Προβλήματα εγκατάσταση και όχι μόνο...

xpertpan | Κυρ, 01/13/2008 - 23:30 | 3' | 5

Καλησπέρα σας,

 είμαι καινούργιος στο forum αλλά και στην χρήση Linux και έχω το εξής πρόβλημα: κατέβασα από το site της mandriva την έκδοση 2008, είχα ένα δίσκο 80Gb τον οποίο έκανα όλο ext2(μετά δοκίμασα και ext3), έκανα και swap 1Gb.

Λοιπόν αφού τα έκανα όλα αυτά έκανα rebooτ για να ξεκινήσω την εγκατάσταση, αφού ξεκινούσε η εγκατάσταση με ρωτούσε την γλώσσα που ήθελα να χρησιμοποιήσω στην εγκατάσταση κάποια άλλα πράγματα στο μενού kernel( τα οποία δεν πείραξα) και μετά πατούσα enter, ξεκινούσε η εγκατάσταση και σε 1-2 λεπτά κολλούσε το σύστημα(χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα το pc ώστε να δικαιολογείτε κάτι τέτοιο). Κατέβασα και άλλο mandriva από torrent σε περίπτωση που είχε πρόβλημα το αρχείο η το cd μου αλλά πάλι το ίδιο. Έβγαλα τελείως του άλλους δίσκους που είχαν Λ.Σ. ή έστω format NTFS αλλά πάλι τα ίδια…..
Τι μπορεί να φταίει ή τι άλλο να δοκιμάσω??
επίσης μήπως μου προτείνετε κάποια άλλη διανομή να δοκιμάσω? Εγώ ασχολούμαι με προγραμματισμό CC++ που δεν θα έχω πρόβλημα σε καμία διανομή αλλά τελευταία ασχολούμαι και  με embedded προγραμματισμό τα montavista δεν μπόρεσα να τα βρω, ξέρετε που μπορώ να τα βρω ή κάποια διανομή που να έχει toolkits  σαν τα montavista?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!

P.S. αν και δεν πίστευα ποτέ ότι θα αποχωριζόμουν τα windows μάλλον έφτασε η ώρα απλά θέλω χρόνο για να το συνηθίσω…

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Σε λάθος μέρος έβαλα το πρόβλημά μου….sorry… κάποιος να το μεταφέρει  

Γενικά, μιας και δε ξέρω για τη Mandriva, οι περισσότερες διανομές έχουν την επιλογές όπως το να κάνεις εγκατάσταση με το ACPI απενεργοποιημένο (acpi=off) ή κάποιο installation σε text mode ή ncurses.

Δοκίμασε και κάποιο από αυτές τις επιλογές και αμά το πρόβλημα συνεχίζει γράψε μας τα error messages, που κατά την διάρκεια των εγκαταστάσεων εμφανίζει σε κάποια από τις virtulal consoles (Ctrl + Alt + F[1-6], συνήθως στην 5).

Κολάει σε κάποια συγκεκριμένη οθόνη και αν ναι σε ποιά;

το τελευταιο διαστημα εχω κανει αρκετες εγκαταστασεις και καποιες κολλουσανε εαν ειχα επιλεγμενη γλωσσα τα ελληνικα.
με αγγλικα δεν ειχα ποτε αυτο το προβλημα (αν και νομιζω- δεν θυμαμαι ομως σιγουρα-) οτι η mandriva δεν εχει επιλογη για ελληνικα. αν ομως εχει τοτε δοκιμασε αγγλικα για την εγκατασταση και κανεις ελληνικο το συστημα αργοτερα

intel p4 2,66Ghz

1 Gb ram

128 Mb ati radeon(den thumamai poia aktivos einai)

m/b Prescott 533 P4i45GV(intel chipset)

H.D.D. se enan 80Gb adeia paleuw na ta valw