Εντυπώσεις fedora 8 μετά από κάποιο καιρό χρήσης.....

papageorge | Πέμ, 04/17/2008 - 15:34 | 2' | 3

Μετά από αρκετό καιρό στο fedora 8,διαπίστωσα διάφορα προβλήματα. Με τον firefox, ειδικά όταν μπαίνω στο youtube εμφανίζεται ένα bug και κολάει , τόσο που κάποιες φορές χρειάζεται επανεκκίνηση ο υπολογιστής (Και εγώ που νόμιζα ότι αυτο συμβαίνει μόνο στα window$...). Τα ίδια προβλήματα και με το totem που βγάζει μια μαύρη γραμμή πάνω από τα κουμπια ελέγχου(play stop κτλπ) κατα την αναπαραγωγή. Το άλλο που με έχει εκνευρίσει(μπορεί και να οφείλεται και σε κανένα plugin που έχω φορτώσει) είναι όταν περνάω το ποντίκι πάνω από κάποιο τραγούδι αυτό αρχίζει και αναπαράγεται ακόμα και αν παίζει και κάποιο άλλο τραγούδι ταυτόχρονα . Επίσης συναντησα προβληματα με το Blender. Δεν έχω χρησιμοποιήσει και καμία άλλη διανομή εκτός από fedora Αλλά κατα τη γνώμη μου η καλύτερη έκδοση είναι η 7 (Αν και κάποιος φίλος μου υποστηρίζει ποως του αρέσει η 8 επειδή έχει εικονήδιο για το δίσκο προς τα windows και επειδή μπορεις να εγκαταστησεις στον totem τα plugins κατευθύαν από τον player :) ). Πάντως ελπίζω η 9 να είναι καλύτερη. Εσείς τι πιστεύετε?

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πάντα όλοι περιμένουμε από μια νέα έκδοση κάθε διανομής να είναι πολύ καλύτερη όσο αφορά και νέες λειτουργίες αλλά και σταθερότητα,απόδοση κλπ. Δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Αν και δεν χρησιμοποιώ fedora αυτή τη στιγμή λογω κακής εμπειρίας και από την 7 και 8 (ισως μελλοντικά να χρησιμοποιήσω) θέλω να πιστέυω ότι η 9 θα είναι καλύτερη. Πάντως καλό είναι δοκιμάσεις και άλλες διανομές έτσι για να έχεις μια άποψη.

Η εκδοση 7 ήταν καλή και σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την 6 κατά την αποψη μου. Το κακό είναι οτι στο 8 δεν δουλεύουν σωστά λειτουργείες που στις προηγούμενες διανομές ήταν εντάξυ . Aυτό .... είναι το καπως ανησυχητικό. Kατα τα άλλα το fedora ειναι μια πολύ δυνατή και καλά τεκμηριωμένη διανομη.

Φυσικά και είναι μια μεγάλη διανομή με μεγάλη συμβολή στον ανοιχτό κώδικα. Εγώ το βασικό πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει και με την 7 και με την 8 ήταν κολλήματα κατά την αναπαραγωγή cd/dvd στο laptop. Υπήρχε τρόπος να λυθεί το πρόβλημα με κάποιο ρίσκο όμως το οποίο όμως δεν ήθελα να πάρω. Έτσι προτίμησα να χρησιμοποιώ debian και ubuntu (για πολλούς και διάφορους λόγους )