Μικροπροβλήματα με Fedora 8

tonykx | Κυρ, 02/24/2008 - 13:21 | 4' | 3

Καλημέρα! Έχω στο σύστημα μου εγκαταστήσει το Fedora 8 (Σε Dual Boot διαμόρφωση με WinXP) και παρόλο που κατάφερα καιρύθμισα το σύστημα μου σχετικά έυκολα ακολουθόντας οδηγίες που βρήκα εδώ και σε άλλα Forum, έχω τα εξής προβληματάκια.

1. Στο aMSN φαίνομαι στους άλλους πάντοτε offline, ανεξαρτήτος κατάστασης. Επίσης δεν βλέπουν την εικόνα που έχω επιλέξει. Chat μπορώ να κάνω κανονικά και η webcam μου λειτουργεί κανονικά, και οι άλλοι βλέπουν ότι έχω. Δοκίμασα να κάνω Forward στον υπολογιστή μου από τον router την πόρτα 1863 καθώς και να την δηλώσω στο firewall του Linux αλλά δεν έιδα διαφορα. κάποια βοήθεια σχετικά με αυτό?

2. Έχω ενργοποιήσει το Compiz-Fusion το οποίο είναι φανταστικό και απίστευτα βολικό (ειδικά για αυτούς που θέλοθν να χρησιμοποιόυν περισσότερο πληκτρολόγιο από ποντίκι κατα τη γνώμη μου.) έχω κατεβάσει όλα τα διαθέσημα πακέτα και τα update τους. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Κάθε φορά που κάνω login είναι απενεργοποιημένες οι επιλογές : window decoretion (effects), move και window (windows managment), καθώς και όποια μεταβολή κάνω στις ρυθμίσεις του Compiz, αν και οι 2 πρώτες είναι αυτές που με απασχολούν.

Έτσι κάθε φορά που κάνω login πρέπει να ανοιξω το Compiz Fusion Icon από τις εργαλεία συστήματος, να κάνω κλικ στο εικονίδιο του στη γραμή εφαρμογών, και να ξαναενεργοποιήσω τις ρυθμίσεις. Μερικές φορές για να δουλέψει πρέπει να αλλάξω τον Window Manager σε Kwin ή Metacity και μετά ξανά σε Compiz για να δουλέψει. Υπάρχει τρόπος οι ρυθμίσεις μου να σωθούν και να μη χρειάζεται να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία όποτε μπαίνω? (καλά σίγουρα υπάρχει αλλά τι πρέπει να κάνω είναι το θέμα....)

3. Δεν βρήκα πουθενά την εντολή ifconfig όπως και κάποιες άλλες παρόλο που δοκίμασα και με su kai sudo (αν και από παλιά που είχα ξαναασχοληθεί νομίζω ο πρεπει να πειράξω κάποιο αρχείο για να έχω πρόσβαση σε κάποιοες εντολές που τρέχει ο root με το sudo). Κάνω κάποια λ@λ@κι@ ή έχει αλλάξει η εντολη?

Αυτά .... Ελπίζω να μην κούρασα. Ευχαριτώ εκ των προτέρο σε όσους απαντήσουν ή έστω ρίξουν απλά μια ματιά στα προβλήματα μου. :)

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

3. H εντολή βρίσκεται στο /sbin, οπότε πρέπει να δώσεις /sbin/ifconfig με sudo ή sudo -i

2. Αυτό το Advanced Desktop Effects Settings (compizconfig-settings-manager) το έχεις εγκαταστήσει και δεν κάνει δουλειά;

1. Δεν έχω ιδέα! Δεν χρησιμοποιώ msn :)

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Πως κάνω μία εφαρμογή να ξεκινάει αυτόματα με την είσοδο?

# Και από που ρυθμίζω ποια service θα ξεκινάνε κατά την εκκινηση του pc? (το έλυσα αυτό. το βρήκα σε ένα άλλο thread στο φόρουμ)

Υπάρχει η απάντηση στο FAQ:

http://www.linuxinsider.gr/node/44/
:)

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.