kubuntu με KDE 4.0

trikalos | Τρί, 04/29/2008 - 22:41 | 4' | 8

Καλησπέρα παίδες!

Φρέσκος εντελώς στα Linux (στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα!), είπα κι εγώ να δοκιμάσω να βάλω μία διανομή Linux στο PC μου. Αγόρασα λοιπόν το τεύχος του Linux Fromat #20, και η έκδοση του Kubuntu με KDE 4.0 με ιντριγκάρισε.;) Το έτρεξα, σκέφτηκα να το εγκαταστήσω, το μετάνιωσα γιατί το format ext3 δεν αναγνωρίζεται από τα Vista (:Oμη πετάξετε ακόμα τα λεμόνια!) και δε θέλω να χάσω το χώρο έτσι. Όσο για τα Vista, είναι κάτι που θέλω να υπάρχει στον υπολογιστή μου μιας και θέλω να το χρησιμοποιώ. Αναγκαστικά πρέπει να τα μαθαίνουμε όλα μας αρέσει - δε μας αρέσει.:P

Επί της ουσίας για να μη σας κουράζω. Φίλος πρότεινε να χρησιμοποιήσω το VirtualBox για να εγκαταστήσω το Kubuntu.
Το κατέβασα, το εγκατέστησα, και έβαλα τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Name: Kubuntu

OS Type: Other/Unknown

Base Memory Size: 512 MB

Στο νέο εικονικό σκληρό δίσκο που δημιουργώ του δίνω εντολή να είναι Dynamically expanding image με μέγεθος 20GB και τον τοποθετώ στο δεύτερο partition του σκληρού μου, δηλαδή στο πεδίο Image File Name βάζω D:\Kubuntu.vdi.

Στη συνέχεια πατάω να boot-άρει από το CD/DVD-ROM και ξεκινάει κανονικά τη διαδικασία σαν να έκανα επανεκκίνηση στον υπολογιστή μου με το DVD μέσα. Όταν μου εμφανίζει το γραφικό περιβάλλον με τις διάφορες επιλογές. Επιλέγω την πρώτη που λέει πως μπορώ να κάνω start ή install το Kubuntu.

Μόλις μπαίνω μέσα, κάνω ακριβώς ό,τι λέει το περιοδικό για την εγκατάσταση του Kubuntu. Ακόμα και την επιλογή του partition το βάζω να την ανιχνεύσει μόνο του. Αφού κάνω όλα τα απαραίτητα βήματα, πατάω το κουμπί install και το DVD "γουργουρίζει" ευχαριστημένο. :D Όχι για πολύ όμως!

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι, το πρόβλημά μου είναι ένα ποσοστό. Ένα νούμερο που δε θα ξεκολλήσει από το μυαλό μου, όπως και οι περίφημοι αριθμοί του LOST. 82%!!! Έκανα 5 φορές την ίδια διαδικασία που βλέπετε και παραπάνω από την αρχή, και πάλι κολλάει στο 82% της διαδικασίας εγκατάστασης!:jawdrop:

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;; :?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γιατί δεν το κάνεις κανονική εγκατάσταση να τελειώνεις στο σκληρό ??? Το ext3 αναγνωρίζεται από τα windows με ειδικό driver (κλασσικά) σε αντίθεση που με το linux θα αναγνωρίζεται κανονικότατα τα partitions των win χωρίς να χάσεις καθόλου χώρο από τον σκληρό.

Σκοπός είναι να το μάθω. Θέλω να μάθω τα Linux όχι να τα χρησιμοποιώ κανονικά. Αν μέσα από τη χρήση τους μου γίνουν απαραίτητα, τότε ναι OK! Μαζί σου! Να τα εγκαταστήσω, και να σβήσω και τα Vista και πάει λέγοντας. Μέχρι τότε όμως δε θέλω να κάνω κάτι τόσο (χάριν ευκολίας θα το χαρακτηρίσω) δραστικό. Άσε που θέλω να δοκιμάσω διάφορες διανομές. Γιατί να πρέπει να κάνω πολλά partitions ή format για να δοκιμάσω αυτά που θέλω; Καλύτερα σε Virtual Machine, που θεωρείται και σχετικά δοκιμασμένη λύση.

Carpe Diem!

