Internet σε open suse 11.0 RC1

multiv2 | Τρί, 06/10/2008 - 19:14 | 3' | 10

Καλησπέρα φίλοι μου,

ζητώ εξαρχής συγνώμη γιατί υπάρχουν παρόμοια post, αλλά αφενός δεν μπόρεσα να βοηθηθώ από αυτά και αφετέρου νομίζω είναι λίγο μπλέξιμο οι πολλές (παρόμοιες) ερωτήσεις από διάφορους χρήστες, κάτω από το ίδιο post.

 

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Έχω εγκαταστήσει στο desktop την open suse 11.0 RC1, μαζί με το προϋπάρχον win XP και πρόσφατα προμηθεύτηκα ένα modem router Netgear DG834G για να στήσω ένα ασύρματο δικτυο. Το modem router είναι συνδεδεμένο μέσω θύρας ethernet με το desktop και ενώ με τα win έχω σύνδεση, δεν έχω με την open suse. Ούτε ο Konqueror, ούτε και ο firefox, ανοίγουν σελίδες όπως κι αν τις γράψω στην adress bar (με μορφη ΙP adress ή κανονικά πχ linuxinsider.gr). Το laptop με ubuntu 8.04 και συνδεδεμενο μέσω ethernet στο ίδιο modem router, μπαίνει στο internet.

Να σημειώσω πως με το παλιό modem router που μου είχε προμηθεύσει η forthnet (siemens CL 110), είχα κανονικά internet (μέσω ethernet πάντα) στο laptop, και με τις δύο διανομές που είχα τότε εγκατεστημένες (ubuntu 8.04 & open suse 11.0 RC1).

Παρακαλώ, όποιος μπορεί ας μου δώσει κάποια "guidelines" για το πως πρέπει να κινηθώ.

 

PS: Διαβάζω σε κάποια σχετικά post, "κάνε ping...", Tί σημαίνει αυτό ; Τι είναι το ping και τι ακριβώς κάνει;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας !!!

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ανοιξε το yast καί πήγαινε στο tab

network devices.

επέλεξε

network settings.

Στο παράθυρο πού θα ανοίξει πρέπει να βλέπεις την κάρτα σου.
Επέλεξέ την καί πάτα
edit.
Επέλεξε DHCP καί διαδοχικά next. Στό τέλος save καί λογικά θα είσαι ok.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

alfisti, ευχαριστώ, ήταν πράγματι τόσο απλό !
Επειδή όμως χρειάστηκε reboot για δεχτεί το συστημα την αλλαγή και το ίδιο συνέβει και για άλλες αλλαγές (πχ για να δεχτεί το ελληνικό keyboard layout), να ρωτήσω, είναι κάτι που συνέβαινε και στις προηγούμενες διανομές του open suse ή θα αλλάξει στην τελική 11 ;

Για το ping κάτι; Κάποιος;

ευχαριστώ για όλα !

ok, το έκανα και πήρα αυτό
kristoff@linux-ik8z:~> ping -c 5 google.com
PING google.com (72.14.207.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from eh-in-f99.google.com (72.14.207.99): icmp_seq=1 ttl=243 time=195 ms
64 bytes from eh-in-f99.google.com (72.14.207.99): icmp_seq=2 ttl=243 time=190 ms
64 bytes from eh-in-f99.google.com (72.14.207.99): icmp_seq=3 ttl=243 time=192 ms
64 bytes from eh-in-f99.google.com (72.14.207.99): icmp_seq=4 ttl=243 time=191 ms
64 bytes from eh-in-f99.google.com (72.14.207.99): icmp_seq=5 ttl=243 time=196 ms
--- google.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4014ms
rtt min/avg/max/mdev = 190.264/193.279/196.805/2.412 ms
kristoff@linux-ik8z:~>
συγνώμη, αλλά εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω, και από τα man pages επίσης δεν βγάζω άκρη. Θα το "googlάρω". Ευχαριστώ πάντως, ilnak !

Εχω και εγω δυο προβληματα με την εκδοση 11 και για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα θα τα αναφερω εδω.Το πρωτο ειναι οτι τα γραμματα εμφανιζονται παρα πολυ μικρα στο kde4 με αποτελεσμα να μην μπορει να τα διαβασω.Αλλαξα το μεγεθος των γραμματοσειρων χωρις κανενα αποτελεσμα.Το δευτερο ειναι οτι οταν συνδεω καποιo bluetooth stick δεν εμφανιζεται το εικονιδιο του kde και πρεπει να τρεχω το προγραμμα μονος μου για να κανω την συνδεση bluetooth συσκευων.

multiv2]

alfisti, ευχαριστώ, ήταν πράγματι τόσο απλό !
Επειδή όμως χρειάστηκε reboot για δεχτεί το συστημα την αλλαγή και το ίδιο συνέβει και για άλλες αλλαγές (πχ για να δεχτεί το ελληνικό keyboard layout), να ρωτήσω, είναι κάτι που συνέβαινε και στις προηγούμενες διανομές του open suse ή θα αλλάξει στην τελική 11 ;

Για το ping κάτι; Κάποιος;

ευχαριστώ για όλα !

Δυστυχώς (?), κάθε διανομή, έχει τις ιδιοτροπίες της. Το σχόλιο αφορά το internet, όπου άλλες μπαίνουν πλέον μόνες τους, ενώ το suse εξακολουθεί να χρειάζεται κάποιες απλές ρυθμίσεις από τον χρήστη.

Τι εννοείς όμως reboot? Εγώ με την rc χρειάστηκα απλά ένα ctrl-alt-back... γιά να γίνει η σύνδεση καί.. τίποτα γιά το layout.

Πάντως τέτοια προβληματάκια, υπάρχουν καί ας ελπίσουμε ότι θα έχουν βρεί την λύση τους σε λίγες μέρες.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

ilnak, Ευχαριστώ, βρήκα κι εγω το άρθρο, ήταν αρκετα κατατοπιστικό!
stratus, χωρις να γνωρίζω πολλά γυρω απ' το linux (ακόμη), και αν κατάλαβα καλά, για το πρώτο, δοκίμασες να χαμηλώσεις την ανάλυση της οθόνης σου; Με τις γνώσεις που έχω ειναι το πρώτο (και μοναδικό για να είμαι ειλικρινής) που περνάει από το μυαλό μου. Για το δεύτερο μάλλον θα περιμένεις για απάντηση από άλλον!
alfisti, δεν μου ζήτησε το συστημα reboot. Aφού τελείωσα την διαδικασία που πρότεινες, και εφτασα στην οθόνη με το κουμπί finish (και όχι save, αλλά προφανώς την ίδια δουλειά κάνουν), εξακολουθούσα να μην έχω internet. Έκανα reboot μήπως και... (κατάλοιπο των win) και όντως αμέσως μόλις ξαναμπήκα στο σύστημα, μπορούσα να ανοίξω σελίδες. Το ίδιο συνέβη και με το keyboard layout.
Τώρα, για το ctrl-alt-back, δεν το δοκίμασα, απλώς γιατί δεν το γνωρίζω! Τί κάνει αυτός ο συνδυασμός; που, πως χρησιμοποιείται; που θα βρω κάτι γι' αυτό;
Ευχαριστώ!!!

ctrl+alt+backspace

γίνεται επανεκίνηση τού x.

(βγαίνεις στην login οθόνη).

καί γλυτώνεις την επανεκίνηση όλου τού συστήματος.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/