ΒΟΗΘΕΙΑ Απεγκαταστασης

WiludrakeGR | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 1' | 4

Παιδια εβαλα εδω και 1 μηνα το Fedora σε ενα φιλαρακι μου αλλα γκρινιαζει και θελει να του το βγαλω. Αυτη τη στιγμη εχει Dual Boot. 2 λειτουργικα δηλαδη, Windows XP και το Fedora. Και τα δυο στον ενα και μοναδικο δισκο sata II που εχει.

Πως θα γινει να βγαλω το Fedora, χωρις να χαλασουν τα Windows (ο bootloader δηλαδη) και φυσικα ο κενος χωρος να ξανα γινει unformated Κι οχι ext3 logic κλπ κλπ που ειναι τωρα με το Fedora. ?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Θα κάνεις εκκίνηση από το cd των windows και θα επιλέξεις recovery.  Θά σου ζητήσει κωδικό administrator (αν δεν είχες ορίσει στην εγκατάσταση απλώς κτυπάς enter) και στην συνέχεια θα δώσεις την εντολή fixmbr και είσαι έτοιμος.

Όσο για το ext3 partition μέσα από τα windows το κάνεις delete  με partition magic ή όποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμα έχεις.

Και βέβαιως ενημερώνεις τον φίλο σου οτι κάνει την λάθος επιλογή.

Εννοειται φιλε Παναγιωτη (συνονοματε), οτι θα τον πριζω να μην βγαλει τα Fedora.

Δευκρινισεις τωρα:
1) Γινεται με οποιοδηποτε Windows XP CD ή θελει το συγκεκριμενο (πχ Ελληνικη εκδοση, Pro Αγγλικη, Home Αγγλικη, Gold Εκδοση κλπ κλπ ) ;;;
2) Πατάω μόνο fixmbr ή πρεπει να δωσω και το γραμμα του δισκου, για παραδειγμα μηπως πρεπει να δωσω fixmbr C: ή τιποτα τετοιο
3) Χρειάζεται να δώσω μήπως και την εντολη fixboot ;

Ευχαριστω

Δεν γνωρίζω αν χρειάζεται το cd της συγκεκριμένης εγκατάστασης ή κάνει οποιοδήποτε άλλο (φαντάζομαι πως κάνει όμως).

Δεν χρειάζεται να του δώσεις δίσκο ή τίποτε σχετικό.  Μόνο να είσαι σίγουρος οτι έχεις μπεί από recovery console.

Και ναι έχεις δίκιο, πρώτα δίνεις fixboot και μετά fixmbr (συγνώμη αλλά έχω πετάξει τα win από το pc μου οπότε έχω πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω).

Συγνώμη για το λάθος μου.

Αχ αχ αχ και θα με εκαιγες :P Ευτυχως κατι θυμωμουν σε καποιο forum που κοιταζα.

Thanx ρε Παναη, θα δοκιμασω αυριο και θα σου πω πως τα πηγε.