εγκατασταση σε usb flash (4gb).
αρκετα φτηνα πλεον και απειραχτος ο σκληρος.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Γιατί δεν δοκιμάζεις το wubi? Ετσι θα το έχεις χωρίς partitioning και όταν όπως λες σου γίνει
απαραίτητο τότε το εγκαθιστάς κιόλας.

trikalos]
Dynamically expanding image

Έκανα 5 φορές την ίδια διαδικασία που βλέπετε και παραπάνω από την αρχή, και πάλι κολλάει στο 82% της διαδικασίας εγκατάστασης!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;; <

Στη θέση σου θα δοκίμαζα 3 λύσεις:

πρώτον: τη χρήση κανονικού image με fixed μέγεθος. Απίθανο σενάριο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

δεύτερον: μέσα στο DVD, στην 2η πλευρά, φάκελος Distros/Kubuntu έχουμε ένα σκριπτάκι winmkiso το οποίο φτιάχνει ISO του Kubuntu/KDE από το DVD. Βάλε στο drive το DVD (2η πλευρά) και κάνε διπλό κλικ στο winmkiso.bat ή καλύτερα από το command prompt δώσε (αντικαθιστώντας το d: με το driver letter του DVD σου):

d:\Distros\Kubuntu\winmkiso C:

Αν όλα πάνε καλά (και αν δεν έχω κάνει κάποια βλακεία ;)) θα πρέπει να φτιαχτεί ένα ISO αρχείο του Kubuntu στο C:. Αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως CD στο VirtualBox. Μάλιστα, όταν φτιάχνει το ISO υπολογίζει και το md5sum του, οπότε αν αποτύχει (δεν βγάλει μήνυμα OK ή ENTAΞΗ) σημαίνει ότι πας στην 3η λύση. Εγώ το ξαναδοκίμασα τώρα με το mkiso σε Linux από ένα DVD και το έφτιαξε κανονικά.

τρίτον, αν δεν παίξουν αυτά, δοκίμασε αν μπορείς να κάνεις κανονικό install σε ένα PC. Αν αρνείται, κάλεσε στο Τμήμα Κυκλοφορίας (210- 9238672) για αντικατάσταση.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

θα συμφωνισω με τον Alexbillans. Με το wubi το pc σου θα μοιαζει με dual boot.Το Kubuntu σου θα τρεχει πιο γρηγορα και οποτε αποφασισεις ειτε μονιμη εγκατασταση ειτε διαγραφη το κανεις απο το add/remove των windows.

@ alfisti: Καλή λύση αυτή που προτείνεις. Και φορητή! :D
@ alexbillans: wubi, ε; Δεν το γνώριζα. Ψάχνοντας στο google όμως βρήκα αυτό το site: http://wubi-installer.org/. Υποθέτω πως είναι και το επίσημο site του wubi. Φαίνεται μία καλή και ποιοτική λύση.
@ dimitris: Θα ξεκινήσω από τη δεύτερη λύση και θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Αν δεν πετύχει θα πάω στις άλλες 2.
@ dimbits: Σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Απλά, με τρώει να καταλάβω τι τρέχει και δεν μπορώ να ακολουθήσω τη λύση με το Virtual Box. Δε σου φαίνεται κι εσένα παράξενο που δε λειτουργεί;

Carpe Diem!

το virtual box το εχω εγκατεστημενο μεσα στο ubuntu γιατι μου χρειαζεται μια εφαρμογη των windows (σχετικη με τηναναβαθμιση του δοριφορικου αποκωδικοποιητημου) που δεν υπαρχει για Linux,βλεπω ομως οτι γενικα το pc μου σερνετε παροτι ειναι σχετικα συγχρονο. Το wubi ειναι ενσωματομενο στο live cd του 8.04 οπτε μπορεις ευκολα να το χρησιμοποιησεις αν δεν ειναι προβληματικο το cd.Οταν εξοικειωθεις με το linux μετα μπορεις να τεσταρεις απλα αλλες διανομες με τα livecd τους.Να δεις το interface, αν αναγνωριζει το hardware σου, συνδεση σto internet, ευκολια ευρεσης προγραμματων κλπ. Νομιζω ομως οτι το ubuntu θα σε καληψει πληρως.