fedora 8 & icecast

xpan | Τετ, 01/23/2008 - 22:06 | 1' | 1

Καλησπέρα.

Προσπαθώ να σετάρω τον icecast server άλλα κάτι πάει στραβά.

Πηγαίνω στις υπηρεσίες και επιλέγω έναρξη του icecast και ενώ μου γράφει οτι "icecast start successfully", στην κατάσταση μου γράφει:

"Το icecast είναι νεκρό αλλά το subsys είναι κλειδωμένο"

Επίσης έκανα εγκατάσταση το IDJC (http://www.onlymeok.nildram.co.uk/download.html) και όταν πάω να κάνω connect to Server (localhost:8000) προφανώς δεν συνδέεται...

τι κάνω στραβα;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Nα κοιτάξεις μήπως δεν έχεις δημιουργήσει χρήστη & ομάδα για το icecast:

grep icecast /etc/passwd

Αν δεν έχεις φτιάξει νέο χρήστη, οι εντολές που πρέπει να δώσεις είναι δύο. Πρώτα φτιάχνεις το group icecast με την εντολή:

groupadd -g "gid" icecast

οπου αντικαθιστάς το "gid" με ένα νούμερο χαμηλότερο του 500 (π.χ. 499). Και έπειτα προσθέτεις το νέο χρήστη με όνομα, π.χ. icecast2:

useradd -d /usr/share/icecast2 -g "gid" -u "uid" icecast2

Το "gid" είναι ότι έβαλες πιο πάνω. To "uid" το αντικαθιστάς με κάτι πάνω του 100, π.χ. 101. Το /usr/share/icecast2 είναι ο φάκελος όπου έχει εγκατασταθεί το icecast - άλλαξέ τον ανάλογα με την περίπτωσή σου. Για ασφάλεια μπορείς να προσθέσεις και την παράμετρο -s /bin/false για απαγόρευση login στο χρήστη icecast2.

Τέλος, οι χρήστες/ομάδες του icecast ορίζονται στο /etc/icecast2/icecast.xml. Οπότε πρέπει να ανοίξεις αυτό το αρχείο και να τσεκάρεις ότι εκεί γράφει τα ίδια στοιχεία με το χρήστη/ομάδα που έφτιαξες...

Kοίτα εδώ και εδώ.