μηπως πεφτει η ποιοτητα του ubuntu?

arkara | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 1' | 8

εχω χρησιμοποιησει μονο το 7.04 και θελω να ξερω απο τους παλαιοτερους χρηστες. ακουω κατι φημες για την χειροτερευση της ποιοτητας της διανομης. ισχυει αυτο? 'χαλαει' το ubuntu?
βεβαια ειναι λογικο οτι οταν κατι προοριζεται για τις μαζες δεν μπορει να ειναι τοσο καλο οσο κατι εξειδηκευμενο βλεπε---->windows(ακατανομαστα)
εσεις τι πιστευετε?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αυτό που υποπτέυομαι είναι ότι απλά δεν βελτιώνεται με τους ρυθμούς που βελτιωνόταν παλαιότερα.

απο την αλλη μερια βλεπω το fedora που εχει κανει τεραστεια βηματα εμπρος και το test toy fedora 8 που εβαλα ειναι πολυ καλο σε σχεση με το fedora 7 ενω με το ubuntu 7.10 δεν ειδα μεγαλη διαφορα σε σχεση με το 7.04 μπορει να κανω και λαθος βεβαια

arkara]βεβαια ειναι λογικο οτι οταν κατι προοριζεται για τις μαζες δεν μπορει να ειναι τοσο καλο οσο κατι εξειδηκευμενο βλεπε---->windows(ακατανομαστα)
εσεις τι πιστευετε?

εδω και καιρο (χρονια?) θελαμε να δουμε (και θελουμε ακομη να δουμε) το linux να περναει στις "μαζες". Ειναι κακο αυτο? Γιατι τιθεται σαν κατηγορια αυτο το "για τις μαζες".
Ναι. Το ubuntu ξεκινησε αν θυμαμαι καλα, με σκοπο να "πιασει" τον απλο χρηστη. Το καταφερε αμεσως και μαλιστα οπως θυμουνται μαλλον καποιοι, χωρις κανεναν ουσιαστικο συμβιβασμο.
Και εκει εντοπιζεται το "προβλημα" (τα εισαγωγικα μπηκαν γιατι δεν δεχομαι οτι ειναι προβλημα). Με το που ξεκινησε, δεν αφησε στον εαυτο του, πολλα περιθωρια. Ηταν πολυ καλο για την εποχη του (θυμηθειται εδω πως ηταν οι υπολοιπες διανομες πριν 2-3 χρονια -και προς θεου αυτο δεν το γραφω υποτιμητικα) και ετσι, αναγκαστικα, οι οποιες αλλαγες δεν μπορουσαν να "κανουν μπαμ"!
(παραδειγμα σε αυτο ειναι και το pclos. Ε βεβαια! Μετα απο το δικο του μπαμ, σκεφτειτε τι πρεπει να κανουν οι ανθρωποι για να αισθανθουμαι πραγματικες αλλαγες στην διανομη. Αφου κ ετσι που ειναι μπορεις να το δουλευεις για 1-2 χρονια.)
Καταλαβαινετε, ειναι σαν κατι τραγουδιστες που ο πρωτος δισκος τους ειναι αριστουργημα.

Το εχω ξαναγραψει. Την fedora την λατρευω εδω και χρονια. Η mandriva 2008 μου αρεσει (πρωτη φορα αυτο σε mandriva). Αλλα εχω και εγω την αισθηση οτι σε λιγες μερες θα μιλαμε για το καλυτερο ubuntu που βγηκε ποτε

(αν θελει καποιος κατι εξειδικευμενο, δοξα τω linux, υπαρχουν  ειδικες  διανομες  σχεδον  για  τα  παντα.
Εσυ, ας πουμε τι θα ηθελες στο ubuntu, για να πεις οτι εκανε την διαφορα? Και ποια αλλαγη ειδες στην fedora που σε ενθουσιασε?)
alfisti2007-10-14 19:56:45

Από συζητήσεις που έχω ακούσει αλλά και από φίλους που θέλουν να ασχοληθούν, οι περισσότεροι με ρωτάνε για τα Ubuntu.
Έτσι λοιπόν ,συμπεραίνω οτι οι περισσότεροι νέοι χρήστες του Linux (οι οποίοι είναι συνήθως power users των Windows), εγκαθιστούν τα Ubuntu.
Ίσως κάποια βήματα δεν έχουν γίνει σωστά, αλλά τελικά αυτή η διανομή πάει να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει κάποιους χρήστες των Windows για να μεταπηδήσουν στα Linux. Οι λόγοι είναι αρκετοί, αλλά οι κυριότεροι είναι δύο
1)Η ευκολία εγκατάστασης-χρήσης σε σχέση με άλλες διανομές (πχ Synaptic, διάφορες ρυθμίσεςι κτλ)
2)Η κοινότητα που έχει το Ubuntu νομίζω οτι έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα από κάθε άλλη διανομή, οπότε συνεπάγεται και από ένα "άτυπο" support)
Πχ όταν ξεκίνησα πρίν 2 χρόνια και ήθελα να εγκαταστήσω κάτι(SuSE), έπρεπε να κάνω τα χύλια μύρια (πχ για την εγκατάσταση του Crypto F200 ADSL Modem) και επίσης δεν καταλάβαινα γρί από αυτά που λέγανε(και δεν υπήρχε και οργανωμένη κοινότητα του SuSE, όπως τώρα με το openSUSE)!!!

