root δεν το ξέρω (το υποθέτω καί με βάση τα σημερινά δεδομένα λέω μόνο τού user).

όταν υπάρξουν ιοί γιά linux (αποκλειστικά), τότε θα δούμε.

αλήθεια τα rootkits από πού πήραν την ονομασία τους?

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Στο Ubuntu ομως για παραδειγμα που σε μια απλη εγκατασταση απλου χρηστη δεν υπαρχει κωδικος root μπορει
ανετα να τρεξει ενας ιος.

Εν οιδα οτι ουδεν οιδα
Σωκρατης

kostasde]

Στο Ubuntu ομως για παραδειγμα που σε μια απλη εγκατασταση απλου χρηστη δεν υπαρχει κωδικος root μπορει
ανετα να τρεξει ενας ιος.

Εν οιδα οτι ουδεν οιδα
Σωκρατης

Για αυτό και μία σωστή εγκατάσταση linux πρέπει να περιλαμβάνει διαφορετικό κωδικό για τον root user και εγκατάσταση συστήματος σε ένα διαφορετικό partition. Ως εκ τούτου για αυτό και δεν είμαι υπέρ της υπεραπλοποίησης των συστημάτων, τουλάχιστον όχι χωρίς οδηγίες χρήσεως, ενώ οποιοδήποτε debian based σύστημα εγκαθιστώ φροντίζω να έχει τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα πιο πάνω.

alfisti]
αλήθεια τα rootkits από πού πήραν την ονομασία τους?

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Μιας και αναφέρθηκες σε αυτά σου αντιγράφω εδώ από την wikipedia μία παράγραφο και δώσε σε παρακαλώ βάση σε αυτό που τονίζω με μαύρα γράμματα...

A rootkit is a program (or combination of several programs) designed to take fundamental control (in Unix terms "root" access, in Windows "Administrator" access) of a computer system, without authorization by the system's owners and legitimate managers. Access to the hardware (e.g., the reset switch) is rarely required as a rootkit is intended to seize control of the operating system running on the hardware. Typically, rootkits act to obscure their presence on the system through subversion or evasion of standard operating system security mechanisms. Often, they are Trojans as well, thus fooling users into believing they are safe to run on their systems. Techniques used to accomplish this can include concealing running processes from monitoring programs, or hiding files or system data from the operating system.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rootkit

Άρα πρέπει και πάλι να το τρέξεις στο σύστημα σου δηλαδή να μπεις ως root και να το τρέξεις. Τι μπορεί να είναι αυτό που θα σου ερχόταν από το πουθενά και θα το έτρεχες σε ένα σύστημα unix ;;
Μόνο του να τρέξει δεν γίνεται όπως είπαμε.

ξανά:

ειπα .ομως ότι ΑΝ ή ΟΤΑΝ το linux μπεί σε πολλλλοοουυυυυύς υπολογιστές, τότε κάποιοι θα έχουν λόγο να φτιάξουν ιούς γιά linux.
το αν θα πειράξουν τον user ή τον root δεν το ξέρω (το υποθέτω καί με βάση τα σημερινά δεδομένα λέω μόνο τού user).

όταν υπάρξουν ιοί γιά linux (αποκλειστικά), τότε θα δούμε.

Προς το παρόν τίποτα άλλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να διαφωνήσουμε... συμφωνώντας (στο παρόν!) :)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Πάντως ιοί για το linux υπάρχουν,άσχετα αν δεν κυκλοφορούν και έχουν μείνει σε "εργαστηριακό" στάδιο :)

--------------------
happy_linux_downloads

Κοίτα θέμα που βρήκαμε, σώνει και καλά να υπάρχουν ιοί για Linux: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!! Τώρα τι ΘΑ γίνει, ΑΝ γίνει, που ΔΕΝ θα γίνει, σε 50 χρόνια, απλά δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

http://en.wikipedia.org/wiki/Fork_bomb

υπαρχουν και αυτα,αν τα εχει περασει κανεις σε καποιο προγραμμα,δε θα παιξει προβλημα?

οποτε πρεπει μονο απο τα επισημα repositories να κατεβαζουμε.
αν ομως ειναι κατι τετοιο σε mail η δε ξερω που αλλου?

alfisti]απαντώ καί εγώ, επειδή όσοι περισσότεροι, τόσο πιό σίγουρος θα είσαι.

μην φοβάσαι. έχεις linux καί δεν χρειάζεσαι ούτε antivirus ούτε firewall ούτε τίποτα.
(ο μόνος λόγος γιά να έχεις antivirus στο linux είναι γιά να ελέγχεις mail ή αρχεία πού έχεις λάβει ή κατεβάσει καί θες να τα στείλεις στον καλητό σου με τα win -γιά να ... μην κολλήσει αυτός!).

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Σωστός!!!!

==============================
-- Use The Source!
http://www.google.com/linux