η διαδικασία εκτύπωσης ολοκληρώθηκε όμως εκτύπωση δεν υπάρχει

cortlinux | Τετ, 06/11/2008 - 22:55 | 2' | 13

Βασικά δεν μπορώ να εντοπίσω το error, που οφείλεται. Είχα εγκαταστήσει τους οδηγούς όπως είχα γράψει σε προηγούμενο post κι όλα δούλευαν κανονικά. Σε μια στιγμή αποφασίζω να εκτυπώσω ένα κείμενο , μου βγάζει το εικονίδιο εκτύπωσης και ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Όλα μοιάζουν κανονικά εκτός του ότι ο εκτυπωτής δεν κουνήθηκε. Ναι ήταν στην πρίζα, ήταν συνδεδεμένος με το σύστημα, ήταν σε κατάσταση on. Ναι ο εκτυπωτής εκτυπώνει κατά τα άλλα (εκτύπωσα μία φωτογραφία) όμως κάτι έχει στην επικοινωνία με τον υπολογιστή μου. Ισχύει για όλα τα προγράμμα που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του κι όχι με κάποιο συγκεκριμένο (επεξεργασίας φωτογραφίας ή κειμενογράφου)

σύστημα ubuntu 8.04 φορητός

ξέρει κανείς πώς θα μπορούσα να δω τυχών errors? στα logs files δεν εντόπισα κάτι

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Με τι driver τον δουλεύεις; Με CUPS; Τι μοντέλο είναι; Είσαι μέλος των group lp και lpadmin;

Δεν κατάλαβα. Μια σου τυπώνει και μια όχι;

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Το μοντέλο είναι το ip4300 της canon όπου είχα εκγαταστήσει τους επίσημους οδηγούς μέσω οδηγιών του ubuntu. Ναι δουλεύω με το cups όπου τρέχει κανονικά....

Όχι δεν εκτυπώνει τίποτα ενώ το σύστημα μου λεέι ότι η εκτύπωση έχει πραγματοποιηθεί. Δηλαδή ενώ το ubuntu μου λέει ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε ο εκτυπωτής δεν έχει κουνήσει μελάνι

δεν θυμάμαι σε πιο port είναι προσβάσιμος ο cups server.
Α κάτι άλλο kde ή gnome τρέχεις;
Για πάτα localhost:631 (νομίζω αυτό είναι το port) σε ένα webbrowser και ψάχτο λίγο. Είχα και έγω το ίδιο πρόβλημα. ήταν μια εντολή rastertopdf που δεν μου έτρεχε σωστά, ωστόσο μου έβγαζε ότι όλα δούλευαν ρολόι.
Δυστύχως δεν έχω πρόσβαση στο desktop μου σήμερα οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

έκανα αυτό που είπες αλλά αυτό επανέλαβε το ίδιο σφάλμα, μου έδειξε ότι η εργασία έχει πραγματοποιηθεί αλλά ο εκτυπωτής ούτε που κουνήθηκε.

Πριν υποβάλω το πρόβλημα εδώ έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.

έχω μια υποψία ότι προσπαθώντας να λύσω ένα προηγούμενο πρόβλημά μου με το trashapplet και χρησιμοποιώντας την εντολή

sudo dpkg-reconfigure gnome-applets

ότι δημιούργησα κάποιο πρόβλημα... Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω...

Ενδιαφέρουσα η παραπομπή πάντως και σε ευχαριστώ :-)

Βασικά υπάρχει κάποια εντολή ή κάποιο αρχείο όπου θα μπορούσα να δω τα όποια errors υπάρχουν; Στην καταγραφή συστήματος του ubuntu (περιβάλλον gnome) δεν είδα κάτι σχετικό.

Στο /var/log/cups υπάρχουν κάποια logs αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν,αλλά ρίξε τα μια ματιά .

Κατεβάστε το Happy Linux

χμ...χμ...χμ...δεν το έχω ματακούσει αυτό, οπότε θα πω μια χαζομάρα και όποιον πάρει ο χάρος.
Βρες όλα τα σχετικά πακέτα με CUPS, σημείωσε τα σε χαρτί (για να τα θυμάσαι) και κάνε τα purge ώστε να διαγραφούν, απεγκατασταθούν. Μετά, βγάλε τον εκτυπωτή κάνε reboot. Μετά εγκατέστησε ξανά τα πακέτα.

Βασικά, δεν νομίζω να παίξει γιατί στο Ubuntu βγάζοντας το CUPS μπορεί να σου ζητήσει να βγάλει όλο το Gnome, οπότε προσοχή σε αυτήν την περίπτωση μην προχωρήσεις.

ΒΤW, στο /etc/cups/printers.conf τι έχεις;

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Βασικά επειδή από το upgrade παρουσιάζε πολλά bugs προχώρησα σε επανεγκατάσταση οπότε όλα δουλεύουν πολύ πιο γρήγορα. Ακόμη και ο opensource driver που υπάρχει για τον canon θα μπορούσα να πω ότι είναι ισάξιος με το κλειστό. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί τη λύση αλλά όταν είναι να εκτυπώσεις "πράμα" (μεγάλη ποσότητα δηλαδή) , και που σημαίνει κι ότι καίγεσαι δεν μπορείς να λειτουργήσεις και με υπομονή (πολλά και έβαλα). Απλά παρότι είναι πιο γρήγορο ήθελα να ξέρω τη λύση για να μπορώ να ανταπεξέλθω σε αντίστοιχη περίπτωση.

Ευχαριστώ όποιον ασχολήθηκε με το πρόβλημά μου :-)

φιλε μου εχω ακριβως το ιδιο προβλιμα με εσενα και δεν μπορω να το βρω. εκτυποτης canon ip pixma 2200. δειχνει οτι εκτυπονει στην οθονη αλλα δεν κινητε τιποτα. Ας βοηθηση καποιος.

Εγώ δεν κατάφερα αν το λύσω. Μόνο με την επανεγκαστάστη όλου του συστήματος όλα διορθώθηκαν :-/