Πρόβλημα στο δίκτυο στα OpenSUSE

lvasilis22 | Τετ, 09/10/2008 - 14:41 | 2' | 3

Εγκατέστησα τα OpenSUSE 11 με περιβάλλον KDE 4 και έχω πρόβλημα με τη σύνδεση στο internet και το router (Με Ethernet). Αρχικά πήγα στο yast και μπηκα στο network devices --> network settings όπου είδα ότι έχει εντοπίσει την κάρτα δικτύου μου και στις ρυθμίσεις σε αυτήν έχει Dynamic address = DHCP.
Μετά μπήκα network devices --> DSL. Εκεί έκανα add και δημιούργησα μια σύνδεση με τις επιλογές: PPP Mode=PPP over internet, Activate device=manually, μετά έβαλα username και password της σύνδεσης που μου ζήτησε(Αν και ο router είναι ήδη ρυθμισμένων με το username και password). Μετά εγκατέστησε 4α πακέτα από το cd του linux (kindernet και κάποια άλλα πακέτα...) Αλλά δεν έχω πρόσβαση στο inernet.
Ακόμη και όταν ανοίγω κάποιον explorer και βάζω τη διεύθυνση του rooter δεν μου τον εντοπίζει. Και το θέμα είναι ότι σε windows μπαίνω κακονικά.
Τι άλλο πρέπει να κάνω στις ρυθμίσεις?

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Νομίζω ότι τα μπέρδεψες λίγο. Αν ο router σου δίνει DHCP, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο παρά να συνδέσεις τον router με το pc( με καλώδιο εννοώ) και να ανοίξεις τον firefrox για να σερφάρεις(εφόσον έχεις ρυθμίσει τον router..) Δηλαδή δεν χρειάζεται να δηλώσεις τα περί DSL, username κλπ. Αν έχεις wifi είναι άλλη υπόθεση...

Αυτό περίμενα και εγώ να συμβεί. (Όπως και στα fedora που είχα περάσει δούλευαν όλα κανονικά χωρίς να κάνω τίποτα επιπλέον.) Αλλά δεν δουλεύει στα OpenSUSE!

Δοκίμασε να κλείσεις ή να ανοίξεις απο το bios το OnBoard LAN Boot ROM (κάπως έτσι λέγεται)