Η μηχανή γραφικών της Crytek στο Linux;

dsyrmalis | Δευ, 11/05/2012 - 23:55 | 3' | 4

Το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως η κατάσταση αλλάζει όσον αφορά το Linux και το gaming αφού όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν στροφή προς το Linux. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπηρεσία Steam της εταιρείας Valve.  Αυτές τις ημέρες όμως έχουμε και άλλη μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Ο δημιουργός του Wing Commander Chris Roberts, αναφέρει πως υπάρχει η πιθανότητα να δούμε το παιχνίδι Star Citizen και στο Linux. Η είδηση είναι πιο σημαντική απο όσο φαίνεται αρχικά αφού αν επαληθευτεί δεν σημαίνει απλώς τη μεταφορά ενός παιχνιδιού στο αγαπημένο μας λειτουργικό αλλά ολόκληρης της πανίσχυρης μηχανής γραφικών CryEngine της εταιρείας Crytek. Αναφερόμαστε στη μηχανή αυτή που μας έδωσε τα εκπληκτικά γραφικά παιχνιδιών όπως τα Crysis και Far Cry.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο Reddit υπάρχει η πιθανότητα στο κοντινό μέλλον να δούμε την CryEngine να υποστηρίζει και το OpenGL, εκτός απο το DirectX. Το θέμα φαίνεται πως έχει συζητηθεί και υπάρχει η φημολογία πως ήδη η Crytek έχει μια ομάδα εργασίας που ασχολείται με το ζήτημα. Να θυμίσουμε πως σε επίπεδο server η μηχανή είναι συμβατή με Linux και απομένει η συμβατότητα σε επίπεδο client. Επίσης, συμβατότητα υπάρχει και με το Android.

Ένα ακόμα γεγονός που ίσως τελικά να μην είναι και τόσο παράξενο είναι πως στην ψηφοφορία που έχει θέσει ο Cris Roberts το ενδιαφέρον για Linux είναι το διπλάσιο σε σχέση με το Mac OS X.  



Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ενημερωτικά ....
Εγκατέστησα το αγαπημένο μου far cry (της crytek ήταν ....) στο linux mint με wine ....
Παίζει ΚΑΜΠΑΝΑ !!!!

Γενικά με το wine έπεισα φίλους ότι οι προγραμματιστές στο linux είναι σκυλιά του πολέμου ... Δεν μασάν πουθενά !!
Δεν είναι και λίγο να καταλαβαίνουν οι παραθυράκιδες, ότι τους παίζουμε τα παράθυρα μέσα στο linux έτσι για την πλάκα ... !!
Και αυτό χωρίς να κλέψουμε κώδικα από πουθενά αφού ο κώδικος των windows είναι κλειστός ....
Άσχετα αν υπάρχουν εναλλακτικά προγράμματα για το linux ....

Για να το ξεκαθαρίσουμε το far cry το έχω παίξει πολλές φορές στα windows ...
Το παίζω τώρα στο linux τιμή ένεκεν .. έτσι για να έχω τη χαρά να βλέπω αγαπημένα μου παιχνίδια σε περιβάλλον linux ...

Aν οι εταιρίες σιγά σιγά εμπειστεύονται ουάου !!! Θα πονέσουν πολλά ματάκια από τα γυαλιά που θα τοποθετήσουμε ....

Αρχίζω να μετρώ .... ID SOFTWARE, VALVE, CRYTEK ....