KDE4 και Hardy Heron

smallaxe | Τρί, 05/13/2008 - 17:04 | 1' | 12

Χθες κατεβασα το kde4.οταν γινοταν η εγκατασταση με ρωτησε ποιο θελω να ειναι το default envivorent για τον υπολογιστη μου.θεωρησα σωστο και εβαλα το kde kai oxi to gnome.εκτος του οτι δεν βρηκα δια φορα μετα απο αυτο στο desktop moy οταν πηγα να κλεισω τον υπολογιστη μου δεν υπηρχε ουτε shutdown oyte restart.με το hybernate η οθονη τελικα μαυρισε και εβγαλε error ενω οταν τον ξεκινισα παλι δεν ειχα πια ubuntu alla kubuntu.κατα τα αλλα το συστημα μου λειτουργει οκ.εκανα απεγκατασταση το kde4 δεν αλλαξε ομως τιποτα.τι συμβαινει?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μισό. Εμφανίζεται το KDE ή είσαι ακόμα στο Gnome; Στην οθόνη σύνδεσης δεν υπάρχει επιλογή "Επιλογές > KDE4";

Τον ωραίο οδηγό του alfisti τον έχεις διαβάσει;

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

ο οδηγος ηταν για το 7.10

στο hardy αρκει η εγκατασταση του πακετου

kubuntu-kde4-desktop

και η αποδοχη βεβαια και των υπολοιπων που θα κατεβασει μονο του.

κατα τ αλλα και γω δεν καταλαβα. εισαι μαλλον με kubuntu αλλα με ... απεγκατεστημενο το kde ? !!

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Καλημέρα σε όλους,

Εγκατέστησα κι εγώ το kde4 περισσότερο για να δω επιτέλους πως είναι (άργησα το ξέρω). Δείχνει πολύ ωραίο, έχω όμως δυό τρείς ερωτήσεις.

1. Όταν ξεκινάει η συνεδρία με kde4, δεν εμφανίζεται η μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης (task bar), πρέπει να δώσω την εντολή "kicker" από κονσόλα (alt + F2).

2. Ενώ οι επιφάνειες εργασίας είναι 4, ο κύβος ενεργοποιημένος (από compiz- fusion) δεν μπορώ να τον περιστρέψω, υπάρχει επιλογή 3d effects κάπου; (μάλλον ξοδεύω πολύ χρόνο στο gnome).

3. Το kde4 το κατέβασα μέσω synaptic είναι η πιο ενημερωμένη έκδοση; (πάντα κάνω reload, όταν synaptic)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Είναι η πιο ενημερωμένη αυτή την στιγμή έκδοση του kde 4.0.4

http://kubuntu.org/announcements/kde-4.0.4.php

αλλά δεν τις λείπουν ακόμα τα προβλήματα. Για το compiz fusion λογικά θα έπρεπε να βλέπεις τον κύβο.

Εδώ είναι που έχω τρελλαθεί. Είχα παλαιότερα PCLOS (kde) και στις ρυθμίσεις είχε ενργοποίηση 3d effects και μετά με το compiz έπαιζαν όλα μια χαρά. Έψαξα στις ρυθμίσεις αλλά, τίποτε. Εκτός κι αν ο κύβος δεν περιστρέφεται με τον κλασικό τρόπο.

Όσον αφορά τον κύβο οι επιφάνειες εργασίας πρέπει να είναι 1 (Μία) κι όχι 4 !!

Από τις ρυθμίσεις του compiz πας General options -> Desktop size και επιλέγεις:
Horizontal virtual size: 4
Vertical virtual size: 1
No. of desktops : 1

Αν παρεξήγησα το "ενώ οι επιφάνειες εργασίας είναι 4" απλά αγνόησε με :-)

Αν ήμουν "παρεξηγιάρης" δεν θα έγραφα εδώ μέσα. Τα έχω κάνει όλα αυτά με τις επιφάνειες εργασίας, είναι 4. Εξ'άλλου έχω ρυθμίσει κανονικότατα 3d στο 8.04 gnome. Το kubuntu μου "βλέπει" όλες τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στο gnome σχετικά με κύβους κλπ κλπ, αλλά δεν μπορώ να δω τον ίδιο τον κύβο, οπότε υποπτεύομαι ότι κάπου υπάρχει μια ρύθμιση, για 3d στις ρυθμίσεις συστήματος ή γραφικών του ίδιου του kde 4.

eixa ubuntu 8,04 αλλα αφου προσθεσα το κde4 η απχικη οθονη ελεγε πλεον kubuntu και ειχε αλλη συμπεριφορα.ακομη δεν εσβηνε ουτε εκανε επανεκινηση.το ειχα εγκαταστησει μονο 30 μερεσ και ετσι δεν ειχα συμαντικα αρχεια στο δισκο μου.ενα back up kai το εκανα φορματ με το 8.04.αν μποει καποιοσ να μει σε μασ τουσ νεουσ χρηστες λιγα λογια για το kde παρακαλω ασ το κανει.επεισης διαφορεσ gnome k kde4.

Παιδιά, το kde του ubuntu βασίζεται στα πακέτα του debian, στο οποίο debian η 4 έκδοση του kde είναι στα experimental repositories!!! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το kde έχει ένα σωρό bugs! Δεν ξέρω οι άνθρωποι του ubuntu τι έχουν καταφέρει να διορθώσουν από αυτά τα bugs.. 'Οσο για διαφορές μεταξύ gnome και kde υπάρχει αυτό http://www.linuxinsider.gr/content/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-kde-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-gnome-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD

ευχαριστω παιδια.περα απο αυτο ξερει κανεις γιατον vmware server.exω ακολουθησει καθε οδηγω που εχω βρει αλλα δεν τρεχει με τιποτα και καπου διαωασα πωσ εχει προβλημα στο 8.04. ακομη και με το anyany..upgrade16...

Για δοκίμασε το virtualbox(ή και qemu αμα θες...). 'Ιδια δουλειά κάνει... Εκτός αν έχεις ήδη φτιαγμένα πράγματα με το vmware.

και εμενα αν διαλεξω συνεδρια κδε4 ανοιξε μια μονο φορα και μετα οποτε μπαινω με κδε4 βγαζει μαυρη οθονη και τιποτε αλλο.το προηγουμενο κδε ανοιγει ενταξει.