επιλογη delete στο δεξι κλικ

alfisti | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 1' | 6

αληθεια, μπορει σε ubuntu, στο δεξι κλικ του ποντικιου σε ενα αρχειο η φακελο, να προστεθει η επιλογη delete (οπως στο mint)?alfisti2007-10-28 22:22:39

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για άλλη μια φορά στο kubuntu υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσω απο τις ρυθμίσεις του konqueror.Σε ubuntu δεν έχω ψάξει αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα μέσω παρόμοιας ρύθμισης στον nautilus

Τι εννοείς? Αυτό που κάνει τώρα στο δεξί κλικ η επιλογή Move to trash δεν είναι το ίδιο?

 

teonew74]

Τι εννοείς? Αυτό που κάνει τώρα στο δεξί κλικ η επιλογή Move to trash δεν είναι το ίδιο?

Όχι, με αυτή την επιλογή ο Nautilus μετακινεί τα επιλεγμένα αρχεία στον κάδο ανακύκλωσης. Εξού και το Move to trash και όχι Delete Files.

Πιο συγκεκριμένα σε έναν κρυφό φάκελο στον κατάλογο /home/username/ με όνομα .Trash-username . Τα σβήνει αργότερα όταν επιλέξεις empty trash στον κάδο ανακύκλωσης.

Μια πρόχειρη, μπακάλικη και ιδιαίτερα επικίνδυνη λύση είναι να δημιουργήσεις ένα απλό bash script στον φάκελο ~/.gnome2/nautilus-scripts/ με όνομα DeleteFiles.sh το οποίο θα μοιάζει κάπως έτσι:

#!/bin/bash
for arg in "$@"        #για κάθε όρισμα που του έδωσες
do                           #κάνε
    rm -rf $arg         #μη αναστρέψιμη διαγραφή!!
done

Μετά κάντo εκτελέσιμο, με $chmod u+x DeleteFiles.sh και επανεκκίνησε τον Nautilus, είτε με pkill ή logout και login. Θα σου βγάλει μια νέα επιλογή Scripts στο context menu σου που θα περιέχει το ενλόγω script.

Να επαναλάβω οτί είναι πολύ μπακάλικη λύση (κοινώς... προσεχέ γιατί μπορεί να γίνει καμιά χοντρή μα****α) και δεν ενδικνίετε σε μη-έμπειρους , χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση, χρήστες.

Αν βρω χρόνο θα κάτσω να το μελετήσω λίγο παραπάνω μιας και είναι βολική ιδέα (σ.σ. δεχόμεθα και βοήθεια ή προτάσεις.)

Edit: Μπορείς ακόμα να κάνεις εγκατάσταση το πακέτο nautilus-actions, το οποίο είναι ένα ευχρηστό, αν και περιοσμένων δυνατοτήτων (προς το παρών!) GUI, για την δημιουργεία των δικών σου scripts.
elrom2007-10-29 13:0:13

καταλογος χρηστη-επξεργασια-συμπεριφορα-συμπεριλιψη εντολης αμεσης διαγραφης

Σωστοοοος!!!
Θυμομουν οτι καποτε, καπου το ειχα δει, αλλα δεν θυμομουν που!