εγκατασταση UBUNTU 8.04

dim1 | Κυρ, 06/08/2008 - 18:58 | 1' | 12

προσπαθησα να εγκαταστησω το UBUNTU 8.04 αλλα οποια επιλογη και αν κανω με πεταει σε μαυρη οθονη. προσπαθησα και με ασφαλη λειτουργια και με το F6 γραφοντας στην γραμμη kernel all_generic_ide. εχω συγχρονο lap με 2G μνημη. ειναι η πρωτη μου επαφη με linux.. σας ευχαριστω εκ των πρωτερων.

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν οι ειδικότεροι εδώ, καλύτερα δώσε περισσότερες πληροφορίες για το σύστημά σου (μάλλον κάρτα γραφικών πρέπει να είναι το πρόβλημα). Και κάτι βασικό: δοκίμασες πρώτα με LiveCD αν δουλεύει;

-----

Φαντάσου και να είχα εγκατεστημένη διανομή!

Δεν πολυκατάλαβα για να πω την αλήθεια.
Πότε σου βγάζει μαύρη οθόνη ?

Κάνεις κανονικά boot από το liveCd και όταν προσπαθείς να το εγκαταστήσεις ?? Αν ναι, σε ποιό σημείο της εγκατάστασης ?

Μήπως δεν μπορείς να δεις τίποτα μετά το GRUB menu (με το που ανοίγεις το pc, κάνει boot από το CD και σου βγάζει ένα μενού)
Αν είναι εκεί το πρόβλημα δοκίμασε και με άλλη διανομή ή ακόμα να ξανακάψεις το CD σου μήπως έχει πρόβλημα ?

Όπως λέει και ο michael δώσε μας μερικές ακόμα πληροφορίες για το σύστημά σου.

kανω boot κανονικα. επιλεγω γλωσσα και με μου ανοιγει ενα menu που λεει εγκατασταση, δοκιμη dvd κλπ.. οταν επιλεγω εγκτασταση η ακομα και δοκιμη dvd τοτε με πεταει σε μαυρη οθονη. η καρτα μου ειναι στα 256MΒ.

Όταν σε βγάζει σε μαύρη οθόνη, ο σκληρός δίσκος του laptop φαίνεται να δουλεύει ή μένει ανενεργός; Ρωτώ για να καταλάβω αν είναι ασυμβατότητα με την κάρτα ή το acpi ή κάτι άλλο.

Επίσης, αν έχεις μπροστά σου την ειδική έκδοση "Ξεκινώντας με το Ubuntu" (όπως καταλαβαίνω) στη σελ. 88 υπάρχουν μερικές οδηγίες. Π.χ. πατώντας F4 στην οθόνη εκκίνησης μπορείς να επιλέξεις Safe mode. Δοκίμασες αυτήν την δυνατότητα;

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

ακολουθησα ολες τις οδηγιες του περιοδικου. οταν παταω enter για να αρχισει η εγκατασταση σιγουρα για μερικα δευτερολεπτα δουλευει ο σκληρος. μετα εχω την μαυρη οθονη με μια παυλα πανω δεξια που αναβοσβηνει. δεν μπορω ομως να πληκτρολογησω τιποτα.

Ούτε σε Safe mode δούλεψε; Περίεργο.

Αν πατήσεις F6 και στη γραμμή παραμέτρων προσθέσεις κάποιες ή όλες από τις παραμέτρους:


noapic nolapic pci=noacpi vga=normal

;

Επίσης δοκίμασε και αυτήν την παράμετρο:

generic.all_generic_ide=1

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

απογοητευτηκα παιδια.. κατεβασα παλι το cd αλλα παλι τα ιδια. σε ενα παλιο επιτραπεζιο pc η εγκατασταση ηταν πανευκολη. τι να πω.. δεν ξερω... χωρις την βοηθεια σας με βλεπω με vista...!!!!!

Μην το βάζεις κάτω (ξέρω τι σου λέω!). Δοκίμασε κάποια άλλη διανομή όπως το Linux Mint. Παίζει ρόλο και ποια διανομή θα "κάτσει" καλύτερα στον υπολογιστή σου. ;)

Πάντως, αφού πρόκειται για laptop με (s)Vista, φοβάμαι μήπως είναι αυτές οι λαμογιές που κάνει στο σύστημα η Micro$oft για να μην μπορεί να τρέξει τίποτε άλλο από τη δική της πατάτα!

Στην περίπτωση αυτή, πάρε το laptop και πήγαινέ τους το πίσω από εκεί που το πήρες!  Και ζήτησε ένα χωρίς λειτουργικό!  Αν δεν έχουν, ας σου σβήσουν αυτοί τα (s)Vista!  Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ποιά είναι η κάρτα γραφικών που έχεις? Μετά την εγκατάσταση για να φύγει η μαύρη οθόνη αρχικά μπες σε recovery mode είναι μια από τις επιλογές που υπάρχουν στον grub εκεί που διαλέγεις λειτουργικό θα την δεις την επιλογή σε παρένθεση. Στο recovery mode αφού φορτώσει κάποιες εντολές θα σου βγάλει μια οθόνη με επιλογές. Επέλεξε αρχικά το fix xserver και μετά την κανονική εκκίνηση. Λογικά θα μπείς στο λειτουργικό κανονικά. Κάνε τις ενημερώσεις του συστήματος και μετά θα σου πω τα βήματα για τους driver.

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με ουμπούντου το οποιο ποτε δεν elisa,
εμενα το έκανε όταν προσπαθούσα να ενεργοποιήσω το 3d acceleration είτε ξεχωριστά είτε βάζοντας το envyNG...

Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφαλια μας στα σιδερα,πολλά κεφαλια θα σπάσουν αλλα θα σπάσουν και τα σιδερα.