¶ρα το συμπέρασμα είναι το εξής.
Αν θές, ξεκίνα με Ubuntu για να "μάθεις" κάποια βασικά (βέβαια αυτό προυποθέτει και άλλα πράγματα πχ βιβλία, turtorials, ψάξιμο γενικότερα).
Αν σου αρέσει ,κράτα τα. Αν όχι ,γυρνάς σε Windows.
Τέλος αν θέλεις ακόμα περισσότερα, πηγαίνεις σε κάποια άλλη διανομή

Εγώ θεωρώ ότι το Ubuntu είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για νέους χρήστες (και όχι μόνο) Linux.  Έχει απλή χρήση και αντικαθιστά ομαλά τα Windows στον υπολογιστή.  Υπάρχου όμως και πιο πολύπλοκες εκδόσεις -λόγου χάριν το Ubuntu Ultimate 1.5 που "ψήνει και καφέ"!  Γενικά το Ubuntu, αλλά και άλλες διανομές της Canonical (π.χ. το τρομερό Mint) έχει ένα αρκετά φιλικό περιβάλλον και μικρή χρήση της κονσόλας (που είναι κάτι που τρομάζει τους συνηθισμένους στα Windows χρήστες).  Τώρα, για όσους ψαγμένους γνώστες θέλουν κάτι παραπάνω, υπάρχει Gentoo, Slackware, Suse.  Απλά πράγματα!

καταρχας ειμαι χρηστης ubuntu και ειμαι ο τελευταιος που θελει να δει το ubuntu να χαλαει.. κατι τετοιο δεν εγινε και με το suse? προσωπικα το suse 10 μου ειχε αρεσει τρελα και θα το χρησιμοποιουσα αν δεν ειχα προβληματα με το hardware μου..
μετα εβαλα ubuntu και ομολογω οτι ειναι πολυ καλο αυτα περι ποιοτητας τα λεω με το εξης σκεπτικο..(δεν θελω νευρα και απο κανεναν απλα συζηταμε)
το ubuntu ειναι πολυ καλη διανομη για beginers και οχι μονο..
αλλα εχει και μεγαλη αποδοχη. κατι οχι κακο.
ομως δεινει μια μεγαλη αναπτθξη στην διανομη.
μηπως λογω της μεγαλης αναπτυξης το ubuntu αναπτυχθει λιγο βιαστικα και με μερικα λαθη?
αυτο ειναι το ζητημα.οχι τι δυνατοτητες εχει. αυτες δεν εξαρτωνται απο την διανομη αλλα απο τον χρηστη και ποσο καλα ειναι διαβασμενος. εγω που ειμαι newbie και νομιζω πως αρκετα ψηθηκα στο  ubuntu και θελω να περασω και απο τις γειτονιες και του fedora..
δεν ξερω κατι το ονομα κατι η εμφανιση κατι η red hat αλλα αυτη η διανομη με ελκυει.
 γενικα ποσο πιο δυσκολο ειναι το fedora απο το ubuntu ? ειναι πιο γρηγορο? εχει καλυτερη αποδοση??
συγκεκριμενα στο fedora μου αρεσε το revisor.
arkara2007-10-15 0:38:42

Nευρα γιατι να υπαρχουν? Φυσικα και συζητηση γινεται.

Παρατηρηση πρωτη μετα απο ενα απογευμα, που "επαιζα" με fedora 7.9 και ubuntu 7.10rc. Θα διαφωνησω γιατι νομιζω οτι περισσοτερες αλλαγες απο τις προηγουμενες εκδοσεις τους, εχει το ubuntu.

Τωρα:χρησιμοποιω στο laptop : ubuntu, mint και fedora. Στο pc: fedora και pclos. (Περνανε κατα καιρους κι αλλες διανομες βεβαια. Οι μονες σταθερες ειναι ubuntu και fedora.)

Το θεμα λοιπον ειναι το hardware. Ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα γουστου, προτιμησεων και ορεξης. Και τι εννοω. Το ubuntu δουλευει στο laptop αψογα. Εχει βρει τα παντα και το μονο που χρειαστηκε ηταν 3-4 εντολες στην κονσολα για να δουλεψει η wifi (τις οποιες χρειαζεται και στην καινουργια εκδοση). Η οποια ομως δεν δουλεψε ποτε στην fedora (ουτε στην 7.9). Και αν εχει μεινει ακομα στο laptop η fedora, ειναι γιατι παντα κατι μου αρεσε σε αυτην την διανομη.

Και πηγαινοντας στην mandriva 2008 βλεπω, οτι εχει βρει την καρτα και το μονο που χρειαστηκε ηταν να την "οδηγησω" στον φακελο με τους drivers.
E λοιπον αυτο για μενα κανει την διαφορα. Το να δουλεψει σωστα το μηχανημα. Απο κει και περα ολα τα αλλα ερχονται μονα τους.

(Προταση: Και ubuntu και fedora για να δεις μετα απο 2-3 μηνες ποιο κουμπακι θα πατας στο boot -και δεν υπονοω τιποτα)