ATI Drivers στο Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon)

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 1' | 3

Δεν ξέρω αν οι φίλοι της ATI αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα 3D effects στην διανομή Ubuntu, αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα με την Χ1950 Pro που διαθέτω. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ; Στο site της ΑΤΙ/AMD δεν υπάρχουν -δυστυχώς- drivers για το συγκεκριμένο μοντέλο (αν και αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια κορυφαία AGP κάρτα). Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω τα 3D effects ; Αν ναι ποιος είναι αυτός και με τι τρόπο γίνεται ; Στο μέλλον θα είναι διαθέσιμοι κάποιοι οδηγοί για τη συγκεκριμένη κάρτα ;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Επίσης υπάρχει ένα εικονίδιο πάνω δεξιά το οποίο γράφει restricted graphics drivers. Αν κάνω κλικ εκεί, ανοίγει ένας download manager ο οποίος κατεβάζει 3 πακέτα οδηγών τα οποία αφού εγκατασταθούν δεν ξεκινάει ξανά το λειτουργικό. Το αποτέλεσμα:εκ νέου φορμάτ!  Όποιος γνωρίζει ή έχει παρόμοιο πρόβλημα με μένα ας κάνει ένα ποστ. Ευχαριστώ και πάλι. Καλό απόγευμα.

Παράξενο που δεν δουλεύει η κάρτα σου μετά την εγκατάσταση των driver απο το εργαλείο που είπες.Εχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να κάνεις manual εγκατάσταση των τελευταίων driver.Επειδή είσαι αρχάρειος καλό θα είναι να εγκαταστήσεις αυτό εδώ το tool

alberto milone-envy

και να κάνεις την εγκατάσταση από εκεί.Αν κάτι πάει στραβά και δεν μπορείς να μπεις στο λειτουργικό σου δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις format όπως έκανες και πιο πριν.Αυτά τα προβλήματα διορθώνονται σχετικά εύκολα στο linux.To μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις σε recovery console( μια από τις επιλογές που υπάρχουν στον grub κατά την εκίννηση) και στην γραμμή εντολών που θα σε βγάλει αν δώσεις
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
εκεί στον wizard που θα εμφανιστεί θα επιλέξεις μόνο στους driver της κάρτας vesa και τα υπόλοιπα θα τα αφήσεις όπως είναι και θα πατήσεις απλά ok και enter.Mε το που θα τελειώσει ο wizard θα δώσεις exit και με αυτό τον τρόπο μπορείς πλέον να μπεις στο λειτουργικό σου και να δοκιμάσεις ξανά εγκατάσταση των driver.
Γενικά πάντως να έχεις πρόχειρα σημιωμένη αυτή την εντολή μήπως από κάποια λάθος ενέργεια δικιά σου δεν μπορείς να μπεις στο λειτουργικό.

Δες ΕΔΩ για χειροκίνητη εγκατάσταση των drivers. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι υποστηρίζεται η κάρτα σου. Δες τα release notes.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.