Κρυπτογραφημένο root partition σε fedora 9

alfisti | Πέμ, 03/27/2008 - 20:48 | 3' | 1

Μετά από περίπου δυο χρόνια, έχουμε υποστήριξη κωδικοποιημένου ριζικού συστήματος αρχείων σε Fedora.
Η κρυπτογράφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε και να μετατρέψουμε το σύστημα στην συνέχεια.
Πρός το παρόν κατά το τέλος της διαδικασίας, κάποιες φορές παίρνουμε αναφορές σφάλματος. Θεωρούμε όμως ότι θα έχουν διορθωθεί πριν την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης της διανομής.
Ας δούμε πως πετυχαίνουμε την κρυπτογράφηση τού συστήματος.

Στον εγκαταστάτη όπως είναι τώρα, η κρυπτογράφηση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν παρακάμψουμε αυτή την οθόνη χωρίς να την προσέξουμε, ίσως εκπλαγούμε αργότερα.
Στη συνέχεια, μπορούμε να επιλέξουμε την συνθηματική φράση. Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε την συνθηματική φράση σε USB stick, μπορούμε να την διαγράψουμε σε αυτό το στάδιο καί να την δημιουργήσουμε μετά την πρώτη εκκίνηση).

Αυτό πού πρέπει να προσέξουμε είναι το ότι η Fedora ζητά πολύ νωρίς στη διαδικασία εκκίνησης συνθηματική φράση για την κρυπτογράφηση, καί έτσι, δεν έχει φορτωθεί διάταξη γιά το πληκτρολόγιο, ώστε το σύστημα χρησιμοποιεί την προεπιλεγμένη διάταξη των ΗΠΑ. Μάλλον καί αυτό θα διορθωθεί, γιά να μην βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι χρησιμοποιούν μη-ΗΠΑ πληκτρολόγιο.

Εάν επιλέξουμε να δούμε τις ρυθμίσεις πού έχουμε κάνει, θα δούμε ότι το σύνολο τού δίσκου LVM PV είναι κρυπτογραφημένο.
Εάν κάποιος έχει τον δίσκο κωδικοποιημένο με LVs, ο εγκαταστάτης θα το αντιληφθεί καί θα πρέπει να δώσετε την συνθηματική σας φράση γιά να συνεχίσει την εγκατάσταση.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στην τελική έκδοση της fedora (σε 6 μέρες), η κρυπτογράφηση δεν υπάρχει σαν προεπιλογή, αλλά λίγη προσοχή στο συγκεκριμένο σημείο....

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/