64 Studio 2.1

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Παρ, 01/21/2011 - 10:19 | 3'

Πάρτε τη στέρεα βάση του Debian, αναμείξτε την με πανίσχυρες εφαρμογές για επεξεργασία ήχου και βίντεο και έχετε το 64 Studio. Πρόκειται για μια διανομή σχεδιασμένη για 64-bit συστήματα (θα δουλέψει όμως και στα 32-bit) με ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή πολυμέσων. Ενσωματώνει αρκετά patches στον πυρήνα για να βελτιώσει την real-time απόδοση του, και να εξαλείψει τις καθυστερήσεις στην εγγραφή του ήχου. Μοιάζει και δουλεύει όπως ακριβώς θα περιμένατε από μια Debian διανομή, με μια τεράστια γκάμα διαθέσιμων εφαρμογών. Όμως τη διαφορά στο 64 Studio κάνουν οι εφαρμογές πολυμέσων που περιλαμβάνει.

 

Η συλλογή πακέτων του 64 Studio αντανακλά την ποιότητα και τον πλούτο του ανοικτού κώδικα στον τομέα των media σήμερα. Για γραφικά, θα βρείτε τα Blender, Cinepaint, Gimp, Inkscape, Dia και Skencil. Για παραγωγή ήχου, υπάρχουν τα Ardour, FLAC, Hydrogen, LilyPond, Audacity και Rosegarden, αλλά και πολλά ακόμα εργαλεία και μικρότερες εφαρμογές. Φυσικά, περιλαμβάνει το Firefox (ως IceWeasel), το Gnumeric και το AbiWord κ.α

Αν δεν έχετε εγκαταστήσει ποτέ το Debian, μπορεί να βρείτε κάπως δύσκολο τον installer του 64 Studio. Ακολουθήστε όμως τις οδηγίες (πάρτε κι ένα backup πριν ξεκινήσετε!) και δεν θα έχετε ιδιαίτερα προβλήματα, μια και ο installer προσφέρει και Ελληνική εγκατάσταση. Θα πρέπει να έχετε PC με CPU 1GHz, 256MB RAM και τουλάχιστον 20GB ελεύθερου χώρου στο σκλρό δίσκο. Για επεξεργασία ήχου, θα χρειαστεί κάτι περισσότερο, με γρηγορότερο επεξεργαστή και τουλάχιστον 512ΜΒ RAM.

Κατεβάστε το ISO από εδώ:
http://www.64studio.com/download 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)