Hamsteroερωτήσεις...

emr_ | Τρί, 01/29/2008 - 14:10 | 3' | 2

Παιδιά καταρχήν πολύ ωραία η δουλειά σας. Έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις.

1) Έχω περάσει τα Hamster σε ένα usb stick 2GB. Όταν όμως εκκινώ τον υπολογιστή και έχοντας επιλεγμένο το συγκεκριμένο usb stick για να κάνει εκκίνηση μέσα από το BIOS, ενώ αρχικά βρείσκει ότι κάτι υπάρχει στο usb και πάει να ξεκκινήσει, στη συνέχεια όμως μου βγάζει ένα μήνυμα στα αγγλικά που μου λέει ότι το λειτουργικό σύστημα δεν βρέθηκε. Το έχω δοκιμάσει σε 3 υπολογιστές και σε όλους γίνεται το είδιο. Από την άλλη, όταν ξεκινάω από το cd και επιλέγω boot from usb, όλα δουλεύουν μια χαρά. Τι μπορεί να φτέει?

2) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας με τις κάρτες γραφικών pci-express? Το ρωτάω αυτό γιατί σε ένα pc με την ακόλουθη σύνθεση φτάνει μέχρι ένα σημείο στην εκκίνηση και μετά "κολάει".

pentium D 830, 4GB Corsair DDR2 800MHz, ASUS 8600gts, Creative xfi, Seagate 750GB, Unibrain ex 500GB

Υποψιάζομαι την κάρτα γραφικών που είναι pci-express, γιατί το έχω βάλει και έχει δουλέψει χωρίς πρόβλημα σε κάποια άλλα pc με παρόμια σύνθεση με τη μόνη διαφορά ότι η κάρτα γραφικών τους είναι agp (στην πρκριμένη περίπτωση είναι μία Leadtek WinFast 6600GT AGP8x). Αν υπάρχει κάποιο τέτοιου είδους πρόβλημα, τότε πως μπορώ να το λύσω? Κάποιος driver ίσως? Μπορεί να φτέι κάτι άλλο?

3)Πως μπορώ να εκκινήσω από το usb έχοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να γράφω και να διαβάζω σε δίσκους με NTFS? Γίνεται από το cd, αλλά από το usb υπάρχει το πρόβλημα που αναφέρω στο πρώτο ερώτημα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

1. το usb δεν εχει διαμορφωθει να ειναι bootable. καντου ενα format απο το livecd, απο το control center, σαν fat 32.
εναλακτικα απο win, χρησιμοποιησε το προγραμματακι της hp. (δεν χρειαζεται εγκατασταση )
βρεστο εδω http://blogs.oreilly.com/digitalmedia/2004/10/utility-to-make-usb-flash-driv.html
η εδω http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197

2. το εχω τρεξει σε καρτα pci.

the hamster's is out there

Εκείνο το Welcome Home κατά την εκκίνηση του hamster είναι εμπνευσμένο από την κοινότητα rainbow ή κάτι τυχαίο ??