Ασύρματη σύνδεση και γλώσσα με το UBUNTU

aikker | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 3' | 2

Πριν ένα μήνα είχα σε ένα laptop ACER Aspire 1750SMi εγκαταστήσει το Ubuntu 7.04, αφού είχα και τα WinXP. Η ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όμως αναγκάστηκα να κάνω format και να επανεγκαταστήσει τα WinXP από εταιρία υποστήριξης με χρήση usb cdrom (έχει χαλάσει το dvdrom του laptop και είναι εξαιρετικά ασύμφορη η αντικατάστασή του).
Ήθελα όμως να επανεγκαταστήσω και το ubuntu, αλλά δυστυχώς δε γίνεται πια boot από το usb cdrom, παρ' ότι είναι πρώτο επιλεγμένο στο BIOS.
Βρήκα τελικά τη λύση εγκατάστασης μετο Wubi και η οποία έγινε άψογα. Και αποφάσισα να βάλω την τελευταία έκδοση 7.10

1) Όμως παρότι βλέπει την ασύρματη κάρτα (3Com 7 Corporation 3CRPAG175 Wireless PC Card) και τη ρυθμισμένη σύνδεση του Access Point στην task bar, είναι αδύνατον να συνδεθώ στο internet.
Κάνοντας κλικ στη σύνδεση που φαίνεται στην task bar εμφανίζεται το παράθυρο για εισαγωγή του passphrase. Το εισάγω κανονικά (κεφαλαία 26 αλφαριθμητικοί χαρακτήρες) με επιλογή WEP 128-bit, ενώ στο Networking Settings δεν πείραξα τίποτα (Roaming mode enabled).
Κάνω κάτι λάθος;
(Δε θυμάμαι τί ακριβώς είχα κάνει με το 7.04, αλλά θυμάμαι ότι έγινε πάρα πολύ εύκολα. Λίγο πριν το format είχα κάνει upgrade στο 7.10 και είχα το ίδιο πρόβλημα με τη σύνδεση αλλά δεν πρόλαβα να το ψάξω λόγω ανάγκης format εξαιτίας των Win.
Η σύνδεση τώρα με τα XP λειτουργεί επίσης άψογα.
Τέλος, δε νομίζω, να φταίει η εγκατάσταση με το wubi, γιατί όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να δουλεύουν ok).

2) Επίσης, δε μπορώ να γράψω ελληνικά σε κανένα editor κλπ., παρότι στη γλωσσική υποστήριξη φαίνεται η επιλογή Ελληνικά.

Ευχαριστώ -
και ελπίζω να μην αναγκαστώ να επανεγκαταστήσω το ubuntu 7.04 :-(



liaik2007-10-29 11:43:57

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εφόσον σου βρίσκει το ασύρματο δίκτυο, σημαίνει ότι όλα είναι ΟΚ με την ασύρματη κάρτα σου. Μήπως έχεις αλλάξει ρυθμίσεις στο access point; Μήπως δίνεις λάθος κωδικό;

Για το 2ο πρόβλημα με τα Ελληνικά, πάτα ALT+F2 και γράψε στο νέο διάλογο το εξής:

gksu gedit /etc/X11/xorg.conf

Στο αρχείο κειμένου που θα εμφανιστεί σιγουρέψου ότι έχεις ένα τέτοιο τμήμα:

Section "InputDevice"
    Identifier    "Generic Keyboard"
    Driver        "kbd"
    Option        "CoreKeyboard"
    Option        "XkbRules"    "xorg"
    Option        "XkbModel"    "pc105"
    Option        "XkbLayout"    "us,gr"
    Option        "XkbVariant"    ",extended"
    Option        "XkbOptions"    "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll"
EndSection

Το πιθανότερο είναι ότι οι γραμμές με τα έντονα γράμματα θα είναι διαφορετικές σε εσένα. Διέγραψέ τες και κάνε copy/paste αυτές που σου γράφω εδώ. Μετά πάτα CTRL+S και κλείσε το παράθυρο.

Κάνε αποσύνδεση και επανασύνδεση και θα έχεις Ελληνικά με Alt+shift.

ειχα και γω το ιδιο προβλημα που τελικα το ελυσα αλλαζοντα το dlink router μου με ενα Linksys ενος φιλου.αργοτερα ειδα οτι καποιος εδω http://gtsamis.wordpress.com/category/administration/ ελυσε το προβλημα ελπιζω να σε βοηθησει.